HTML

Bejegyzések


Szakértői kormány - a'la Tóta W.

2008.09.08. 23:38 :: e-Vita

Már nem tudom elmondani, mit gondolok a "szakértői kormány" téveszméjéről, mert helyettem elmondta Tóta W. Árpád. Talán jobban is, mint én :-)

Emlékeztetőül, hogy később is megtaláljam és újraolvashassam, ideidézek belőle egy kis emlékeztetőt:

"A szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, és elénekel nekünk egy dalt. De nem azt, hogy We Are The World, hanem hogy Alkalmatlan Faszok Vagyunk Mind. Fodor Gábor kotonjelmezben szólózik. Hát hiszen épp azért kell őhelyettük szakértői kormányt állítani, mert ők nem tudják ellátni azt a feladatot, amire felvettük őket, és amiért amúgy zsebbe, számla nélkül veszik fel a fizetésük nagyobbik felét, féllegálisan és sima lopással, fehéredésre alkalmatlanul. Ezt a pénzt természetesen jótékony célra ajánlják fel mostantól, egyenként, szintén a tévében." *

Tóta W.-hez kissé ambivalensen viszonyulok. Kedvelném az írásait, a stílusát. Csakhogy  nekem kicsit drasztikus. (Értsd: trágár.) Itt-ott. Olykor-olykor. Persze, lehetséges, hogy csak a látogatottság növelése érdekében. Lehet, hogy aszerint (is) díjazzák.

Ha belegondolok (ha nem, talán akkor is), napjaink (éveink) abszurd poltikai eseményeire nem lehet elég drasztikusan reagálni. (Lásd: őszödi beszéd. Még egy miniszterelnöknél is elszakad néha a türelem és jómodor madzagja. Esetleg még a pohár is betelik néha. Olykor-olykor.)

Azt hiszem, én nem tudnék mégse nagy nyilvánosság előtt, írásban trágárkodni. Látogatottság ide, madzagszakadás oda.

Persze, ha nagyon őszintén magamba nézek, akkor mit találok?
Hát igen, lehetséges, hogy van az a pénz...

___________________________________________________________________________
* Az írás teljes pompájában itt élvezhető: "Álmodik a nyomor"

Szólj hozzá!

Címkék: politika társadalom anyanyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr92654845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása