HTML

Bejegyzések


Ormós Zoltánnak elevél 20070328

2007.10.13. 01:53 :: e-Vita

Subject: Szoftver-legalizálás

From: É E <myname@postafiok.hu>

Date: Wed, 28 Mar 2007 17:26:01 +0200

To: lilla.cstoth@ormosnet.hu

CC: office@ormosnet.hu

-----------------------------------------------------------------------------------------


(A biztonság okáért mindkét címre küldöm.)

Kedves Cs.Tóth Lilla, kedves Dr.Ormós Zoltán!

Telefonos megbeszélésünknek megfelelően levélben részletezem, milyen ügyben jelentkezem.

A Gy-i Városi Rendőrkapitányságon dolgozó N.H. tanácsára fordulok Önökhöz a problémámmal.

Ez a probléma röviden a következő:
Rendőrségi szakértői vizsgálat megállapította, hogy az otthoni számítógépemen nem jogtiszta WindowsXP operációs rendszert használtam. Ez a megállapítás helytálló - valamikor régebben egy nem jogtiszta telepítő cd-ről én telepítettem a gépre, és így használtam. Hogy pontosan mikor és honnan származik a cd, ezt már nem tudnám megmondani. Épp terveztem már, hogy egy jogtiszta verzióra fogok átállni (azaz vásárolok és telepítek egy példányt illő és törvényes módon), amikor egy rendőrségi ügy kapcsán a gépem és külső adathordozóim 2006 szeptemberében a rendőrséghez kerültek, és azóta ott vannak. És most, a főügy melléktermékeként gyanusított vagyok ill. eljárás alá vontak a szoftver illetéktelen használata miatt.
N.H. arról tájékoztatott, hogy a gépemet csak úgy kaphatom vissza, ha választok: vagy törlik a merevlemezt, vagy legalizálom-kifizetem a telepített példányt. Ez utóbbi esetben az egyéb, saját adataim (beállítások, környzet, stb.) megmaradhatnak. És N.H. tájékozódása szerint ez az utólagos legalizálás valamilyen módon lehetséges, és ennek véghezviteléhez forduljak Önökhöz. A legalizáció megtörténtét bizonyító iratot majd faxon küldjem el a gy-i rendőrségre, és azt ott csatolják majd az aktához. Ma voltam ott először (talán utoljára is?) kihallgatáson - még semmiféle irat nincs az ügyemről a birtokomban.
Tehát ehhez a legalizáláshoz kérem az Önök segítségét.

Bár számítástechnikai munkakörben dolgozom egy cégnél (szoftverek fejlesztése), otthon pénzkereső munkát nem végeztem a gépen - csak információgyűjtésre, tanulásra, kapcsolattartásra, adminisztrációra használtam, magamnak ill. barátaimnak fotók, filmek, weboldalak készítésében közreműködtem ill. tároltam ehhez anyagokat - nem pénzért, és csak alkalmilag, hobbiszinten.

Hogy némileg a dolog hátterét is megvilágítsam (nem tudom biztosan, szükséges-e, de minden eshetőségre): a "főügy" abból áll, hogy a (mára már csak) volt élettársam (mint számomra utólag kiderült) hozzámköltözése előtt már egy ideje az interneten tiltott pornográf  tartalmakat látogatott ill. töltött le a saját számítógépére hangyaszorgalommal, és e jó szokását ill. a számítógépét a tiltott tartalmakkal, ill. a nyomozók ráirányuló figyelmét magával hozta Gy-ről hozzám. Ebből következve (és rám egy minden előjelet nélkülöző földrengés erejével ható módon) 2006 szeptemberében a lakásomban, a távollétemben rajtaütésszerű házkutatás történt, melynek keretében az én saját, külön használt gépemet, és összes külső adathordozómat is begyűjtötték (a két gép az internetelérés miatt persze össze volt kapcsolva), és azóta is őrzik.
E drága barátságnak azóta (és bizonyára még jó darabig) egyéb tekintetben is fizetem az árát.

Köszönettel várom visszajelzésüket, tanácsukat, tájékoztatásukat, segítségüket.
Üdvözlettel:

É.E.
06-30-nnn-nnnn
myname@postafiok.hu

komment

Címkék: szoftver jog bíróság bürokrácia pedofil igazság hatalom abszurd jogszerűség jogszerű kifosztásom jogtiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr86194930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása