HTML

Bejegyzések


Olimpia

2008.08.10. 11:40 :: e-Vita

Nem. Nem érdekel az olimpia. Tökéletesen hidegen hagy. Talán, valamikor, régen még tényleg sport volt a versenysport.

Ma már jó ideje nem az. Minden más inkább: egyre újabb doppingszerek, -módszerek versenye, de leginkább üzlet, üzlet, és üzlet.

A füvészkerti Viktória-kaland 1. éjszakájáról megismert férfi a Viktória 2. éjszakáján szóba hozza az olimpiát. Hogy most azt is nézni kell. Mondom: engem hidegen hagy az olimpia. Érzem a csendben, az arcán, a szemében a furcsallást. Pár szót próbálok magyarázatul. Hogy a legkevesebb, ami ma az olimpiában van, az a sport. Az összes többi a pénz. Óriási pénzek.

És csodálkozva hallom-látom, hogy az emberek nagy része még mindig azt hiszi, hogy itt a sportról, nagyszerű emberi teljesítményekről van szó. És el vannak ájulva az olimpiától.

És már megint marslakónak érzem magam, aki csak csodálkozni tud a Földlakók furcsaságain.

Aki csak nézi, hogy értetlenkedve csodálkozik ország, világ 1-1 sportoló hirtelen(?) halálán. Hiszen a természet, a fizika törvényei az ember számára is korlátokat szabnak. Nem fokozható minden határon túl az emberi teljesítőképesség. Hogy minden csúcsot újra meg újra megdönthessen. Nem csoda, hogy mindenféle mesterséges szerekkel, eszközökkel próbálják a húrt túlfeszíteni. És nem győznek csodálkozni, ha elpattan. Talán majd az emberszabású félig vagy egészen robotok nagyobb teljesítményre lesznek képesek. De hát azok meg inkább lesznek gépek, mint emberek.

Úgyhogy igen, kedves Földlakók: engem az olimpia tökéletesen hidegen hagy.

___________________________________________________________________
Bár úgy látom, nem egyedüli marslakó vagyok a Földön: Ha én lennék a NOB

komment

Címkék: társadalom pénz természet életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr15609076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdely.ma/sport.php?id=40579 - érdemes megnézni. Sajnos ma már tényleg nincs olimpiai arany doppingok nélkül

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása