HTML

Bejegyzések


Kordonlomb

2007.02.15. 14:18 :: e-Vita

Olvasói levélfakadás, pro és kontra:

Ez az Tóth Tibor, MHO, Levelezés, 2007-02-06 21:08
Kinek mi hasznosabb? Szabó S. András (egyetemi tanár), MHO, Levelezés, 2007-02-08 23:40
Szabó S. András egyetemi tanár figyelmébe Erdei Éva, MHO, Levelezés, 2007-02-15 00:18

komment

Címkék: magyarhirlap magyarhírlap kordon

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr3136859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz a linkeket az MHO-ra! Jót derültem a brigádon. A brigaderos alkalmazásától jómagam eltekintenék, mert nem láttam az arcán a munka örömét! Az ilyen munkát szerintem csak EGYSZER tudják elővezetni így, brahiból - de, hogy a meló folyamatosan is menne, hm...
El Lobo: Szivesen, máskor is :-) Viszont a levelezedzésnek még vannak újabb hajtásai. Azt is felrakom - a gömbölyűség kedvéért. Csak sajnos a jobbosoknak annyi erőforrásuk van a nyomulásra. Én nem tudom, ott sok olyan lehet, akinek nem kell agyondolgozni magát. A bérrabszolgák zöme ezexerint a baloldalon van?
e-Vita!
Szerintem igen. Kell a munkaerő az üzemekben, gyárakban...
Amúgy "bérrabszolga" az, akinek nem tudnak szárnyalni a gondolatai (sem)!
Timi, a bérrabszolga (jobb, ha tőlem tudod) az, aki nem tud mást áruba bocsájtania a megélhetéséért (ön- és fajfenntartásért) cserébe, mint puszta munkaerejét: puszta testét, szellemét, lelkét. És a kapott ellenérték - a bér, ami kevesebb, mint a munkarő ára - csak épp annyi, hogy ezt a helyzetet tartósan fenn lehessen tartani.
Timi: állításodból viszont következik, hogy a tőkések zöme (akik profitját a bérrabszolgák termelik) pedig a jobboldalon van.
Hát ebben lehet is valami. Valahogy nagyon sok pénz terem ott mindenféle kampányokra, aláírástgyűjtésre, szórólapokra, plakátokra, egyéb propagandára...
No és hát ezért is van több idejük nyomni az ideológiájukat(?) mindenféle csatornákon a nép agyába befelé.
e-Vita!
Az a helyzet, hogy szívesen fizetünk jótékony célokra, így vettünk például "téglajegyet", aztán mert arra van, amire akarjuk, hogy legyen. Tudunk gondolkodni. Ez fontos!
És nincs bennünk irigység. Ez is fontos!
Bennem sose volt...

Például egy panelben lakom, de rengeteget hagyok ott privát rendelőkben, mert az egészség fontosabb, mint a kacsalábonforgótudodmi.

Szóval a gyerekek, a család egészsége mentális és fizikai értelemben. Igazából mindig volt rá pénzem. Amikor "bérrabszolgaként" dolgoztam, akkor is.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása