HTML

Bejegyzések


Szofverlegalizálás kísérlete

2007.10.15. 12:56 :: e-Vita

A jogsértő WinXP legalizálása ügyében megjárt kálváriám története lényegében arról szól, hogy hogyan lehetne feloldani azt a 22-es csapdáját, hogy addig nem férhetek hozzá a számítógépemhez, amíg rajta van a jogsértő szoftver, úgy azonban nem tudom ezt a szoftvert legalizálni, amíg nem férhetek hozzá. Így aztán a levelezések és telefonbeszélgetések süketek párbeszédét tükrözik, amin nem is csodálkozhatunk: ami érthetetlen, az nem megérthető. Bár némely tanulság lejön belőle: a Microsoft Magyarországot egy kis otthoni felhasználó nem érdekli, még arra se figyel, hogy releváns információ (levélcím) legyen a honlapjukon, ill. hogy mi van abban a levélben, amellyel az ügyfélszolgálatot megkeresi(utolsó levelükben a notebook-omról beszélnek, holott ilyenem nincs is, sehol sem említettem, merthogy nem is notebook-ról van szó).
Bonyolította még a dolgot, hogy nem emlékszem a jogtisztátalan WinXP pontos verziójára, és e lényeges adatot a szakértői vizsgálat eredménye is nagyvonalúan mellőzi. Továbbá nem sikerült nyomára lelnem a Microsoft Magyarország Kft. ill. a Microsoft magyarországi jogi képviselőjének. Lehet, hogy ilyen nincs is neki, vagy módfelett titkos információ, amiről egyszerű földi felhasználók nem tudhatnak.

_________________________________________
Ha a humor oldaláról tudnám megközelíteni, azt mondanám: egy kísértet járta be életemet - a szofverlegalizálás kísértete.

6 komment

Címkék: szoftver jog bíróság bürokrácia pedofil igazság hatalom abszurd jogszerűség jogszerű kifosztásom jogtiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr63194246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért is akartad legalizálni a windowsodat ha egy egyszerű otthoni felhasználó vagy? Nem értelek...és különben is addig kell örülni,amig nem érdekli a MS Magyarországot sem...Bár az okosabbak ezt eddig is tudták,mert a nagy pénz úgyis az iskolák,cégek,hivatalok útján jön be nekik...
Mert a pedofil drágám nyakamra hozta a rendőrséget, és az összes szám.tech. cuccomat lefoglalták, és felfedezték rajta az én jogtisztátalan op.rendszeremet is. Ha a linkekebe bekukkantanál, akkor részletes élménybeszámolómat olvasnád (e-vita.blog.hu/2007/10/15/jogszeru_kifosztasom_tortenete)
Én azóta mindenkinek melegen ajánlom a jogtiszta sw-k használatát, mert sose tudhatod, ki milyen ügybe kever, és mellékhatásként külön megszívhatod még az illegális sw-k miatt is.
Nagyon felületesen olvasol, ha nem nyilvánvaló: vissza akartam kapni a lefoglalt adathordozóimat, gépemet rajtuk az összes személyes adatommal. Mert bár otthoni felhasználó vagyok, nem játszadozásra, nem po.rn.ókukkolásra használom a gépet, netet, hanem ügyintézéshez, kapcsolattartáshoz, tanuláshoz, meg ilyesmi... tehát életvitelem része.
Ennyit fáradozni azért, hogy fizethess a Mikrofostnak?
Mentsd le az adataidat, formázd le a winchestert, aztán telepíts egy jó kis Linuxot, és írd ki az ajtódra, hogy: windowssal belépni tilos!
Akárki: ha figyelmesen olvastál volna, tudnád: a vincsesztereim több mint egy éve a jogszolgáltatás birtokában vannak - kényükre-kedvükre. A vincseszterekről lementett adataim CD-ken, DVD-ken szintén. Ezeket (legalább az egyiket) szerettem volna visszakapnom a Microsofttal való egyezkedésemmel. Hiába. Az állami és a versenyszféra minimum egyben hasonlatos: tokik a kisemberre - akár állampolgári, akár fogyasztói minőségben. Tehát nincs mire telepítenem akár jogtiszta winXP-t, akár Linuxot. Az adataim senkit sem érdekelnek - rajtam kivül.
Akárki: ha figyelmesen olvastál volna, tudnád: a vincsesztereim több mint egy éve a jogszolgáltatás birtokában vannak - kényükre-kedvükre. A vincseszterekről lementett adataim CD-ken, DVD-ken szintén. Ezeket (legalább az egyiket) szerettem volna visszakapnom a Microsofttal való egyezkedésemmel. Hiába. Az állami és a versenyszféra minimum egyben hasonlatos: tojik a kisemberre - akár állampolgári, akár fogyasztói minőségben. Tehát nincs mire telepítenem akár jogtiszta winXP-t, akár Linuxot. Az adataim senkit sem érdekelnek - rajtam kivül.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása