HTML

Bejegyzések


Életre nevelés

2008.06.07. 20:26 :: e-Vita

Avagy: nem lehet elég korán kezdeni.

Egyik kollégámtól tudom, hogy egy másik kollégánk gyermekének óvodájában egy tombolán a gyermek abban a szerencsében részesült, hogy  nyert. És mit gondolsz, Kedves Olvasóm, a XXI. században Magyarországon mit nyerhet egy óvodás egy óvodában? No mit?

Törköly pálinkát.
Mi mást? És nem is egy üveggel, hanem mindjárt kettővel. Hátha az egyik féle nem ízlene neki, hát ott a másik.

És ez mind semmi! Mit gondolsz, Kedves Olvasóm, e kifejezetten óvodásoknak való ajándékot mibe csomagolva adták át a szerencsés kisgyermeknek? Egy óvszerreklám-zacsiban. Ez teljesen rendben van. Aki tudatmódosító szert vesz magához, annak bizony nem árt mindenre felkészülnie.
Csak üdvözölni lehet az óvoda e modern módszerét. Manapság, ahol az iskolai erőszak (a diákok körében) kezd mindennapossá válni, az óvodák se maradhatnak le. Az óvoda elébemegy a problémának. Gondoljunk csak bele: nem kell mindenféle tudós embereknek tudós tanácskozásokat tartaniuk, eleve tudják, hogy mi az erőszak oka. Megspórolnak egy csomó kutatást, vizsgálatot, ilyesmit. Hát nem gazdaságosabb így?

Bár arról nincs információm, hogy milyen egyéb nyeremények lehettek/lehetnek még, de elképzelem: cigaretta, pornómagazin, esetleg drog, meg ilyesmi - ez mind-mind illeszkedik ebbe a nevelési elképzelésbe.

Én részemről nem akarom elhinni, hogy ez valóban megtörtént, az érintett kollégától még további információt be kell szereznem. Szerét ejtem.
Sajnos attól tartok, mégis igaz lehet.

Az ország (a világ?) megőrült.
____________________________________________
[Első publikálás: 2008-06-07 20:26]

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr34508717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása