HTML

Bejegyzések


Jogalkalmazói fűnyíró

2007.11.18. 12:48 :: e-Vita

2007-11-18
Tömeges szerverlefoglalás Magyarországon (sg.hu, 2007.11.09. lásd még ugyanitt: torrent)
...az egyik vidéki szolgáltató Datanetnél elhelyezett, majd most lefoglalt gépén többek között a szolgáltató saját webszervere is futott, illetve 13 virtuális szerver, amin akár többszáz kis cég doménje is működhetett. Mindezt valószínűleg amiatt, mert egy kis forgalmú házi torrentszerver is megbújt rajta valahol a bal sarokban.
...
Mi történik a szerverekkel?

A lefoglalt számítógépek merevlemezei szinte elképzelhetetlen kapacitást képviselnek, amit igazságügyi szakértők seregei vizsgálnak majd valószínűleg évekig. Ezekre a gépekre a tulajdonosaik keresztet vethetnek, hiszen a magyar joggyakorlatban sztenderd az évekig elhúzódó bírósági eljárás, ez idő alatt pedig bizonyítékként porosodnak majd valamelyik raktárban. Ez valószínűleg vonatkozik majd azokra a szerverekre is, amin az égvilágon semmil illegális tartalom nem volt.

A naplófájlok elemzése, a tartalmak végigbogarászása már 2000. előtt is hónapokat vett igénybe - pedig akkor még a legnagyobb merevlemezek is alig néhány gigásak voltak - a mostani számokkal pedig jósolhatatlan, hogy mennyi ideig fog tartani a vizsgálat az igazságügyi szakértőknek. Várható az is, hogy a legális, de lefoglalt szerverek tulajdonosai forgalomkiesés és egyéb üzleti hátrányok okán komoly pereket indítanak majd a hatóságok ellen. Ezt a helyzetet körülbelül úgy lehet elképzelni, mintha az utcai tüntetéseken felvonuló, a békés tömegben megbújó erőszakos elemek miatt válogatás nélkül megvernének mindenkit, aki a környéken van.
A tüntetéssel való hasonlat nem is rossz. Na persze egy cégnek, szervezetnek több lehetősége van egy magán-álompolgárhoz képest: ügyvédek garmadáját tudja hadba állítani.
Hm. Lehet, hogy mégiscsak Morvai Kriszinára szorul a 16 milliós magyarság minden jogtiport kisembere?

Érdekes lenne tudni további részleteket pl. a lefoglalási jegyzőkönyvekről: mennyire tartják be a Be* vonatkozó passzusait, pl. egyedi azonosítóval ellátnak-e mindent? Vagy a lefoglalási jegyzőkönyv olyan "precíz, egyértelmű, konkrét" tételeket tartalmaz, mint az esetemben, hogy 1 db "szürke számítógépház"?
Az adattartalomról készítettek-e azonnal leltárt? Vagy pl. a "számítógépház" kiadásakor veszik észre, hogy hoppá! Hiszen ebben a "gépházban" vincseszter is van! Sőt több. Hát akkor vissza az egész! Mégse adjuk ki! Egyiket se! Akár tiszta, akár nem! Egyébként is: a tiszta adathordozók tartalmáról szó sem esik. Az mintha nem is létezne. Talán egyszerűbb is az ügykezelés, ha egyből leradíroznak mindent. A fűnyíró sem szisszen minden kis szilánkhoz. Az esetemben összesen volt 3-4 db "számítógépház" (az enyém csak egy volt, a többi az én pedofil drágám "sáros" gépei). És ennyinél is fűnyírót használtak. Hát akkor "tömeges" lefoglalásnál meg pláne nem piszmognak részletekkel a szakértők(?).

Különben: a "tiszta" szerverek tulajdonosai örüljenek, ha a jogalkalmazók nem ajándékozzák oda a cuccaikat a sáros szerverek tulajdonosainak.
Mint ahogy az én pedofil drágám miatt lefoglalt gépemet neki ajándékozta az ügyész (ki tudja, milyen gondolattól vezérelve), a bíró meg rábólintott. Az egyetlen(!) sorszámba ömlesztett  kb 80 db tiszta(!), személyes adataimat tartalmazó CD és DVD lemezeimet meg tőle(!) kobozták el, mintha nekem semmi közöm se lenne ahhoz, ami az enyém. Hiszen még csak nem is adtak róla papírt (határozatot, végzést, vagy ilyesmit).
__________________________________________
* Be: Büntetőeljárásról szóló törvény


(Jogszerű kifosztásom részletei: [Összefoglaló][Szinopszis][Kérdések])

2 komment

Címkék: it szoftver web internet jog jogszerű kifosztásom jogtiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr71232709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha majd a jognak asztalánál
mind egyaránt foglalhat helyet...
Na, de Sándorunk, a Petrovics nevű, azt nem mondta, hogy egyszerre fog ránktörni a szellem napvilága, a bőség kosara meg a jog asztala!
Bár, mintha külön-külön is volnának enyhe bajok! :-)
Mindenesetre valahol, valamiféle összefüggés mintha lenne a 3 között. Különösen a jog és a szellem közötti összefüggés vélelmezésére hajamos a közönséges, józan paraszti ésszel megvert álompolgár.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása