HTML

Bejegyzések


A legszebb ajándék

2008.12.14. 13:26 :: e-Vita

Sose gondoltam volna, hogy egy kívánságom ilyen gyorsan meghallgattatik.

Ha nem is egészen karácsonyi ajándék, de majdnem az.

Mint arra bizonyára emléxel, Kedves Olvasóm, a minap jeleztem, hogy milyen ajándéknak örülnék úgy igazán. Nos, szavaim nem pusztába kiálttattak. Nem is akárkik hallották meg: az égiek. Materialistául: a természet, a világmindenség.

 

Ugyanis mint azt megtudhatjuk:

Ajándék másodperc szilveszter éjszakáján: Szökőmásodperccel indítunk jövőre: a 2009-es év legelső órája 3601 másodpercig fog tartani. (MCSE.hu, 2008. december 12.)

És én most ettől boldog vagyok. Anélkül kapok ajándékot, hogy bármiféle lelki aggályt okozna: miért kapom? Megérdemlem-e? Hogyan tudom viszonozni? Mit várnak cserébe?

 

Egy egész másodperc - ajándékba! Ne görbüljön lekicsinylő mosolyra ajakad szeglete, Kedves Olvasóm! Igaz: kicsi ajándék, de tudjuk: nem a méret a lényeg. Különleges Karácsony, de méginkább: különös szilveszter. Ez tényleg az. Most tökéletesen helyénvalóan énekelhetjük a nótát:

https://www.youtube.com/watch?v=cfJ2OL1udWs

Valami különleges módon kellene megünnepelni, eltölteni ezt az egy egész, ajándék másodpercet. Az ember hajlamos az új évet mindjárt lumpolással, időpazarlással kezdeni, helytelen módon. De ezt az egy egész ajándék másodpercet elvesztegetni különösen felelőtlenség lenne. Azt se tudom hirtelen, mit kezdjek vele. A sok teendőim közül melyiket válasszam?

Esetleg Te, Kedves Olvasóm,  mondhatnál ötleteket: mire lehetne a legjobban ezt az egy egész ajándék másodpercet hasznosítani?

 

Ugyanakkor a csillagászati cikkből meghökkenve tudom meg: lassul a Föld forgása. Kéremszépen, ez lehetetlen! Itt valami tévedés van. Biztos vagyok benne, hogy a Föld egyre gyorsabban forog. Alig kelek fel reggel, és máris vége a napnak. Ez régebben nem volt így. Ugyanannyi teendő, ami régebben kényelmesen elfért fél órába, az most egybe is alig. És nem igaz, Kedves Olvasóm, hogy én csinálom lassabban. Kizárt. Mások hozzám képest egyre inkább lassított felvételnek tűnnek. És ott van a nap mozgása: régebben nem tudtam szemmel észlelni, ahogy "megy a nap". Most meg, ha figyelem a napkeltét, napfektét: tisztán látom, ahogy forog a Föld.

Nem, nem! Nem lehetséges, hogy a Föld lassul.

Vagy valami egyéb gubanc van itt a világegyetemben...

komment

Címkék: zene video természet music világegyetem idő hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr75822204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása