HTML

Bejegyzések


Töviseim

2008.06.09. 20:58 :: e-Vita

Avagy: újabb kaktuszjelentés

Kötelességemnek tartom az én drága kis kaktuszomról a további fejlemények közreadását. (Ha már elkezdtem :-))

Nos, az első virága teljes pompájában tárulkozik ki a világnak. Pontosabban nekem, ill. a környzetét alkotó embereknek, de én esélyt adok neki itt, a blogomon keresztül, hogy a világ is megcsodálhassa :-)
Elbűvülő, nemde?

komment

Címkék: természet kaktusz el lobo derű

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr22511889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves e-Vita!
Hosszú volt az én mindjárt-om, belátom. Afféle pécsi mindjárt volt, amely rokonságban áll a spanyol "manana", holnap kifejezéssel, amely olyan holnap-ot jelent, amely közelebb áll a sohanapjához, mint a holnap tényleg megcsinálom tartalomhoz.
Tehát a mindjárt - a hozzászólok e parádés öt ponthoz mindjártja, ha lassan is, déliesen, de azért most bekövetkezik.
Ilyen is csak blogban lehetséges, hogy egy picurka kaktusz ürügyén beszélgetünk a világ dolgairól, toleranciáról, műanyagok uralmáról, régi mesterségek kipusztulásáról, átalakulásokról, liberalizmusról, antikapitalizmusról és kis fasizmusocskákról is.
Amint mondod hamarosan feslett lett a kaktusz kisebbik virága is, feslett, mint a világ, amelyben élünk.

Hanem arról is valamennyit, hogy leliberálisoztalak, vagyis nem is én, hanem az a virtuális "féreg", akinek a bőrébe bújtam.
A liberális - kettős jelentésű. Egyfelől a toleranciát jelenti, amely a kisfasizmus oldaláról nézve türhetetlen magatartás és világszemlélet, mert más megközelítéseket is lehetővé tesz, mint az egy és egységes eszme.
Másfelől "a kapitalizmus elkötelezett híve" jelentést hordozza a liberális szó, s ma a neoliberalizmus divatját éljük, de te, mint antikapitalista, e második jelentést visszautasítod.
Bökős érv - mondaná a kaktusz, ha azt mondanám, hogy antikapitalizmusodban osztoznék is lelkesen, ha nem a szemem láttára omlott volna össze - a nyolcvanas évek végén -, amiben hittem!
Ez persze nem azt jelenti, hogy virágos jókedvvel szemlélem a kapitalizmus világdúlását, József Attila szóhasználatával élve a termelő zabálást, amikor is ember és Föld egyaránt mormoló-örlő fogak közt múlik ki a nyálban, de egyben soha nem látott életszínvonal jut egyre többeknek, noha szinte senki nem törődik a szegénységben elpusztuló pár milliárd embertársával.

A kaktusz, igen, igazad van - túlél majd minket. Elvileg - mert mi még őt is kipusztíthatjuk. Még néhány Celsius felfelé - és kész!
Ismerem a hosszú "mindjártokat". Nyilván neked is van egyéb dolgod is, mint a neten lógni szüntelen. Netán bérrabszolgatárshoz van szerencsém?

Nos, akkor én félig vagyok liberális ezexerint. Azt hiszem, ideje lenne kitalálni egy új izmust, mert a jelenlegi választék nem kielégítő.
Hm. Mondjuk, lehetne evitaizmus, vagy valami ilyesmi :-)

Abból, hogy összeomlott a szocializmus, még nem következik az, hogy a kapitalizmus jó lenne, hogy a kapitalimust szeretni kell. Ha engem kérdeznél, azt mondanám, hogy tk. a kapitalizmus roppantotta össze, hiszen gazdaságilag nem lehetett önfenntartó ez az eleve szegényebb, hátrányosabb helyzetű térség. Ha jól tudom, hiteleket, ilyesmiket muszáj volt a gazdagabbik térfélről igénybe venni. Másképp nemigen lehetett a dolog. Szerintem.

Amit mondasz, összecseng az én határozott álláspontommal: nem hiszek abban, hogy egyre kevesebbek egyre eszméletlenebb méretű anyagi javakat halmozhatnának fel anélkül, hogy azokat ne másoktól, a többségtől vegyék el. Csak egyre kifinomultabb eszközökkel, mint régebben. A népet butítják, kábítják rafinált manipulációs eszközökkel, úgyhogy a szerencsétlen észre se veszi, úgy hülyül.

A természet egyébként fantasztikus regenerációképességgel rendelkezik. Ha az ember eltűnik belőle, akkor valahogy újjáépíti magát a magmaradt alkatrészekből.
Ja, asszem, Te nem bérrabszolga vagy. Vállalkozó, vgy ilyesmi. Ha nem tévedek. A magad ura. (Ha szolgás nincs.) Boldog ember.
Mindjárt :-) bővebben is válaszolok, mint a kispolgári szocializmius predesztináltja (proudhonista kisvállalkozó ?), aki a multik fékentartásában és a munkaerőpiac általa történő szabad lerablásában volna elvileg érdekelt - de ehelyett csak önmagát zsákmányolja ki. De nagyon.
Szóval mindjárt.
(A Blogotékában a regisztrációdhoz gratulálok és köszönöm is!)
OK :-)
Azóta 2 újabb írásra inspiráltál, úgyhogy válogathaszt, mihez szólsz hozzá "mindjárt", és mihez "majd" :-D

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása