HTML

Bejegyzések


Égés

2007.11.24. 18:52 :: e-Vita

Avagy: Ég a kezük alatt a munka

Bóklászásom során egy - számomra új - blog került elém (oh, mi is lenne velünk a jó öreg Google Mester nélkül!): Zugügyvéd.blog.hu. Pedig itt van "házon belül" - dehát csak mostanában képzem ki magam a net segítségével informatikai eszközök lefoglalási ill. bűnjelkezelési szakértőjévé. (Az én ingyenélő pedofil drágámnak hála. Csak nehogy bejelentse igényét tandíjra. Képes lenne erre. Is.)

Nos, hogy a jogalkalmazói apparátus nem engem egyedül tüntet ki - bár kérdésesen "jogszerű", de vitathatatlanul - slendrián ügy- és bűnjelkezelésével, újabb "megnyugtató" nyomaira bukkantam a Zugügyvéd témaszálait bogozgatva: Sütik a szervert, 2007.11.07.
"A közelmúltban történt, hogy az egyik internetszolgáltató szerverfarmjára benyomult a rendőrség, és lefoglalt néhány szervert, amelyek nem a szolgáltató tulajdonában voltak. A szolgáltatónak megtiltották, hogy a tulajdonosokat értesítse, így csak informális úton szerzett tudomást az egyik tulajdonos az egészről. Írt egy kérdő levelet a rendőrségnek, hivatalos választ három hónapja nem kapott. Később a tulajdonos megtudta – ezt is informálisan –, hogy a rendőrségen nem szabványos elektromos hálózatra csatlakoztatták a több millió forintot érő gépet, és leégett."
Hát nem tudom. Ha ez is jogszerű, akkor kérném szépen a T. Illetékeseket: sziveskedjenek megállítani a világot - ki akarok szállni!

Ugyan melyik Be paragrafus szerint tilos a tulajdonost értesíteni, hogy a tulajdonát lefoglalták? Ha paragrafussal nem is, de a jelek szerint a "szokással", hagyományőrzéssel magyarázható: házkutatás, lefoglalás esetén (és ebből eredően a további eljárás során) a jogalkalmazók szerint a tulajdonosnak semmi köze a saját tulajdonához, tulajdonosi érdekeit nem érvényesítheti, azt nem védi semmi, de semmi, jogszerűen hazavághatnak sokmilliós értékű tulajdontárgyat. Na neeee! Senki, de senki meg nem eteti velem, hogy ez a Be szerint tökéletesen rendjén lévő dolog! Az, hogy szokás, azt elhiszem. De módfelett rossz szokás. És ráadásul jogszabályokba ütköző. Vajh mi kell ahhoz, hogy a jogszolgáltatók e hagyományőrzésről lemondjanak?

Hm. Még jó, hogy kapitalista demokrácia van. Papíron. Ahol a magántulajdonnak hangsúlyos szerepe van. Papíron. El se merem képzelni, mi volt a legutóbbi átkosban e téren. Ahol a magántulajdon hátrányos megkülönböztetésnek örvendett. Állítólag. Tudni nem tudhatom, mert egész idáig szerencsésen elkerültem az általam nemhiába rettegett jogszolgáltatási dzsumbujt. És most, öregségemre követtem el ilyen oltári baklövést, hogy  gyanútlanul, életemben először összebútorozok valakivel, aki - mit ád isten - épp egy ingyenélő pedofil. És nem dicsekvésként mondom, de azért, lássuk be, kevés abszurdabb dolog lehet a világon.

Szólj hozzá!

Címkék: it szoftver internet jog bíróság rendőr demokrácia pedofil igazság hatalom abszurd jogszerűség jogszerű kifosztásom jogtiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr39240347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása