HTML

Bejegyzések


Baloldali közösségi portál

2008.10.13. 01:39 :: e-Vita

Köztudott - autentikus forrásból tudjuk, de egyre újabb bizonyítákait is láthatjuk - , hogy a kapcsolat.hu egy üzleti vállakozás.

Egy üzleti vállalkozás pedig természetszerűleg nem lehet baloldali. Egy üzleti vállalkozás nem preferálhat ügyfeleket politikai, ideológiai nézetük alapján, hiszen az üzlet szempontjából csak az a fontos, hogy mi termeli a több pénzt. 

Megtévesztők lehetnek ugyan a kapcsolat.hu minden oldalának alján lévő bannerek, Gyurcsány Ferenc blogjának jelenléte, továbbá a  (Rólunk) rovatban olvashatók: "Ezért láttuk megalapozottnak azt, hogy létrehozzunk egy olyan virtuális teret, ahol a baloldali gondolkodású emberek helyet kapnak vitáikkal, gondolataikkal, ahol kapcsolatot teremthetnek és ápolhatnak..."

Ez újonnan regisztrálni vágyók számára már így jelenik meg: "A Kapcsolat.hu célja, hogy felhasználói olyan közösséget teremtsenek maguknak, melyben lehetőség adódik elektronikus levelezésre, együttgondolkodásra, azon cselekvési fórumok és formák megtapasztalására, melyek segítik és erősítik a szociáldemokrata értékek érvényesülését a hétköznapokban." Bár nem tudom, melyik szöveg volt előbb, mert ez utóbbit 9007. június 21.-vel jegyzik, míg az előbbi keletkezési időpontjára nézvést nincs információ. Ami biztos, hogy a két szöveg nincs összhangban.

Régebbi tagokat korábban megtéveszhette még az adatlap "Hitvallás" adata, amely kitöltéskor felkínálta a "Baloldali vagyok, mert..." szövegkezdeményt. Az utóbbi időben azonban szinte már semmilyen adat megadása nem kötelező, ezzel is megkönnyítve, hogy számszerűen minél több regisztrált tagja (nickje) legyen a portálnak, függetlenül a regisztráló valós kilététől ill. szándékától.

Közeleg a választást közvetlenül megelőző 2009-es év. A szélső/jobbosok eszközei között mindig is kiemelt szerepe volt az internetes, elektronikus eszközöknek. Számíthatunk totális inváziójukra a net minden felületén. Ennek jelei már itt, a kapcsolat.hu-n is nyilvánvalóak. Ennek jele az is, hogy az Index.hu elindult a szélsőjobbosodás irányába. A napokban egyik oszlopos bérrabszolgája, Silly Indexes László (lánykori nevén: Szily László), a kuruc.infót, a barikád.hut, a bombagyár.hut megszégyenítő betűhalmazzal hányta tele a netet, és kenyéradó gazdája ezt eltűrte, sőt védelmébe vette - tehát még az is lehetséges, hogy az ő rendelésére történt.

A szélső/jobbosok netes aktivitása mindig is magasan túlszárnyalta a "hallgatag többségét", pláne a balpartiakét. Egy üzleti alapú internetes portál számára a számszakiság a legfontosabb: a regisztrált felhasználók (nickek), klikkeléseik száma,  számszerűsíthető akivitásuk. A portált egyre jobban elárasztó szélső/jobbosok módszerei, hangnemük pedig épp arra irányul, hogy szétzilálják, lehetetlenné tegyék a balpartiak (épphogy alakuló) közösségét, hogy kikémleljék, megzavarják, megakadályozzák együttgondolkodásukat, kapcsolatteremtő, -ápoló próbálkozásaikat, szerveződéseiket, megszerezzék adataikat, kapcsolatrendszerüket. (Ezzel kapcsolatban balpartiaknak kötelező /elektronikusan is hozzáférhető/ tananyag:  Bitó László: A technopuccs dosszié)

Egy üzleti alapú portál nem riaszthatja el nagyobb számosságú, aktivitású felhasználóit pl. azzal, hogy a balpartiak védelmében szigorúbb regisztrációt, moderációt alkalmaz.

Fentiek alapján a kapcsolat.hu, mint üzleti vállalkozás egyre inkább a kormánybuktató, komcsiakasztó, Gyurcsány-gyalázó jobbosok propagandamunkájához szolgáltat segítő eszközöket a naivabb, gyakorlatlanabb, kulturáltabb, könnyebben becsapható balpartiakkal szemben.

Fentieket figyelembe véve: szükséges egy baloldali közösségi portál létrehozása, ami lehetővé teszi, hogy a baloldali gondolkodású emberek hatékonyabban, biztonságosabban közösséget építsenek, helyet kapjanak vitáikkal, gondolataikkal, ahol egymással kapcsolatot teremthetnek és ápolhatnak, röviden: hogy szerveződhessenek, szélső/jobbosok aljas kém- és aknamunkája ellen védettebben.

Az, hogy ilyet létrehozni csillagászati pénzösszegekbe kerülne, nem igaz. Rengeteg ingyenes szolgáltatás van, amit igénybe lehet venni, csak meg kell találni köztük a megfelelőt. Legfontosabb szempont az, hogy ne magyar legyen, mert ezek bármikor szélső/jobbos tulajdonosi körhöz kerülhetnek (lásd: index.hu).

Elsősorban emberek kellenek, akik bizonyos feladatokat vállalnának a működtetésben. És itt lehetne a hátrányból előnyt kovácsolni: az idősebb, nyugdíjas nettársak közül, akik amúgy is sokat vannak a neten, nagy segítségünkre lehetnének.

A kapcsolat.hu-t emelett továbbra is "megtarthatjuk", olyan célokra, amikhez jól használható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr11710908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása