HTML

Bejegyzések


Kaktusz és virága

2008.05.24. 10:45 :: e-Vita

[Módosítva: 2008.05.25.]

[Kaktuszkiállítás, Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete, 2008.05.18. Budapest, Füvészkert.]

Gyanús jeleit vélem felfedezni magamban a kaktuszmániának. Legújabbkori kedvenceimmé váltak. Ezért, amikor hírét vettem a Kaktuszkiállításnak, szerét ejtettem, hogy ha záróra előtt nem is sokkal, de mégiscsak szétnézzek közöttük.
Sose voltam még ott, hát kellemeset a kellemessel kötök össze: elkocogok ide a szomszédba, a Füvészkertbe, tüskenézőbe. (Khm. Vagy tövis? Tudom, van különbség közöttük tudományosan, de hát én csak azt tudom biztosan: mindegyik szúr. ****)

Tenyérnyi hely a sötét (és valljuk be: meglehetősen mocskos) Józsefváros mélyén (lásd még: nyócker): egy kis oázis, egy piciny csoda: a Füvészkert *.  

5 komment

Címkék: web természet kaktusz materializmus

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr71484867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na akkor most a hosszú hallgatás után alaposan felpakoltál gyönyörűségek beszerzésével és FELTÁLALÁSÁVAL "olvasói kárpótlás"-ként!
Nem szakmám, csak a régi középiskolás tanulmányaimból emlékszem arra, hogy a tövis "olyan szúrószerszáma" a növénynek, ami a szárral egy testet alkot, a tüske egy felületesebb mint a rózsánál van példáúl de tévesen a rózsának mondják, hogy tövise!
Lásd "Nincsen rózsa tövis nélkül" !! Holott kizárólag "tövis nélküli" rózsa van - tekintettel arra, hogy ŐNEKI, azaz a rózsának TÜSKÉJE van! A tüske a szárt birító bőrszerű hámszövetből nől ki!

Remélem jól emlékszem! Hosszú idő telt el az érettségi, és a "biosz-órák" óta!! Gyönyörűek a virágok! Majd megnézem a képtáradban (is) !!
Kedves SACA, örülök, hogy örömet okoztam :-)
Ah, máris nem éltem hiába :-D
Kicsit ki is egészítettem a beszámolómat, hogy még több örömet okozzak :-)
Karla, kedves, érdeklődöm, hogy ezzel a linkeddel mit is tudok kezdeni?

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása