HTML

Bejegyzések


Le-pel

2007.07.27. 00:13 :: e-Vita

MOsonásHát ez fantasztikus:
elképzelem Gyurcsány urat
Mosonba osonva

14 komment

Címkék: gyurcsány ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr82126107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majd a Tomasovics ezt is megéneküli paródiailag...
Mosonba tegnap beszökött Fletó
Szent István útján osont nesztelen
A temető mellett, a MOTIM felé
S, furfangot vett a Fideszen.
Köszönöm, kedves Lasos, a mosolyreceptet.
Mit szólsz a MoHus száműzetésünkhöz? Lehet, hogy nagy ott a baj? Vagy olyan újjászületés készülődik, hogy megnyaljuk mind a 20 újjunkat utána?
Francot várok én a Gergőre..www.freestart.hu/blog/Karla

A számüzetés részemről önkéntes.
A baj pedig az, amit korábban (nem egyszer) így próbálam megfogalmazni : sz@rt sem ér az a társadalom/közösség/demokrácia (nem gívánt dörlendő) amelyik nem tudja megvédeni magát sajátmagától.
Karinthy Frigyes azt írja valahol, hogy a szabadság lényege: törvény és szabadság egy és ugyanaz, a szabadság mindenki egyenlősége a törvény előtt, ennyi és nem több. És azt is írja másutt, hogy a szabadság a választás szabadsága, és az én választásom az, hogy nem osztozom a szatmári kovács fáydalmában.
A Fórum megérne egy alapos elemzést. A moderátori tevékenység sarkalatos problémája a szar és sz@r körüli sz*rozás például valószínüleg felsőbb „parancs”. Ez a jelenség társadalmi élet egyéb területein is jelentkezik, nem az a bűnös aki elkövet, hanem aki nyilvánosságra hozza, és a sz@r is attól válik szarrá, hogy szarnak írjuk. Egyébként mósuszillatú afrodiziákum...hihihi...
"amelyik nem tudja megvédeni magát" - no de Lajos, mégis, mit lehetne/kellene tenni? Nekünk? Nekik? Kiknek? Én azt hiszem, meg kéne mág végre azt a határmesgyét találni, amelyik elválasztja a demokráciát a diktatúrától, és ebben a sávban kellene védőintézkedéseket tenni. Neme?
Hát, ez hosszú polémia.
Azt gondolom,(Karinthyval)hogy a demokráciát a diktatúrától a törvény választja el. A demokráciát persze definiálni kell,vagy legalább is rögzíteni a határait, nagyjából az élni és élni hagyni elv mentén. Demokrácia mondjuk az, hogy egy adott közösségen belül harmóniában vannak az egyéni és közösségi szabadság állapotai. Az állam az ami, egy gépezet, amely a működési igények kiszolgálására hivatott, egy hatalmas depo. És ezt a depót a közösség tölti meg tartalommal, állítja be a gombok funkcióit. A közösség felnőtt emberekből áll azzal a feltevéssel, hogy "a felnőtt ember értelmes lény". Felnőtt értelmes lények pedig úgy képződnek, hogy felnőtt értelmes lények megtanítják őket arra, amitől ők felnőtt értelmes lényekké váltak. Ilyen egyszerű.(Vagy nem...?
Az én világképemben a materiális törvényszerűségek képezik az alapokat. Minden, ami kézzelfogható vagy bizonyítható. Minden más csupán vélemény. A vélemény pedig alkalmatlan törvények előállítására.
Bocs...

...felnőt értelmes lények megtanítják a kicsinyeiket..(!)
Ha fentieknek olyan olvasata lenne, hogy végső soron nincs mi tenni..-hát az sem kizárt. A materiális világnak meg vannak a maga törvényszerűségei és amennyiben az ember e világnak része, úgy maga is halad a maga útján, energiaszintről energiaszintre,fejlődés hanyatlás, és élete igen piciny intervallum érdemi nagy cselekvésekre. A "nem tenni semmit" állapot nehezen fogadható el, akárcsak a halál.
Ezért azután "teszünk" - de az együtt tevésnek kőkemény szabályai kell(ene) hogy legyenek.
No de látod, mi is elmenekülünk inkább, minthogy példát mutatnánk: nem csak a dagonyázóknak van ott helyük. Fel kéne nekünk is vállalni, hogy nem engedjük, hogy a véreszszájúak uralják a fórumot. Nekem egyedül nincs elegendő erőforrásom.
Nos, itt lép be a (szerintem)rosszul értelmezett kitartás. Mert nem lehet úgy csinos kis homokvárat építeni nap mint nap, hogy az építgetés bármely fázisában odajön (mert jöhet) a bárki kuyája(macskája)és belesz*rik a közepébe. Ha a Fórum a vélemény (rosszul értelmezett)szabadsága jegyében hagyta, hogy disznóól legyen, hát legyen. Ez a Fórum úgy látszott más lesz, mint a többi. De fentebb említettek szerint nem lehet más. Nincs végtelen szabadság. És ha a cocák vannak többségben, hát legyenek, inkább visszamegyek a fára.
Rég nem lennének, ha nem állunk velük szóba.
Megtehetnénk, hogy itteni dolgainkat szűk hivatkozásként oda is elvisszük. Prezentálva a "másságot". De aligha lenne értelme, legfeljebb gyakrabban moderálnának ki (legalább is engem), bár ha a Fazakasnak ez csak guiness-rekord kisérlet, mit finnyáskodom, bármikor tudok alpári lenni, sőt obszcén.
Tudod mit nem értek? Állítólag tekintélyes a csak olvasó fórumosok száma. Miért nem szólalnak meg. Vagy nincsenek (annyian), vagy a vizilovakkal "vannak". És a Fórum mereven elzárkózik a pontozás hozzászólás-kötelessé tételétől, tovább lubickolva a díjnyertes látszat langyában. Gondolom, ez ugyanaz, mint a tévéknél a nézettség. Ha odakapcsolok, már néztem egy másodpercig...hihihi..
"gyakrabban moderálnának ki " - ezt nem értem. Miért tennék? Én már gyakorlom ezt, és még sose töröltek ki. A pontozással meg ne is bosszants.
Hogy inkább fontosabb ez a gyermeteg valami, mint a fórum színvolára jobban figyelni, meg a funkcionalitását fejleszteni... Lehet, hogy ezért nem kaszálnak akkora pénzeket, mint a hülye pontozós elmélettel?
Hát asszem, lehet. Mertha valakinek valami érdekében áll, ahhoz megtalálja az eszközöket, és nyomja. Te Lajos, nem tudod, hány évesen lehet nyugdíjba menni manapság? Szeretném inkább értelmes dolgokkal tölteni ezt a kis időt, ami hátravan...Így csak a rabszolgamunkát tudom épphogy csinálni.
Tennapi válaszomat spamnak blokkolta Blogter (vagy mi..) - most megpróbálom újra, ha még emléxem...
No, lám..

Úgy tudom 57 és 38 év munkaiszony. Jogerősen letöltve. Marad min 20 év értelmes dolgokra. Pl. a végefelé elmenni a közértig két kifliért, meg vissza...

A kimoderálásnál arra gondolok, hogy akkor is kimoderálnak ha "Nekik" nem tetsző weblapra hivatkozol. Márpedig néha kell az indulataimnak egy kis gonoszság...
Tegnap idetettem két hivatkozást példaképp, lehet, hogy ez nem tetszett. (Nelke rajta a blogon és Kiriuszi mesék a weblapomon)
Ez nem a Blogter.hu, kedves Lajos, csak egyszerűen Blog.hu
Eddig nem tudtam róla, hogy itt lenne spaszűrő, vagy ilyesmi... majd letesztelem némi rendkivüli vulgáris kifejezéssel. Amit természetesen nem publikálok :-)

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása