HTML

Bejegyzések


KözGáz

2008.06.26. 21:54 :: e-Vita

Friderikusz utolsó műsora az ATV-n. (2008. június 26. csütörtök, felvételről.)

Közgazdászok (Békesi László, Hamecz István, Vértes András) boncolgatják a gazdaság  tényállásait. (És Gyurcsány Ferencet? A kormányt?)

Én ugyan nem értek közgazdászul. Bár a köznek tagja vagyok, de gazdász semmiképp.
És mint ilyen, néhány mondaton fennakadok.

komment

Címkék: politika gazdaság társadalom friderikusz pénz gyurcsány ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr69541265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az 57 éves átlag nyugdíjkorhatár úgy jön ki, hogy vannak a fegyveres testületek tagjai a maguk 45 évse nyugdíjkorhatárukkal, a tűzoltók detto, rokkantnyugdíjasok, akik bőven a nyugdíjkorhatár alatt kerülnek nyugállományba, továbbá az előnyugdíjasok tábora.
Ha átlagot számolsz akkor jön ki az 57 év, és még valami, az, hogy többségben vannak azok a nyugdíjasok, akik nem töltik ki a teljes munkaidejüket, korábban mennek nyugdíjba, mint azok akiledolgozzák a szolgálati időt is, és a nyugdíjkorhatárt is elérik a munkahelyükön.
A segélyért közmunkával nem értek egyet, mert vagy dolgozik valaki MUNKABÉRÉRT, vagy SEGÉLYT kap. Aki mukára alkalmas, annak nem kell megítélni a segélyt.
Más.
Ha valakinek tudomása van arról, hogy valaki kijátsza, megszegi a törvényt és nem jelenti, az maga is bűnrészes - de laglább is ne reklamálja a rendszer tehetetlenségét.
Ausztria. Az még csak hagyján, mert szakácsot gyorsabban lehet képezni, mint orvost. És azok is elpályáznak. Kistelepüléseken, meg üresek a körorvosi rendelők.
Nem lenne szabad addig kézbe adni a diplomát, amíg "le nem dolgozta" a közösség felé a "tartozását". Mondjuk 5 év, valahol Szabolcsban, aztán mehet világgá.
Köszi az érdemi hozzámszólást.
Ok, a "segélyért közmunkát" elve lehetséges, hogy nem jó megoldás. Semmi bajom nem lenne azzal se, ha csak egyszerűen szigorú ellenőrzések, kötelezettségek betartatásával szűrnék ki a megélhetési munkanélkülieket. És mondjuk megvonnák a segélyt az ilyenektől. Persze még akkor is ott lehet a bolond család (szülők, élettárs), aki képes eltartani egy munkaundortól szenvedő életerős embert. Nem volt olyan rossz az a kmk intézmény (fiatalabbaknak: közveszélyes munkakerülés).

Mindenesetre a beszélgetők minha nem hangsúlyozták volna eléggé az 57 éves nyugdíjkorhatár átlag értelmezését. Msjd utólag elolvasom - hacsak be nem zárják a friderikusz.hu-t is.
Mindenesetre azt hiszem,szivesen lennék átlag-nyugdíjas :-)

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása