HTML

Bejegyzések


Szörny(ű)ek

2007.12.04. 07:08 :: e-Vita

Este szoktam enni. Különben nem egy sűrű szokásom. Az evés megalázó: a test uralma a szellem fölött. Lásd még: materializmus. (De azt hiszem, ezt már mondtam korábban.) És, hogy kevésbé legyen hiábavaló ez az időtöltés az értelem számára, ilyenkor szörfölök egyet a tévécsatornák között.

És nini, mit látok: egy oltári nagy baromságot, amit filmként nevez a műsorújság: vámpírok és farkasemberek luggatják-szaggatják egymást szüntelen. És nini, hol? Hát a mi jó öreg metrónkban. A budapesti metróban. Könnyen felismerhető: az aluljárók, peronok, szerelvények. Még az ismerős magyar hangot is hallani: "záródnak az ajtók" (vagy valami ilyesmi). És nem is magyar film. Viszont eme szörnyféleségek nem csak egymást, de a szerelvényeket is törik zúzzák. Nahát, nahát, ezt azért tán mégse kéne. Szegény ország vagyunk, itt csak ne randalírozzanak holmi vámpírok meg farkasemberek. Nem csoda, ha ilyen problémás a BKV helyzete. Még a vámpírok és vérfarkasok is tönkrevágják a metrót, nem csak a futballhuligánok, és egyéb macsó vagányok.

A film egyébként az Underworld névre hallgat.
Olyan a film is, mint a szereplői: szörny_ű.
A Kontrollnak lába nyomába sem érhet, pedig az is a budapesti metróban játszódik.
No de hát, mint tudjuk, a helyszín nem minden. Kell ahhoz még valami más is.

Khm. Lám: az értelemnek is megadtuk, ami az övé :-)

Szólj hozzá!

Címkék: média film bkv tévé metró materializmus

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr43251539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása