HTML

Bejegyzések


Hulltával dícsérem

2008.06.18. 09:55 :: e-Vita

"Tegnap este már rég lehullt a Nap..." (Pillangószív történetek, Nyári emlék - Szexuális zaklatás)

Istenem, micsoda mondat!

7 komment

Címkék: szoftver web idézetek információ anyanyelv el lobo

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr31526722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs annál jobb érzés, mint amikor visszhangra lel valami, amit gondolt és leírt az ember!
Így aztán örömmel látom, hogy nálad visszhangra lelt egy nyáridőn írt emlékem. Nem hozott anyag az, a saját kis írásaimat gyűjtöttem csokorba, Pillangószív történetek - Pécs címszó alatt:
joljarok.hu/pillangosziv/pecs.html
A posztban én hivatkoztam linkkel a helyre, KÉT link is van ott, tehát kritikád éle csorbul picinyt.
Sőt, más portáljaimon is hivatkozom ezekre a történetekre, linkkel, ahogyan kell! (Pl. hotelpecs.hu, a teljes joljarok.hu/pillangosziv portálon valamint az általam létrehozott, különlegességeket tartalmazó Pécsi linktár-ban.)
Mindemellett nemigen volt eddig visszhangja, talán azért, mert ez a kor inkább kedvez egy zamatos, ordenáré nagy kefélésleírásnak, mint valamiféle hangulatos, elvarázsolt pillanatközvetítésnek.
Ennyit arról, hogy a fjordok :-) miként nyelik el linkjeim!
És mégegyszer köszönöm, hogy észrevetted, hogy elolvastad, és elmondtad, hogy tetszett - és a linkkezelésemet illető kritikát is köszönöm!
Igen ám, kedves El Lobo, de én nem a postodról beszéltem. Ha jól látom, akkor a Pillangószív egy önálló webhelynek is tekinthető, még akkor is, ha egy fődomén alatti aldomén (vagy valami ilyesmi), és mint ilyennek, kompaktnak kell(ene) lennie, nem pedig kizárólag egy másik weboldal(blog, fődomén) felől megközelíthetőnek. Vagy: az aldomén oldalairól könnyen kéne visszakattani tudni a fődoménre, oda-vissza.
Mert most pl. azóta jó párszor már csak a Pillangószívnek eme szóbanforgó cikkére kattanok e postomba ágyazott linkről, hogy még vesézhessem egy kicsit, és onnan nem lelem sehol a visszautat az említett postodhoz, hogy legalább onnan felcsippenthetném az általam oly hiányolt, szerinted meg ottlévő közvetlen linket. Tehát megint csak ott vagyok: nincs időm (merthogy közben melódia van egyébként :-)) a szóbanforgó, számomra a kezdeti kiindulást jelentő postod után kutakodni - tehát nincs visszacsatolás! Se. Szerintem ezzel ugyanúgy ott vagyok, ahol a part szakad, kedves El Lobo.

Úgyhogy én az élnek az csorbulását nem olyan nagyon fogadom el :-) Legalábbis nálam :-)
(És most egy időre átváltok meló-üzemmódba, addig emésszél :-))
Jaj, a munkaüzemmódból csak most zuhanok ki, s már nem tudom a tömény álmosságot elhessenteni - így majd csak holnap válaszolhatok.
Kedves e-Vita!
Tehát a keresztlinkek ügye, a kritika, amely a visszalink ügyében hangzott el.
1) A joljarok.hu portál több, mint 2.500 URL-t tartalmaz, tehát lehetetlen, hogy minden oldaláról link mutasson a többire! Tehát súlyoznom kell, honnan hová mutassanak a linkek.
2) Mivel az idézett oldalra (Pillangószív - pécsi történetek) több helyről el lehet jutni, külső portálokról is, aligha indokolt, hogy linkek mutassanak minden helyre. Hiszen ha következetesek vagyunk, mind a 2.500 oldalnál kellene ezt a keresztlink ügyet megoldani, minden tartalmi egységre vonatkozóan és lássuk be - ez lehetetlen. Szó szerint tízezrével kellene keresztlinket gyártani.
Tehát súlypontok maradnak. Ilyen súlypont a Pillangószív microsite, még a joljarok.hu címlapján is szerepel.
Arról nem is beszélve, hogy a külső linkek változnak, ami naprakészen követhetetlen. (Pl. korábban link mutatott ide a Wikipédia Pécs címszaváról, de azóta meggondolta magát a szerkesztőség valamely tagja, már nem szerepel a hivatkozás a Wiki Pécs/érdekességek címszavánál.)
3) Mint keresőoptimalizálásból élő arról is gondoskodtam, hogy a Googleban "méltó helyen" legyen a pécsi történetek, üsd be próbaképpen a Google.hu alá a kifejezést :-)

Szerintem elvárásod egy picinyke honlap esetén lehet indokolt, de egy nagy portál esetén, amely ráadásul egy portálrendszer része, nem az.
Ezzel együtt köszönöm az észrevételed.
Khm. Bocsi, kedves El Lobo, hogy rágom ezt a gumicsontot, de nem szeretek elvarratlan szálakat :-)
Mentségemül: nem bántásiból matzerállak :-)
Ezért most csak annyit mondanék, hogy elég lett volna, ha szépen ledorongolsz, hogy miért nem tekerek a joljarok.hu/pillangosziv/pecs.html lapod aljára, aholis ott van a visszacsatolás linkje, amit legutóbb hiányoltam.
Erre én ugyan ezt mondanám, hogy: esküszöm, tekertem tegnap le-fel, és nem láttam.
De erre te azt mondhatnád, hogy: és miért nem nyitom ki a szememet is közben, hogy lássak is?
Erre én ezt mondanám: mea culpa, bocsánat, és visszaszívom az egész kritikámat. Pláne, hogy ha jól látom, ez tényleg csak egyetlen lap, aminek a webcíme várhatóan nemigen változik, mint ahogy a blogoknál az egyes oldalaké. Teszem azt.
Már túlzottan blogszemüvegen át látok. Vagy úgy se :-)
Tehát végszó: bocsika.
Khm. Azért még tudnék mit mondani :-)
De majd később. Talán. Most fontosabb témáim is itt várnak publikációra sűrű tömött sorokban. A bérrabszolgai teendőkről nem is szólva, úgyhogy most azoké az elsőbbség. Per pillanat. Este, ha nem alszom el, rakok fel a felgyűlt témákból. Jó munkát addig is :-)
Kipillantva a munkából - ide persze, mert ugye kicsit rólam van szó, és ez pszichológiai értelemben olyan, mint mackónak a málna, hiába, ilyenek vagyunk :-)
Tudom én jól, hogy nem "matzera" ez a részedről, a komplex blog nekem is vesszőparipám, a bloglinkekről is tudok ezt-azt, például most is készítettem egyet a vezérblogom linktárába, mit tesz isten, a nyílhegyű vége pont ide mutat - a blogodra :-)
Amúgy meg várom a friss témát, amit ígérsz!
Hát igen, kedves El Lobo, nemhiába egyes szám első személy az ÉN :-)
A rámnyilazást is köszönöm :-)
A bloglinkek használatát, értelmét számomra egyelőre homály fedi. Majd egyszer talán megfejtem, ha időm engedi... esetleg a segítségeddel...
Az én vesszőparipám nem csak blog, hanem minden létező dolog tekintetében a KOMPLEXITÁS. Ehhez az internet, a web ideális eszköz. Ahogy már mondottam volt :-)

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása