HTML

Bejegyzések


Fórum fóruma

2007.11.12. 13:05 :: e-Vita

Örömmel fedeztem fel a Jogifórum.hu helyet, annak is a Fórum rovatát. Gondoltam, ott kapok használható tanácsokat, útmutatásokat a problémámhoz. Kezdeti reményeim után csalatkoznom kellett, midőn azt tapasztaltam, hogy bár a problémámmal foglalkozni látszott 1-2 némileg jogban járatosnak tűnő fórumozó, de kiderült, hogy az itt közzétett minden részletet tartalmazó infókat nem óhajtják elolvasni. Márpedig épp azért tettem ki ide, egy helyre mindent, hogy egyéb helyeken ne kelljen újra és újra ismételnem, hanem elég legyen csak hivatkoznom 1-1 webcímmel. Persze, érthető, hogy valódi szakértők, valódi érdeklődéssel nem fognak ott tanácsokat osztogatni, hiszen akkor miből élnének, nem igaz?
Mindenesetre a jogszolgáltatói (isteni) hatalomhoz illők a Felhasználási feltételekben olvasható drákói szankcionálások:
Üzemeltető fenntartja a jogot a hozzászólások ill. felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére.
Az Üzemeltető fenntartja a jogot felhasználók kitiltására, a regisztráció előzetes értesítés és indokolás nélküli megszüntetésére.
Egyéb tekintetben konkrét, hasznos infók helyének vélem, pl. a Törvénytár, Linkgyűjtemény, stb. Úgyhogy mégiscsak ajánlom a webhelyet a Kedves Olvasóim figyelmébe.
__________________________________________
(Jogszerű kifosztásom részletei: [Összefoglaló][Szinopszis][Kérdések])

2 komment

Címkék: web internet jog

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr64225697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem árt tudni az ilyesmiről - jó, ha ismerjük a jogainkat.
Azt viszont máig sem tudom biztosan, felhasználható-e internetes tartalom egy bírósági eljárás során.
aranyhaj.blogspot.com
Jó lenne pontosabban tudni, mire gondolsz? Bizonyára vannak olyan esetek, ahol egyértelműen törvényellenes tartalmak vannak egy webhelyen (szolgáltató tárhelyén).
A világ fejlettebb felén is vannak már jelei: felismerték, hogy az internet mégiscsak az élet része, és mindannyiunk védelmében ott is van értelme törvényellenes cselekményekről beszélni, és nem pedig a minden korlátot nélkülöző szabadságot favorizálni.
Ilyen pl. a pedofília, vagy államellenes cselekmények szervezése, stb. Csak hát itt is előbb jár a technika, mint a társadalmi tudat, vagyis a bűnelkövetők többszörös lépéselőnyben vannak a nehézkes társadalmi, jogi szabályozáshoz képest.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása