HTML

Bejegyzések


Jogi tanácsadó szolgálat

2007.11.19. 13:14 :: e-Vita

2007-11-18
A torrent mizériával foglalkozik pl. a Webisztán is.

Ezúton is tudok adni hasznos tanácsokat - különös tekintettel a jogi fűnyíró által bedarált ártatlan érintettekre. Tanácsadó szolgáltatásom ingyenes, ámde némi önzéssel ízesített: hátha én is tudok némi ötletet, általam is hasznosítható infót meríteni a többi sorstárs  ügyéből.

 "...kaptunk ígéretet, hogy válaszolni fognak kérdéseinkre." (A többes szám arra enged következtetni, hogy itt nem magányos farkassal van dolgunk, ezért talán nagyobb eséllyel várnak válaszokat.)

Esetemből adódóan (sajnos) alapos ismeretre tettem szert a Be* házkutatási, lefoglalási paragrafusairól. Ez alapján mindeképp azt is kéne firtatni, hogy a lefoglalási jegyzőkönyvek, leltárok vajh mennyire felelnek meg az előírásoknak?

Esetem alapján állítom: rendkivül slendrián módon megy a bűnjel- és ügykezelés, különösen informatikai bűnjelek esetén.

Én mostmár - esetem által megokosodva - talán a legfontosabb kérdéseket tenném fel:
  • A "gépek" esetében a jegyzőkönyv, leltár tartalmazza-e azok konfigurációját (programmal HW és SW tartalomjegyzék készíthető), kb. értékét?
  • A gépek, a belső ill. a külső adathordozók kaptak-e egyértelmű, egyedi azonosítókat? Vagy pl. csak "x darab számítógépház", "x db CD/DVD" módon vannak összemosva, ömlesztve a bűnjelek?
  • Adathordozók esetén a lefoglaláskor készült-e az adattartalmakról tartalomjegyzék? Hiszen különben mivel bizonyítja a jogszenvedő ill. a hatóság, hogy mi volt az adathordozón? Ha (khm. "véletlenül") leradíroznak jogtiszta hordozókat, mi alapján kérhet a sértett kártérítést? Ugyan hogy bizonyítja be, hogy mi volt az eszközén? Ha hozzányúlnak a tartalomhoz, akkor mi a garancia az ellen, hogy nem csak törölhetik, hanem rárakhatnak akármit?
  • A jegyzőkönyvben mennyire tisztázott, hogy a lefoglalt eszközöknek ki a tulajdonosa, ki a birtokosa, használója, rendelkezője?
 
Jó lenne, ha ezeket a kérdéseket igencsak feszegetnék azok, akik mégsem magányos farkasként tudják ezt megtenni, mint én. (Esetleg: ezúton várom olyan közösségek, szervezetek jelentkezését, akikhez csatlakozhatnék informatikai bűnjelkezelési ill. büntetőeljárási jogtiportak egyikeként. "Magányos farkas" jeligére ide kérem.)
__________________________________________
* Be: Büntetőeljárásról szóló törvény

(Jogszerű kifosztásom részletei: [Összefoglaló][Szinopszis][Kérdések])

Szólj hozzá!

Címkék: it szoftver web internet jog igazság jogszerű kifosztásom jogtiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr86232941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása