HTML

Bejegyzések


áLOMtalanítás

2009.04.25. 10:40 :: e-Vita

Már többször észleltem: ha felébredéskor mindjárt emléxem, hogy álmodtam valamit, akkor egyúttal viszonylag kipihentnek is érzem magam. Az, hogy az álomképekre konkrétan emléxem-e, irrelevánsnak tűnik.

 

E megfigyelésem alapján arra a következtetésre jutottam, hogy az álom nem más, mint az agy lomtalanítása. Mondjanak bármit az álombiznisz szereplői: álomkutatók, álomfejtők, álommániások, álomhívők, egyéb spirituálisan elkötelezettek, én megrögzött materialistaként a saját tapasztalatomat meggyőződéssé konvertáltam.

 

Igaz, állítólag mindig álmodik az ember. De nem mindig emléxünk rá. Talán teóriám azzal a kiegészítéssel érvényes, hogy ha a tudatnak van elég ideje/lehetősége a komplett lomtalanításra, csak akkor tudja az ébrenlétre átmentenie az eredményt: a lomtalanság megkönnyítő érzését.

 

Az is igaz: ritkán, de vannak olyan (rém)álmok, melyekből megviselten ébredek fel: ez általában menekülésről, félelemről, üldöztetésről szól.

 

Soha nem felejtem:  a (volt-lesz?) nácizmus?fasizmus? idejébe vitt egyszer az álmom. Álltam jogfosztottként, kitaszítottként a jogfosztóval, kitaszítóval szemben, az ő kénye kedvére. Kezében pisztoly, és tudtam: nincs esélyem. Bármit mondok, nem mondok, bárhova nézek, nem nézek - bármelyik pillanatban fejbelőhet. Gyűlöletből? Élvezetből? Hitből? Az ölés mámorától megrészegülten? Végülis oly mindegy. És szörnyű érzés volt, még ébredés után is sokáig remegtem.

Megélhetési álomfejtők, reinkarnációhívők bizonyára azt mondanák, hogy esetleg egy holokauszt áldozatának lelke született bennem újjá, és azért vagyok képes ilyen intenzíven átélni, milyen is lehetett/lehetne likvidálandónak lenni.

 

Én materialistaként azt mondom, hogy a gyerekkorom meghatározó élménye a kirekesztettségről (amit már rég készülök elmesélni), ill. a témáról látottak, hallottak (filmek, elbeszélések) együttese volt képes ilyen örök nyomot hagyni bennem.

 

Ezért támogatom pl. a legújabb akciót is: legyen a holokauszttagadás Magyarországon is büntetendő, mint más, de már nagykorú demokráciákban. Nevetséges, ha mi, a gyerekcipőben járó, még tojáshéjas fenekű "demokráciánkkal" demokráciábbat akarunk, mint akik már sok évtizede (évszázada?) kiszenvedték azt maguknak. Tanulni nem szégyen. Ne akarjuk újra feltalálnia a spanyolviaszt, mert akkor mindíg csak nulláról indulhatunk, és mi az okosabb országokhoz képest mindig csak a béka alól irigyeljük, hogy ők már hol tartanak.

 

Csatlakozni a Holokauszt tagadását büntető törvény megszületését támogató akcióhoz itt lehet: http://holtvolt.blogspot.com/2009/04/holokauszt-tagadasa-nem.html

 

3 komment

Címkék: náci fasizmus életmód népirtás

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr471085317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaCsókOrmány -> HolnapElefántPuszi!
A sportolók tudják, mi az!
Általában nem annyira kedvelik... :))
Bocsi, de az előző rossz helyre ment. (Vagyis én mentettem ellenőrzés nélkül!)
Visszavonhatatlanul, úgy látom. :(
@kunszi: hát, igaz, ami igaz: témaidegenséget követtél el, kedves Kunszi. De ennyit elnézhetünk talán.

Más Kedves Olvasóm tájékoztatására: nevezett komment a MaCsókOrmány c. blogcikkhez tartozik, csak kicsit eltévedt.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása