HTML

Bejegyzések


Mi kell?

2008.02.13. 07:14 :: e-Vita

Avagy: gondolatok szagtalanításra

Az én kedvenc Diurnusom Fasizmus-szagot érzek c. cikkére:

12 komment

Címkék: társadalom félelem demokrácia fasizmus gárda tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr79337219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ne reménykedj!Egyszál magad leszel!Kis ember pedigaz,aki 150 cm-nél nem nőtt nagyobbra!EMBER van.Az ájdemokrácia káoszában igenis megfognak erősödni a fasiszta elemek,és csak 2 -az embereket bíztató szót mondjanak-melléjük fog csatlakozni a többség!Érdemes megnézni,hogy Hitler és a fasiszta tanok miért voltak anno oly népszerűek!Engem pl.nem érdekel,hogy Orbán hajolgat-e,mert nem bízom benne!SEM.(nem vagyok fasiszta,sem szocialista-kommunista)Állampolgár vagyok aki a saját hazájában szeretne jól élni,DOLGOZNI--(állítólag ez jog),ha beteg vagyok ,tisztességes orvosi ellátásban részesülni,boldogan várni a gyermeket,unokát és megelégedéssel tölteni a nyugdíjas (ezt már nem érjük meg)éveket.Gyurcsányt csak erőszakkal lehet kimozdírani a helyéről és ezt a sok korrupt politikust is.DE igazad van,menj és tiltakozz a szélsőségi megmozdulások ellen!!!Hajrá,sok sikert!De széllel szemben elég nehéz....
e-Vita! Szerintem ne menj ODA !Félek, hogy egyedül lennél, s a szerintem is brutális erőszak esetleg elsöpör!

A "part-társaidnál" pedig van bizony tőke! Nem is kevés!

Sőt!

Talán azt is féltve vannak olyan passzivan!

A hozzád hasonló NEM TŐKÉJÜKET, PÉNZÜKET, HANEM EMBERI TISZTESSÉGÜKET, ÉLETÜKET és EGÉSZSÉGÜKET FÉLTŐ "BALOSOK" hidd el túlságosan kevesen vagytok!

S ha nem a "hisztérikus tömeg" söpör el, akkor "tévedésből a fasisztoid bandához tartozás hamis vádjával"
maga a "védelmet biztosítani ODAküldött rendőrség fog "begyüjteni" !!!
Elvégre aligha viszel táblát, hogy én IDE-tartozom s nem ODA!

Viszont MI PEDIG TÖBBEN VAGYUNK MINT GONDOLOD!!

MI:
- "nem-balosok" mégsem "szélső-jobb" sőt tán nem is "jobb"-oldaliak, akik értjük, mi több MEGértjük DIURNUS aggodalmait IS !!!
Ismerve ŐT (Diurnus-t), követve az Ő VÁLTOZÁSAIT (IS), de az " Ő érző-okos EMBERKÉNT MEGMARADÁSÁT is számitásba VEVŐ
-
ÉRTELMISÉGIEK!!!

Sokkal többen vagyunk mint Rólunk azt állítják!!!
SACA: "Sokkal többen vagyunk" - a gond csak az, hogy nem elég többnek lenni, de többnek is kell(ene) látszani.
"aligha viszel táblát" - jelzés nélkül meg mi értelme lenne ott lenni? Akkor tényleg a "bűnösök közt cinkos, aki néma" elv alapján legjobb esettben is passzív támogatónak látszanék. Jogosan.
Egyébként a Hősök terén se lettem volna egyedül, tehát ha csak maroknyian is (egyelőre) de azért vannak mégis bátrak, akik érzik, hogy most (már) nem annyira a szavak (nyílt levelek, aláírások), mint inkább a tettek(utcai -békés, de - nyílt, LÁTHATÓ demonstráció) ideje van.

Hilter és szabadcsapata is épp ezt a trükköt alkalmazta: legyünk rendkivül aktívak, mindenhol jelen, látszunk erőseknek, félelmeteseknek - és a kezdeti kis létszámú, de látványos csoportok elhitették az emberek egy részével, hogy félni kell tőlük, más részével meg, hogy jobb, ha csatlakoznak hozzzájuk. A csendes többség(?) meg félve lapult, és szépen hagyta, engedte, hogy az legyen belőle, ami.
És itt megint csak: bűnösök közt cinkos, aki néma. Az akkori csendes többség ugyancsak felelős azért, ami a kígyótojásból kikelt. Most rajtunk van a sor?!
Hát hogy-hogy nem tanulunk a borzalmas történelmi példákból???
Homokot szórok a fejemre....! Nem képzavar?! Sajnos "nagyon gyenge vagyok" minden vallás terén, de mintha a bibliai "hamut szór a fejére" lenne itt a megfelelő ?!
Ez a "bűnbánat" jelképe úgy rémlik! :) Na és persze ez sem "Szentírás....", -csak egy "sejtés" !!
Hétfőn együtt ebédeltem a legjobb barátommal - aki történetesen amerikai - és meséltem neki a szombati történésekről. Állított egy gyors párhuzamot az itteni szélsőségesek és a kinti nácik között: kint, ha 200 náci végigmasírozik valahol, akkor a rendőrönek komolyan kell biztosítani a dolgot, hogy a velük szemben pillanatok alatt megjelenő 2-3000 "ellentüntetőt" kordában tartsák. Na ez hiányzik nekem is: a critical mass, aminél már nem félek én is odaállni, eggyel növelni azt. Mert amig nagyonis kisebbség vagyunk megjelenésünkben egy ilyen eseményen, addig én - mea culpa - gyáva vagyok, és félek, hogy történik velem valami (és asszem a fakabátok töketlensége/szándékos bénázása ad is erre elég okot). Nem magam miatt, hanem azért, mert családom van - két pici gyerek. Lehet, hogy ha komolyan érezném, hogy ezek a tetvek az ő jövőjüket fenyegetik, akkor ott lennék.
SACA: kéremszépen, az én vallásom homokot ír elő :-D
(Materialista vallású vagyok :-))
Lehet, hogy bűnösök közt cinkos aki néma! Viszont aki nem néma az pillanatokon belül az lesz! Azaz néma! Mert ugyebár a holtak nem beszélnek!
Baloo -val értek egyet!
Kinek használsz "mint áldozati bárány" ha ODAveted magad egy eszesincs örjöngő csőcseléknek! S itt most nem az ott felvonulókra gondolok, hanem azokra akik "egy parton" vannak velük, s a járdán, úttesten mögöttük körülöttük kiabálnak!

Kinek használsz vele ÁLDOZATI BÁRÁNY ?!! Néma leszel Te is!

Inkább ha nem is dugod "homokba" a fejed, szórj hamut rá, és írjad ki IDE a véleményedet!
Ugyan már, SACA! Most szombaton se lett semmi bajuk az ellentüntetőknek. Épphogy még most kellene számukat növelni, amikor még a kígyó csecsemőkorban van. Ahogy Baloo mondja: a critical mass létrejöttén kellene ügyködni.
Az, hogy itt írkálok, csak arra jó, hogy én is az "elméleti bátrak és okosak" népes táborát gyarapítsam.
Én nem az ellentüntetésről beszéltem! Én arról az "ÁLDOZATI BÁRÁNY" attitüdről ami Dr Kende Péter fellépését is jellemezte, s csupán emmiatt számomra egyáltalán nem szimpatikus!
Az ellentüntetés más! ODA hasonló gondolkodású emberek szervezetten, meghatározott "imázs"-zsal, eszközökkel, pl -feliratok, zászlók, de főleg az előbbiek-használatával mennek!
Ezt megértem!
Elvben egyet is értek vele, a gyakorlatban viszont semmilyen tüntetésben -se pro se kontra- nem veszek részt, mivel sziklaszilárdan vallom azt, hogy a politikának NEM AZ UTCÁN A HELYE!!!!

Nem fogadom el tőled viszont a következőt:

" Az, hogy itt írkálok, csak arra jó, hogy én is az 'elméleti bátrak és okosak' népes táborát gyarapítsam"

Nincsen igazad! A Te ugy.nev. irkálásod például hozzásegithet egy ellentüntetés megszervezéséhez több embert, akik nem ilyen "utca-politika" ellenesek mint én!

S AKKOR MÁR NAGYONIS VAN ÉRTELME! (az írkálásnak /is/ )

Én az egyedüli "hősködés-től" tanácsoltam a távolmaradásodat!
SACA: a sziklaszilárd elvekkel az a baj, hogy nem igazodnak a világ változásaihoz. Márpedig manapság a változás egyre gyorsuló. Persze kell bizonyos szűk körben kötni az ebet a karóhoz: van néhány erkölcsi alapvetés.
Én is vallom, hogy parlamentáris demokráciában nem az utca a politizálás, a törvényhozás, kormánybuktatás, az ellenzéki szerepkör terepe. Legalábbis nem ilyen kizárólagosan, ahogy a fidesz bevezette és gyakorolja, zsilipet nyitva a jobboldali szélsőségesek utcai randalírozásának, ill. masírozásainak, ill. félelemkeltésének. És ennek van olyan foka, ahol már az elvekhez ragaszkodni nem elegendő, nem mentség. És én hiszem, hogy ez a fok már létezik.

Gondolj csak bele: ha egy, a békés megoldást sziklaszilárdan valló ember hirtelen csatatéren találja magát, ahol lőnek, akkor mire megy a sziklaszilárd hitével? Vagy visszalő, vagy őt lövik. Passz.
És hogy háborús helyzet van már az utcákon, azt mostmár lépten nyomon tapasztaljuk: minden nemzeti ünnepen, vagy amikor épp találnak valami egyéb alkalmat a kimasírozáshoz, randalírozáshoz.
Jó, igaz: még lőni nem lőnek. Dehát sose a lövés az első lépés - azt kemény, ravasz ideológiai, tömegpszichológiai technikák bevetése előzi meg.
Kendénél különben csak azt nem értem, hogy miért nem hívott magával másokat is?
Nem hiszem, hogy ne lett volna még vállalkozó, és akkor nem lett volna egyéni hős. Vagy épp így akarta? Szóval van némi kétségem.
A véleményeink egészen jól "kiegészítik egymást" !! Ha ez így menne a "NAGYPOLITIKÁBAN" is, akkor egészen jól "futna a szekér" még a kis hazánkban is!! IGAZ ?!?!!
Hát igen. Az ellenzék épp arra lenne való, hogy kontrollálja, ellensúlyozza, szükség esetén bírálja az aktuális kormányt, javaslatokat tegyen jobb megoldásokra - az értelem határain belül, bizonyos alapvető csapásirányokban megegyezésre jutva. Hiszen ezért fizetjük őket. Pláne, hogy az önkormányzatok többség a jobbé, hát lehetne a gyarkorlatban bizonyítani, mit és hogy kell jobban csinálni
Attól, hogy nem mindenben értenek egyet a felek, még nem ellenségek, nem ördög az egyik, és nem angyal a másik, csak egyszerűen másképp vélekedő.
Na, most ennyi okosság elég is mára :-)

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása