HTML

Bejegyzések


Házibarát

2008.09.25. 22:53 :: e-Vita

Avagy: felhasználóbarátság2

Meglepődve látom házigazgánknál az arculatváltást. Legalábbis a bejelentkezési oldalon.

Ezen már jó ideje - a nagyszerű kapitalista szép új világunk beköszönte óta - csodálkozgatok, bosszankodgatok, hogy a termék, szolgáltatás jóságánál fontosabb minden más. Itt van pl. ez a sűrű arculatváltás. Elegánsabb szóval: imázsváltás. El nem tudom képzelni, miért hiszik azt a gyártók, szolgáltatók, hogy a tartalmi minőségnél fontosabb a külső. Pontosabban: a külső gyakori változtatása.

Bár, ha belegondolok, mégis csak értem. Nyilván könnyebb, olcsóbb a külcsínt változtatgatni, mint a lényeget, a tartalmat jobbítani. Lásd még: fecseg a felszín, hallgat a mély. A bávatag fogyasztó meg azt hiszi, hogy a megújult külsővel valami jobb tartalmat is kap. Vagy azt hiszik, hogy azt hiszi. Én meg csak azt veszem észre mindig, hogy egy megújult külsővel nem hogy jobb, de még csak nem is ugyanolyan, hanem mindig valamivel rosszabb minőséget, tartalmat kapunk.

Nincs ezen mit csodálkozni. A tőke ott spórol, ahol tud. Minél kevesebb munkát és pénzt fordítani az érdemi munkára, helyette a csilivili, folyton változó külcsín és a reklám segítségével elhitetni a botor fogyasztóval, hogy ez a legjobb, amit csak kaphat. így aztán a fogyasztó igénye is szép lassan kezd csökkeni, és már el se tudja képzelni, hogy lehetne jobb is a termék, el van ájulva attól, amit kap. (Amit rátukmálnak.)

Itt van pl. kedves házigazdám, a blog.hu. Már azt se írja ki, hogy melyik adatmezőbe mit írjon a felhasználó. Találja ki. Mondjuk, IQ tesztnek se rossz. Végül is: növeli a kreativitást. Aki meg kevésbé netjártas, vagy még kezdő, és nem képes rájönni, hát az megszívta. Evolúció. Aki ilyen élhetetlen, az ne használjon blog.hu-t. Lehetséges, hogy amúgy is túl van terhelve a blog.hu erőforrása. Szerver, tárhely, sávszélesség, ilyesmi. Hát ez egy jó módszer ahhoz, hogy ne akarjon itt minden jöttment netpolgár csak úgy blog.hu-t használni. Lám: többszörös haszon. Hát, kedves nettársak, így megy ez.

komment

Címkék: blog szoftver web internet blogszolgáltatás fogyasztói társadalom webhiba

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr52682046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mint olykor blog.hu-t is használó egyén, a felszólítás ellenére - t.i. Szólj hozzá -, nem merek hozzászólni! :-)
Ez már a proletár-arisztokrata blogger csökevényesedő forradadalmi hevülete, opportunizmusa?
Nos, a "Szólj hozzá!" kemény, agresszív hangvétele eddig fel se tűnt.
Hála neked, kedves El Lobo, most e diktatórikus parancsnak látszó felszólítás is egy újabb blogcikk témáját kínálja.
Lám, a téma a blog.hu falain belül hever, le se kell hajolni érte.
Csak ne lennék így leterhelve. Bérrabszolgaság, meg tüntetés tüntetés hátán... sok ez egy szegény adófizető állampolgárnak.
Egyszer tudnám már végre kialudni magam!
Egy kis nyugalomra vágyom :-(
Amíg te szenderegsz, elmeditálok helyetted is a Szólj hozzá! felszólításon.
Mint marketingesnek, egyet kell értenem vele. Sőt hiányolnom kell a az időben is megszorító, sürgető - Ogilvy által "varázsszónak" tekintett - MOST szót.
Tehát helyesen így nézne ki a dolog:

Szólj hozzá most!

Semmi lacafacázás, kell a hsz, mert az viszi előre a blogot és a blogszolgáltatót is!
Itt semmi keresnivalója egy olyan óhajtásnak: Szeretném, ha hozzászólnál, persze csak ha van kedved, drága látogató! :-)

Ennyivel tudtam most pihenésedhez hozzájárulni :-)

Pihent ki magad gyorsan, most!
Ébresztő, írd a blogod!

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása