HTML

Bejegyzések


MaCsókOrmány

2009.04.16. 12:48 :: e-Vita

A hírek szerint Bajnai Gordon nem talált egyetlen alkalmas nőneműt sem az újabb  kormányba, vagy csak nem engedték, hogy találjon. Utóbbit tartom valószínűbbnek. A magyar gazdasági és politikai (sőt: kulturális) elit a "rendszerváltás" óta zártkörű macsóklubokból áll, azelőtt legalább a látszatra adtak.

 

De ahogy elnéztem a minap az ellenzéki kerekasztal 20. évfordulója ürügyén vetített  régi felvételeket, hát bármerre néztem, nőnek még a kisujját sem véltem felfedezni. Csak csupa - akkor még fiatal macsófi. Azóta már komoly meglett, termetes macsó lett mindből. Nyilván már akkor is úgy rakták le az új rendszer alapjait, hogy a férfinépnek, saját köreiknek  hosszú távon jó legyen. Nem csoda, hogy így el lett cseszve az egész rendszerváltás, amit azóta se sikerült helyrehozni, no persze, mert senki se zavarhatja zárt macsóköreiket.

 

Hogy kik is (lesznek) az új kormány tagjai, természetesen a legautentikusabb helyen, a MEH.hu oldalán még nem tudjuk megnézni. Mert (bizonyára nem kevés) közpénzből van fenntartva, hát minek csipkedné magát a naprakészség érdekében, mikor amúgy is megkapja a magáét, igaz-e? Még az is lehetséges, hogy a munkatársak most munka helyett a körmüket rágják: vajon ki lesz jó az új garnitúra számára is, és kik helyére hoznak saját embert (havert, sógort, komát).

 

Egyébként nem csak én vettem észre: 

"Kínos, az európai normákkal ellentétes, hogy nincs nő a Bajnai-kormányban, a Közép-európai Egyetem docense, Pető Andrea szerint. Finnországban például több a női miniszter, mint a férfi. Az uniós átlag: négyből egy. A 27 tagállamban csak Magyarországon nincs nő a kormányban. (tv2.hu)"

De nézhetnénk a dolog pozitív oldalát: végre egy újabb magyar unicum.

 

No meg, kedves nem hagyományos nőtársaim, jobb, ha máris edzeni kezdünk: a  fenyegetően közeledő Orbán uralom a nő ideális helyét a fakanál, a pelenka mellett fogja kijelölni, a cselédszerep eleve elrendeltségét fogja nyomatni ezerrel - az egyházak segedelmével. Is. Hiszen egy macsókormánynak, macsóelitnek, (macsóegyháznak) nyilván ez az elemi érdeke.

 

Úgyhogy kedves nőtársaim: hajrá, előre a mútba!

 

5 komment

Címkék: politika gender társadalom társadalmi nem hatalom

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr1001068079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én eddig minden alkalommal melletted álltam e-Vita ebben a kérdésben, hogy ne engedjük már végre a XXI-ik században is elmacsósitani a gazdasági, kultúrális....s ami a lefontosabb politikai téren a vezetőség, az irányitők kinevezését!!
A jelen helyzetben....én mondom,
- s kérlek álljál mellém..-
az új kormány kialakítására gyakorlatilag egy kapkodásokkal végigrohant, űzött napok voltak csak!

Itt elemezgetni, hogy
1./ Szakmai szempontoknak megfelelje,
2,/ Általános alkotmányjogi szempontoknak megfeleljen...

Ráadásul.....ehhez hozzátenni hogy ILYEN RÖVID IDŐ ALATT Nő-szakértő-minisztert találjanak......!!

Ez már csak a "szerencse" révén jöhetett volna össze!

Ez végülis - egyenlőre - átmeneti kormány célfeladatokkal, s e feladatokhoz keresett hozzáértő miniszterekkel!!

Erre a maximum 1 éves válság-kormányzáshoz......én tudomásul veszem, hogy NEM TALÁLTAK nő-t miniszteri posztra!

Ez azért most....speciális helyzet!
Ugyan már! Ez a "szakértői kormány" fogalom csak egy nagy humbug! Szólufi. Szerintem most is csak olyan politikusok vannak benne, mint eddig. Akik - érdekes módon - mindenhez értenek. Mint a vetésfogró. Hol az egyik terület minisztere, hol a másik, vagy titkára, vagy tárcanélkülije - mindegy, csak jól fizető poszt legyen, vagy egyszerrre több is.

Tököm tele a teljes politikai elittel! Ha szabad érdeklődnöm, mégis, melyik új kormánytag "szakértő", és miben??? Még ha mégis "szakértő" valamelyik valamiben, tutkó, hogy valamelyik politikai macsóklubnak a zsebében vannak.
Úgyhogy sajnálom, de mostmár a maradék lojalitásomat is elvesztette az összes közéleti macsóklub.
Nyugi...csak el van sajtóhibázva. Nem szakértő, hanem szagértő.
Mert igaz, állítólag a pénznek nincs szaga, de ha tudja az ember, merről fúj a szél, esetleg...
Én azt hiszem a pénznek van szaga. Mit szaga! Illata!
De biztosan nem tudom, mert olyan ritkán van hozzá szerencsém, hogy nincs időm szagolgatni. Amint jön, már megy is.
Na már megint egy baromság. Ez az avatar izé. Jó sok helyet elvesz a lényegtől: a szövegtől.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása