HTML

Bejegyzések


Cím-művészet

2008.01.02. 10:15 :: e-Vita

Avagy: blogszőttes készítése - trackback, ping (pong)

5 komment

Címkék: blog web wikipedia blogszolgáltatás anyanyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr70280939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenféle backtől (balbekk, track- és feedbacktől) mentesen boldog új esztendőt kívánok neked, azzal a blogtechnikai megjegyzéssel: jó blogot írni sem semmiség, márpedig ez itt az!
Szóval BUÉK!
Oh, köszönöm szépen, viszont én is - megkésve bár, de annál szívesebben :-)
Köszönöm az újabb "-bekkeket" :-)
Egyelőre a pingnél vagyok megtorpanva.
: ) Az elején én se értettem... Csak hogy tudják a kedves olvasók én voltam az a trackbackelős : ) Először Google define-oltam (a google-ba beírod hogy define:a nem tudott fogalom - a kettőspont után ne üss space-t, néha jobb mint a wikipedia)www.google.hu/search?hl=hu&q=define%3Atrackback&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=
lehet hogy ezt is törni fogja... nem tudom
aztán én saját blogomon teszteltem, ill jöttem rá mi is az, mikor ránéztem hogy minden postomnál van egy un. "A bejegyzés trackback címe:". Na mondom akkor az egyik ilyen címet beteszem az új posztba és aztán látom hogy érkezett hozzászólás régebbi postomhoz. Igen ez volt az amit trackback-eltem úgyszólván. Saját megfogalmazásom alapján a trackback egy új cikk értesítője kommenté konvertálódva egy régebbi saját/nemsaját blogposthoz. - most látom milyen jó megfogalmazás, publikálni fogom valahol az biztos. Minden jót a blogoláshoz.

Ja és a pingbackről: Google.com define:pingback www.google.hu/search?hl=hu&q=define%3Apingback&btnG=Keres%C3%A9s&meta=

Értesítés küldése általában kereső robotoknak, mint pl miner.hu, blogsearch.hu stb. A trackbackkel ellentétben a pingback nem hagy komment nyomot maga után csak megszólítja a pingbackelt robot(program, website) nagytudású részegységét ami felfogja hogy te meg akarod neki mondani hogy most egy új cikket postoltál (saját megállapítás) - ezt is jól ezt is publikálom valahol : )
Elsőnek próbáld meg a blogsearch.hu pingbackjét ping.blogsearch.hu/ - ezt tedd be ahova a trackback címeket szoktad és a blogsearch értesülni fog arról hogy te azt akarod hogy ők tudják hogy te új postot postoltál.

Mégegyszer további jó blogolást!
(megjegyzés ha trackbackelsz egy külsős/saját cikket érdemes a cikk témáján belül maradni. Én pl úgy találtam meg rád hogy beírtam a blog.hu keresőjébe az "egészségbiztosítás" mivel ezzel kapcsolatosan írtam cikket, és lám, ládtaláltam egy hasonló támájó cikkel sólyom egészségügy egészségbiztosítás és máris kaptam egy új látogatót)
Köszönöm a különórát blogtechikából, és környékéről :-) Hasznosítani fogom. Lám: a net legfőbb értelme a nettársadalom globális tudásának fejlesztése. Mondhatni: önzetlenül, bár ha belegondolunk (vagy ha nem), kölcsönösen jól jár mindenki vele. Egyszerűen verhetetlen eszköz ebben az internet. Ez a ping dolog még azért izgat, úgyhogy útmutatásodat is felhasználva utánajárok.
Én már be is linkeltelek az együttműködés példájaképpen a magyarbeteg.blog.hu -n

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása