HTML

Bejegyzések


Alakul(g)at a jövőnk

2007.08.28. 21:02 :: e-Vita

[Tendencia:]

Előbb emlegetett Kedves Barátomtól újabb írást kaptam, és engedélyével ideidézem ezt is, márcsak azért is, mert helyettem (is) írta. Csak jobban :-) (Aztán lehet, hogy előbb utóbb ő maga is megküzd a kommentezés, netán blogcikk-írás /magyarul: postolás/ technikai nehézségével, és onnantól önjáró tud lenni :-) ) Hogy ebből micsoda filmet lehetne csinálni! Márcsak az utódainknak is. Hogy legyen miért bocsánatot kérniük. Helyettünk.

4 komment

Címkék: fidesz félelem pénz náci gyurcsány ferenc fasizmus köztársasági elnök magyar gárda tendencia barátom nl

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr73151491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi, 499.Lajos szégyelljük és elhatárolódunk névnapi ceremóniáinktól. A szentségit !

"a Köztássasági Elnök palotája előtt." Hol másutt? Kár, hogy nem Lajos Palotának hívják. Bár még lehet. Á la Für.

"vajon ki fizeti a vircsaftot?"..
Ez itt a kérdés. Kinek áll érdekében, kinek éri meg. Remélem, a titkosszolgálatok tudják.(?)

"Usztics Mátyás színművészünk"...aki a nevét adta - mondja egy "betelefonáló". Ki a f@sz az a "kisvárosi" ripacs, akinek számít a neve? ...
s vajon miért? A nép, "az istenadta nép...mint a barom"
"A Köztársaság Elnöke nincs otthon,"..."tán épp agarász"...
"Három történelmi egyház papja ..." "én véreim,...Kell a hit, de ne higgyetek Soha a papok istenének"

Hm. Tényleg: a grófi szérű!
Hányszor, de hányszor jutott már eszembe: amikor tanultuk, azt hittem, a múltat tanuljuk, nem a jövőt. De már akkor is annyira a mélyembe szántottak azok a sorok, mintha sejtettem volna: a tanulmányi gyakorlatotra majd később kötelez az élet.
Elég sokan voltak ennél az eseménynél ugy.nev. "nézelődők" !!
Ó nem, nem azonosulnak ők (még nem ? ) az ott aktívan tevékenykedőkkel, ÁÁááá....! Csak úgy nézelődnek, kiváncsiskodnak! (?)
Megjegyzem "csóka csípjen meg", ha egy számomra ellenszenves esemény kedvéért mégha Budapesten laknák is el (fel) caplatnék a Várba "nézelődni" !!!
Nyilván érdekli, s legalábbis nem ellenzi az eseményt az aki Odamegy!

Nos EZEKKÖZÖTT A SZEMÉLYEK KÖZÖTT szeretnék szétosztani szépen csendben egy kis röplapot, ...lapocskát....kis cetlit.......

AMIRE NINCSEN MÁS ÍRVA:

Csupán eme cikk végén idézett német evangélikus lelkész által kimondott SÚLYOS SZAVAK !!!

Ennek a kis cédulának a kinyomtatásához szivesen hozzájárulnék még a nem túl magas jövedelmemmel is!
SACA: a tévé ostrom iskolapéldája a tömegpszcichológiának. Azóta még csak örülhetünk, ha úgymond békés, semleges nézelődők hallgatag egyetértésével, bátorításával születik újjá a múltunk.
A "bűnösök közt cinkos, aki néma" igazsága érvényes.
Ráadásul a tévéostromnál nem is csak némán bátorította a "békés" tüntető tömeg azt a maroknyi kemény magot. Ami ott történt, jeges félelmet okoz, mindannyiszor rá gondolok. És bármikor újra megtörténhet.
Tudod, a baloldali értelmiség neves, ismert képviselőitől már az is valami lenne, ha 1-1 ilyen alkalommal a puszta jelenlétükkel demonstrálnának. Kezükben van - lenne - az eszköz. Az, hogy elvi síkon, szavakban, védett, zárt falak között, egymás között háborognak, elítélnek, szót emelnek - bár nem semmi - de a gyakorlati síkon sz@rt se ér. Márpedig a gyakorlatban dől el minden. Nem magányos harcos kéne, mint a Kende. Miért nem hívott magával másokat is? Kissé ambivalens vagyok a tettével: csak nem egyedül akarta a hősiesség babérját learatni?
Egyébként ötletedet megjegyzem. Köszi. Hátha megtaláljuk a módját.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása