HTML

Bejegyzések


Internet a valóság része

2007.01.29. 18:53 :: e-Vita

USC-Annenberg Digital Future Project (November 29, 2006) címmel érdekes tanulmányt olvashatunk - angol nyelven. Ha lesz időm, majd szemelgetek ide belőle magyarul.  A Chip Magazin legfrissebb (2007.01. havi) száma hívta fel rá a figyelmemet.

Első olvasatra - hát igen - az ragadta meg a figyelmemet, hogy "For the first time the percentage of women going online was higher than the number of men." Vagyis most fordult elő először, hogy a neten "lógó" nők száma meghaladta a férfiakét. Na végre. A férfiak is főzhetnek, mosogathatnak, stb... már végre, amíg nőtársuk a neten bóklászik.

6 komment

Címkék: internet nő férfi

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr3432002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e-Vita!
Az jó volna, ha majd szemezgetnél ide magyarul belőle, mert érdekel a téma engem is.

Az internet a valóság része!? Ezzel vitatkoznék. Aki sokat netezik, az voltaképpen menekül a valóság elől, az Élet elől. Egy időben aránytalanul sokat fórumoztam, és utólag sem bánom, de ma már nem tenném! Van bizonyos idő, ami elfogadható: napi 2-szer fél óra (nekem). Nem ám 8-10 órák! Hülyeség.

Ezer más dolgot tudnék mondani, ami jobb, mint az internet.
Timi, köszönöm a látogatást és a gondolataidat. No, ezen azért én némileg vitatkoznék veled. Most(is:-)) kevés az időm, de majd visszatérek egy kis polémiára veled.
A cikk épphogy az én nézeteimhez áll közelebb, a tied ellenében. De azért persze van igazság itt is, ott is.
Szia e-Vita! olvasva Téged a Klubhálón, kíváncsi lettem ki is e-Vita, ugyanis nagyon élvezem a hozzászólásaidat, Így megnéztem a névjegyedet és eljutottam ide. Őszintén szólva, nem lepett meg, amit találtam.

A cikk valószínűleg érdekes. A Chip Magazint nem ismerem. ez végülis nem csoda, nem vagyok még oly jártas ebben az internetes világban, de megkeresem és elolvasom.
Kedves Cilla,
örülök, hogy a nyomomba eredtél :-)
Én igen régi netes vagyok, no meg a szakmám része is az e-világ. Ezért nekem könnyebb a dolgom az e-világban.
De felhasználóként is jól elvagyok a neten :-) Minden tekintetben az e-világ az én világom. Ami a valóság része természetesen. Timivel ebben vitában állok némileg... No majd később visszatérek erre is (remélem, fogom győzni :-))
Még nem olvastam el itt mindent, meg látom, hogy bővülnek a témák is,de azt hiszem megértem a vitát a netről, a valóság része, avagy sem.
Mindenképpen valahol a valóság része, ugyanakkor sok ember számára maga a valóság. A gond pont ez, mert kilép egy virtuális világba a való világból. Elég nehéz elszakadni tőle, ha valaki belekezd az internetezésbe. Márpedig saját jól felfogott érdeke, hogy a saját való világában megtalálja az internet pontos helyét, az nem helyettesítheti a való életet, maximum kiegészíti. Ennyiben a valóság része.
Cilla, helyettem is mondtad. Az igazi művészet a megfelelő egyensúlyt megtalálni a kedvelt és a muszáj kötelezettségek, tennivalók között. Ha ez eltolódik túlzottan egy irányba, ha beszűkül valakinek az élete, ha egydimenziós, "egy-ügyű" személyiséggé válik, és az a normál életvitel, az egészség kárára megy, akkor azt már kóronak lehet tekinteni. Ez minden szenvedélybetegségre igaz.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása