HTML

Bejegyzések


Fontossági sorrend

2010.03.25. 06:29 :: e-Vita

Egy informatikai szolgáltatás esetében vajon melyik lehet igaz:

- ők sincsenek tisztában az "információ" fogalmával

- a marketingszempontok magasabb prioritásúak annál, mint hogy a meglévő ügyfeleiket minél hatékonyabban tájékoztassák egy akut műszaki problémáról:

 

A felületet a standard, ritkán változó elemek uralják, mozgó reklámkütyük próbálják elterelni a konkrét információt gyorsan meglelni akaró ügyfél figyelmét. Egy netpolgár persze siet, első, (esetleg második) ránézésre nem talál semmit arra nézvést, hogy vajon miért is nem tudja elérni a leveleit, ezért feltárcsázza a 1213-at, ahol persze a szokásos, borzalmasan körülményes telefonos menürendszerbe botlik, esetünkben szerencsére nincs sok ága-boga, ügyfél haja már ágaskodni kezd, midőn az automatika rákezd a fülébe zenélni, de még mindig szerencsés, ügyfél még mindig hamarabb célba ér, mire a legeldugottabb, ám számára legfontosabb aktuális infót a weboldalon meglelné, további szerencse, hogy egy szimpatikus-udvarias-kellemes férfihang tájékoztatja a műszaki fennforgásról, továbbá előzékenyen közli a weboldulok rejtett zugát, ahol vonatkozó infó szintén megtalálható. Ügyfél nem győz örülni, bár továbbra is óg-móg, amiért az őt legjobban és leggyorsabban érdeklő infót ilyen eldugott helyre rakják, és amiért e szép új világban a csilivili reklámok, marketingelemek sokkal fontosabbak annál, mint sem a meglévő (már "megfogott") ügyfelek szempontjait maximálisan figyelembe vennék.

 

Ügyfél megerősödik hitében: kevesebb munkával jár az agresszív marketinggel elkábítani-levadászni új ügyfeleket, mint a meglévőket minél jobban kielégíteni. Utóbbiak egy idő után úgyis beletörődnek az "eszi-nem-eszi" szolgáltatásba, nem vállalják a szolgáltatóváltás újabb maceráját, no meg a többi is csak ilyen. Egy újabb idő után pedig már olyanná válik, amilyenné a szolgáltatók formálni akarták: fel sem merül benne, hogy jobbat is kaphatna.

 

Hab a tortán: egyébként ügyfél még mindig ezt a szolgáltatót tartja jobbnak a többihez képest.

komment

Címkék: marketing it reklám web információ

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr301866843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása