HTML

Bejegyzések


Tömör gyönyör

2007.10.29. 11:57 :: e-Vita

Szinopszis
([Eseménynapló][Kérdések][Tartalomjezgyék])
Jogszerű(?) kifosztásom - zanzásítva:

2005.10.15. Lakásomba költözik lakó(élet?)társul Gy vidéki városból A.B. - előbb pár éves  internetes, majd kb 1 évi személyes ismeretség(?) után. Életemben először bútorozok össze így valakivel. Azt hiszem, jól megleszünk. (Később ideiglenesen bejelentkezik.) Elhozta magával a számítógépét, és az internetelérés miatt összekapcsoltuk az enyémmel.

Napokon belül gyanús lesz: más elképzeléseink vannak. Az övé: politikusi ambíciókat dédelgetve az életvitelhez szükséges bármiféle munka nélküli, ilyen-olyan segélyen, élősködő életmódra kíván berendezkedni, hogy naphosszat hódolhasson képernyőfüggő szenvedélyének: paralel a tévét nézi ill. interneten játszik, fórumozik, csetel hónapokig (azt csak halkan sejtem, hogy valószínűleg pornóoldalak látogatásával is múlatja az időt. Gyerekpornó gondolata fel sem merül bennem.) Közben mindehhez én kemény munkával biztosítom a feltételeket.

Hónapokig viselem. Nehezen. Tekintettel arra is, hogy számomra a másokon való élősködés az egyik elfogadhatatlan megnyilvánulás. Hát még ha az az én terhemre történik. Sokáig magamban keresem a hibát. És sajnálom elveszni azt az illúzót, hogy milyen jó lehetne / lehetett volna. És sokáig hiteget: munkahelyet keres - majd pár nap, majd pár hét, majd pár hónap múlva, majd, majd, majd. És (lássunk csodát): jó vele a szex. Egy idő után már csak az köt össze bennünket. Aztán már azért is egyre kevésbé kívánom fizetni az aránytalanul nagy árat. A szakítás elkerülhetetlensége egyre közeleg.

2006.09.08. Rám (fentiek dacára) egy minden előjelet nélkülöző földrengés erejével ható módon a lakásomban a távollétemben a Gy-i Városi Rendőrkapitányság nyomozói rajtaütésszerű házkutatást, lefoglalást tartanak A.B. letartóztatásának keretében, és elviszik az én eszközeimet is: a kb. másfél éve vásárolt saját, külön használt számítógépemet (benne vincseszterek, dvd-író, stb), 5 db fényképezőgépbe való  SmartMedia kártyámat, és közel 80 db CD-DVD lemezemet, nevezett adathordozóimon személyes adataimat: banki, adózási, egyéb ügyintézések adatai;  családi és amatőr fotók, köztük színházi és táncelőadások engedélyezett felvételei, melyekért én felelősséget vállaltam, hogy nem adom ki őket harmadik személynek külön engedély kérése nélkül; filmes és zenész barátaim amatőr munkái, munkapéldányai, az ezekhez kapcsolódó baráti közreműködésem anyagai (stábfotók, weboldal fejlesztése, filmfeliratok, ezekhez való /jogszerűen használható/ eszközök, stb), ill. egyéb magánéleti adatok: levelezések, stb.;  mindezek CD/DVD-re archivált példányai, biztonsági(!) mentései.

Azt is ekkor tudom meg (lásd még: hidegzuhany): A.B. hozzámköltözése előtt már egy jó ideje az interneten tiltott pornográf (gyermekpornó) tartalmakat  látogatott ill. töltött le a saját számítógépére, tárolt el adathordozóin hangyaszorgalommal, és e jó szokását ill. a számítógépét a tiltott tartalmakkal, ill. a nyomozók ráirányuló figyelmét magával hozta Gy-ről hozzám. (Lásd még: hozomány.) Kis hab a tortán: offline (valós) üzemmódban is voltak pedofil indíttatású afférjai.

Egyetlen dolog enyhíti megrázkódtatásomat: a rendőrség mentesített a "Hogyan is rugjam ki az én ingyenélő, szenvedélybeteg drágámat?" döntés régóta cipelt terhétől. Ekkor még nem sejtem, hogy utóbb még jóval nagyobb árat kell ezért a rendőri "segítségért" fizetnem.

Hónapokig fel nem merül bennem, hogy semelyik eszközömet nem kapom vissza soha, akár van rajta jogsértő anyag, akár nincs. Ill. hogy önpusztító harcot kell értük folytatnom a jogszolgáltatással, ill. részben a Micorsofttal. Ill. hogy lefoglalt eszközeimről semmiféle jegyzőkönyvet, leltárt ezirányú ismételt kifogásaimra soha nem kapok. (Csak A.B. szivességének köszönhetően ismerem a lefoglalási jegyzőkönyv tartalmát, melyből csak ő kapott példányt. Ezért a jegyzőkönyv szerint egyetlen tételként, egyetlen sorszámmal megjelölt (összeömlesztve) lefoglalt 81 db CD/DVD-ről csak annyit tudok biztosan, hogy azok majdnem mind az enyémek. )

2007.03.28. Az általam jogsértően használt WindowsXP miatt gyanúsítottként kihallgatáson megjelenek a Gy-i Városi Rendőrkapitányságon. A dolog nyilvánvalónak, egyértelműnek tűnik (számomra?), elismerem, és vállalom a következményeket (20.500,- Ft károkozás megtérítése a Microsoftnak). Fel sem merül bennem, hogy minden (jogtiszta) eszközömtől is meg akarnak fosztani.

2007.06.19. Az első irat, melyet 2006.09.08. óta tartó folyamatos érdeklődésem nyomán kapok az ügyemet illetőn, ill. benne némi homályos utalást a lefoglalt tulajdontárgyaimra (nyomozás megszüntetése, ügyészi megrovás, kelt: 2007.05.15.!).

Ettől kezdve egyre biztosabbá, és egyértelműbbé válik: a Gy-i Városi Ügyészség ügyésze minden (jogtiszta) tulajdontárgyamtól, személyes adatomtól is megfosztott az eljárás során: a két ügyet egy eljárásba mosva minden lefoglalt eszközt kizárólag mint A.B.-hez tartozót tüntet fel, az iratokban semmi eszköz, semmi adat nem az enyém, még az sem, amivel/amin a jogsértő szoftverhasználatot elkövettem:  ügyészi indítványra A.B.-nek adják ki a számítógépemet, tőle kobozzák el az én, jogsértő adatoktól mentes, közel 80 db CD/DVD-met - tudtomon kívül. A SmartMedia kártyák ügyében meg egy ellenkező irányú csavart képzett, szintén érthetetlen módon. A gép kiadásakor pedig "észlelik", hogy benne két vincseszter is van, ezért mindkettőt (bár végzéssel nekem kiadni rendelik, de egyelőre) visszatartják, és nem tudom, hogy mi lesz a sorsuk.
A számomra legfontosabbakról (mert pótolhatatlanok): a személyes, jogtiszta adataimról (a vincsesztereken ill. a CD/DVD-ken) pedig sehol, semmiféle módon szó sem esik.

Tehát a 20.500,- Ft kárértékű jogsértés számomra nagyságredekkel többe kerül: több mint egy éve nem tudtam/nem tudom használni SmartMedia kártyáimat (újabbat  beszerezni már alig lehet), a számítógépemet (újat kellett helyette vennem - persze már jogtiszta WinXP-vel), személyes adataimat (pótolhatatlanok, ezért értékük számomra nehezen megbecsülhetők), ill. a sok telefonálás, levelezés, utazások Gy-be, idegeskedés, orvosi költség, időráfordítás.

Fentiek alapján kijelentem: egy ingyenélő, képernyőfüggő pedofil, és egy vidéki város ügyésze egymással karöltve "jogszerűen" kifosztott. (A sötét nyócker mélyén! - jó, mi?)

Csak legalább vége lenne már!
De nem tudok belenyugodni! Mindenre el vagyok szánva: ha belepuszulok is, nem hagyhatom ennyiben!
Hiszen ez újra előfordulhat máskor is - akár velem újra, akár másokkal is!

komment

Címkék: szoftver jog bíróság bürokrácia pedofil anyanyelv igazság hatalom abszurd jogszerűség jogszerű kifosztásom jogtiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr2210698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hírek, képek, hasznos oldalak linkjei - nap mint nap új.

Vodkabácsi 2007.10.28. 18:36:59

mindenképpen fogadj ügyvédet, és kérj kártérítést (vagyoni és nem vagyoni egyaránt). de amúgy ha lezárják az eljárást, a te tulajdonodat képező tárgyakat visszaadják, ha az mondjuk nem bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz:S, de úgy veszem ki jelenleg ez egy ügyészi szakaszban lévő eljárás, úgyhogy még eltarthat egy ideig...
mondjuk az ügyvéd azt is meg tudja mondani milyen lehetőségeid vannak még.
www.vatera.hu/fenykepezogep_kamera_memoriakartya_smartmedia_kartya_c1199.html
Ez itt a reklám helye. Mondjuk, ha nem teljesen újat akarsz beszerezni, csak használni a fényképezőgéped. Én is itt vásároltam, és használom is (szintén digikamban).

Egyébként: Részvétem.
Halottad azt a mondást, hogy nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás...
Köszönöm a hozzámszólásokat.
Vodkabácsi: hát én nemtom, mitől van egy ügy lezárva, olyan papírom, amiben ez a szó lenne, nincs. Csak 1 ügyészi határozat, amely szerint a nyomozást az megszünteti, és megrovásban (ill. egyéb dorgálásban) részesít. Szóban meg azt mondta az ügyész, hogy az ügyet "lezárták" (nemtom, ő magára értette-e a királyi többest). Tehát már nyomozás sincs, a "drágám" ítélete is megvan, tehát túl lehetnék mindenen, ha az ügyész nem szórakozna velem.
web-professzor: természetesen ismerem a mondást, és az azt megalapozó tényeket is. De saját bőrön csak most van szerencsém tapasztalni. No és ráadásul még a jog szolgáltatásával is mintha bajok lennének: a Be vonatkozó paragrafusait tanulmányozva olyan hiedelmem keletkezett, hogy az ügyész pl. a lefoglalt tárgyak kiadása tekintetében mintha nem a Be törvénynek megfelelően járt volna el. És egyéb dolgaiban is kétségeim támadtak.
e-Vita: Sőt a számítógépes rendszered átvizsgállása során sem a Be szerint jártak el, és még lehet sorolni. Őszintén szólva sajnállak is meg nem is. Sajnállak mert az alapján amit leírtál kedves is vagy, megértő is, stb. biztos nagyon rendes lány vagy aki abszolút nem ezt érdemli. Sőt, a blogodat először áttekintve úgy gondolom a blogodban kifejezetten értelmes meglátásokkal is találkozhatunk.

A másik oldalról: Sosem az anyagi vesztesség a legnagyobb gond, leet beszélni az időről, a csalódásról ami után másban is kevesbé bízol meg, stb. azokról akik közül sok barátot is szerezhettél volna ez idő alatt, de nem így hozta a sors. Amíg nem ezt sajnálod, és ezt nem sajnálod és csak drágának tartod a kellemes perceket, addig sok hasonlót is keresel, miért sajnáljalak, ha egyet már megtaláltál?
Hát köszönöm ahozzámszólásodat :-)
Egyet is értek, meg nem is :-)
Valóban nem érdemeltem - szerintem se. Legalábbis nem tudok róla, hogy olyan bűnt követtem volna el, amiért a sors ilyen csapásokkal sújt. Ennyit az élet szépségéről. Ugyanakkor, ha kivülállóként tudom nézni pillanatonként, akkor újabb "élménnyekkel" gazdagodtam. Ennyit meg az élet érdekességéről.
Köszönöm, hogy nőnemű létemre értelmes meglátásokat vélsz szövegeimben felfedezni :-)
Ami pedig a barátok lehetőségét illet: hátralévő életemben erről lemondok. Erre a kis időre már nem kockáztatok. Semmiféle barátnak látszó (mutatkozó) egyedet nem keresek - mondjuk eddig se kerestem, csak útbaesett mindig valaki - de eztán olyan nagy ívben kerülöm a barátkozni akaró egyedeket, amekkorában csa lehet. Úgyhogy a barátságban a magam részéről többé nem hiszek. Annyira se, mint eddig. Egyéb érzelmi kontaktusról meg pláne szó se essék.
Úgyhogy köszönöm, ennyit a barátságról, és egyéb kétes dolgokról.
Remélem jutsz majd valamire! Sok sikert kívánok neked és őszintén szurkolok!
Köszönöm :-) A fináléra készülök. A húsvéti szabin komplettírozom, itt is behozom a lemaradásomat.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása