HTML

Bejegyzések


Vidám kupaknyitók

2016.03.08. 23:00 :: e-Vita

Tartalom és forma, praktikum és humor tökéletes elegye. Kell ennél több?

Hm. Csak tudnám, hogy miért van külön szerkesztési szekciója egy képnek, mikor közönséges posztba is lehet képet rakni, ráadásul rugalmasabban. Legalábbis lehetett, hajdanán. De majd kiderítjük. Amíg ezt a blogszolgáltatást is el nem törlik valakik az e-világból, mint a nolblog.hu-t.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó

Emlékezzünk: Jean-Pierre Pedrazzini

2010.10.26. 20:00 :: e-Vita

A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete várja a megemlékezőket
2010. október 30-án (szombaton) 10 órakor Jean-Pierre Pedrazzini szobránál (Budapest, VIII.ker., Köztársaság tér)

"A szovjet beavatkozásnak és a Nagy Imre-pernek a döntő érvét adta a pártház védőivel szemben elkövetett lincselés. A lincselők a forradalomról tudósító fiatal francia fotóst is megölték. Emberiségellenes bűnök - Kossuth téri-, Salgótarjáni- Mosonmagyaróvári sortüzek áldozataira - is emlékezünk. Dr. Donáth Ferenc"

 

Jean-Pierre Pedrazzini (becenevén: Pédra) (Párizs, 1927. január 30. – Neuilly-sur-Seine, Franciaország 1956. november 7.) francia-svájci fotóriporter, a Paris Match tudósítója, aki Budapesten, az 1956-os forradalom alatt szerzett halálos sebesülést.

A 1956-os forradalom hírére három másik társával sürgősen Magyarországra utazott. Október 28-án már Mosonmagyaróváron fényképezte a sortűz áldozatainak temetését. Másnap Budapestre érkezett, ahol a tűzszünet és általános amnesztia kihirdetése után megkönnyebbült pesti utcákon készített életképeket. 30-án reggel, amikor megtudta, hogy a Köztársaság téren összecsapások kezdődtek, tudósítótársával és segítőjével, Paul Mathias-szal odasietett. A tér pártházhoz közeli, 25. számú ház előtt fényképezett, amikor – még ma sem tisztázott körülmények között – géppisztolysorozat érte: testébe tizennégy golyó fúródott és roncsolta szét lábait, hasát és gerincét.... 1956. november 3-án repülőgéppel Párizsba szállították, november 7-én halt meg.
(Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Jean-Pierre_Pedrazzini)

Szólj hozzá!

Címkék: 1956

Sólyom László és társai

2010.08.08. 08:58 :: e-Vita

Mementó

 

NAGY IMRE TÁRSASÁG BUDAPESTI SZERVEZET
Elnöke: ifj. Dr. Donáth Ferenc
www.gportal.hu/portal/nitbp

M E G H Í V Ó


Sólyom László altábornagy, katona és antifasiszta mártír
társainak meggyilkolásának 60. évfordulóján tartandó

2010. augusztus 9-én 13 órakor kezdődő

megemlékezésre,
melyet a

Hadtörténeti Múzeumban (Bp. I. kerület, Tóth Árpád sétány 1.)
tartunk.

Kivégzett személyek:

 • Sólyom László altábornagy, a HVK főnöke,
 • Révay Kálmán vezérőrnagy, a páncélos csapatok parancsnoka,
 • Beleznay Itván vezérőrnagy, a hadtápszolgálat főnöke,
 • Dr. Merényi Gusztáv orvos-vezérőrnagy, az egészségügyi csoportfőnök,
 • Pórffy György vezérőrnagy, a tüzérség parancsnoka,
 • Illy Gusztáv nyugállományú altábornagy,
 • Lőrincz Sándor ezredes, az anyagtervezési csoportfőnök.

A perben legsúlyosabb börtönbüntetésre ítélt személyek:

 • Somogyi Imre vezérőrnagy, halál / kegyelem
 • Dumbovich Emil vezérőrnagy, halál / kegyelem
 • Dr. Gömöry Viktor vezérőrnagy, halál / kegyelem
 • Bodrossy Erik ezredes, halál / kegyelem
 • Kuthy László vezérezredes, halál / kegyelem
 • Dr. Aranyosi Sándor orvos-ezredes, 15 évi kényszermunka
 • Vermes Zoltán alezredes, életfogytiglan, kényszermunka
 • Vértes László ezredes, életfogytiglan, kényszermunka
 • Solt Pál alezredes, 15 évi kényszermunka
 • Pogány Lajos őrnagy, 15 évi kényszermunka
 • özv. Koszorús Gáborné tisztviselő, 10 évi kényszermunka


Mementó az emlékezésünk. A jogállam mellett demonstrálókat, a megrendelt, a koncepciós perek ellen tiltakozókat várjuk!

Dr. Donáth Ferenc

Szólj hozzá!

Címkék: politika jog társadalom demokrácia

Mozgósítsunk fideszeseket...

2010.06.20. 11:24 :: e-Vita

...ha már magunkat nem tudjuk.

(Avagy: a Magyar Össznépi Hahotaklub újabb epizódja.)

Ha már a magunkfajtákat nem vagyunk képesek szervezni, hát próbálkozzunk a Fidesszel! Istenem, világraszóló humor! Ím, nagy Isten, tekints le és kacagj!

Egy napi (sőt egy heti) humoradagomat volt szerencsém megkapni az alább idézett szöveghalmazzal. Akár azt is mondhatnám: köszönet érte. Ha másfelől ugyanakkor nem töltene el végletes szomorúsággal is.

Már megint egy gyermekien naív íromány.
Nyilván csecsemődemokraták ötlete. 

2 komment

Címkék: politika fidesz társadalom demokrácia derű

Van mááááásik....?

2010.04.02. 16:58 :: e-Vita

Több, mint hiba...

A kérdés nem az, hogy valódi-e(1) a fotó, hanem hogy hány ilyen plakát van még. Bár nyilván a dehogyisnácik összeesküvéselmélete nem hogy országos vonatkozású, hanem az egész Földgolyóra érvényes. (Lásd még: a nyúl viszi a vadászpuskát.) 

Szólj hozzá!

Hiba

2010.04.02. 11:47 :: e-Vita

Kicsinyítő képző

Az Epamedia Hungary(1) érdeklődésre a következő választ adta:

Tisztelt [x.y.]!
A kérdéses tábla a Határ úton található és a hibajelzést követően javításra került, időközben pedig már teljes takarásra.

Üdvözlettel

Dudas András
Értékesítési csoportvezető
epa
EPAMEDIA HUNGARY ZRT.
 

Szólj hozzá!

A hányás szabadsága

2010.03.31. 00:23 :: e-Vita

Ahol a part szakad

Volt egy rövid időszak, amikor azt hittem, liberális vagyok. De aztán hivatásos-megélhetési liberálisok dolgai meggyőztek arról, hogy talán mégse.

Volt egy hosszabb időszak, amikor azt hittem, baloldali vagyok. De aztán a hivatásos-megélhetési baloldaliak dolgai megingattak e hitemben, hogy talán mégse.

Ezért most nem tudom, mi vagyok. Nem tudom biztosan, hogy itt és most mi a liberalizmus. Nem tudom biztosan, hogy itt és most mi a baloldaliság. 

6 komment

Címkék: választás fasizmus pártok

Tisztaság, fél...

2010.03.30. 00:25 :: e-Vita

Ne higgy a szemednek

Fasisztaveszély pedig Magyarországon 2010-ben nincs, hát erről szó se essék. Mondják a szélsőjobbosok. A magyar hivatalos szervek pedig ezt az állítást szentesítik.

A tények ugyan folyamatosan cáfolatokkal szolgálnak, de a magyar társadalomban nincs senki, se hivatalos, se politikai, se civil szervezet, se közéleti személyiségek, akik a tények alapján felvállalnák a munkát, a kockázatot, ami a magyar újfasizmus elleni küzdelemmel járna.

Afölött, hogy a Jobbik(1) léte magyarországi törvényeket és nemzetközi egyezményeket sért(2), az egész magyar társadalom nagyvonalúan, egységesen huny szemet. Amiként tette ezt az ország 20 éve tartó, 2002 óta szignifikánsan erősödő fasizálódási tendenciája vonatkozásában is. Ennek fényében a 2010. évi választások tisztaságáról, törvényességéről beszélni nevetséges és tragikus.
 

Fenti fotót emailben küldözgetik antifasiszta, demokrata, baloldali, liberális körök egymásnak, közös szörnyűlködés céljából. (3) Az óriásplakát paramétereiről csak annyit adtak közre, hogy "fő úton a repülőtérről" található. A képről pedig látható, hogy egy Multireklám(4) nevű cég felirata és logója "szentesíti" az eredeti plakát láthatóan profi módon végzett felülragasztását.

____________________
Források, megjegyzések:

(1) A Jobbik (Jobbik Magyarországért Mozgalom
) 2003 óta "törvényesen" működő politikai párt, "törvényesen" indulhatott és nyerhetett a magyarországi 2009. jún. 7 Európai Parlamenti választásokon (http://www.europarl.europa.eu/parliament/archive/elections2009/hu/hungary_hu.html), és törvényesen indulhat a 2010. évi magyarországi parlamenti választásokon ( http://www.valasztas.hu/hu/parval2010/index.html ).

(2) Párizsi békeszerződés 1947: http://www.hunsor.se/dosszie/1947parizsibeke.pdf

Római Egyezmény 1950
: http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/01BD2C9F-96C5-4AC7-A4F6-389A89ACEE24/0/HungarianHongrois.pdf, 1993. évi XXXI. törvény 10. cikk; http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_emberi_jogok_eur%C3%B3pai_egyezm%C3%A9nye
New Yorki egyezmény 1965
: http://www.hunsor.se/dosszie/ejd08.pdf : 1969 évi 8. törvényerejű rendelet 4. cikk

(3) Ahelyett, hogy telefonon és írásban bejelentenék a Multireklám Zrt-nek, követelve intézkedésüket. És ha hiába, akkor további, jogi lépéseket tennének. Még akkor is, ha a tapasztalatok alapján kevés a remény az eredményre. Fordított esetben a dehogyisnácik már teleüvöltötték volna a médiát, az országot, a világot, hogy micsoda megfélemlítés, üldöztetés, törvénysértés, diktatúra sújtja őket, a demokrácia és hazafiasság egyedüli letéteményeseit, Magyarországon. Igaz, őket jelentős "civil" és hivatalos jogi-társadalmi támogatás segíti a sikeres érdekérvényesítésben.

(4) Hogy ez a cég pontosan mi is, arra vonatkozóan az interneten tudunk lehetséges válaszokat találni, pl.:
Multireklám Köztéri Médiaügynökség Rt. (Multireklám Rt.)
Multireklám Kft: http://2003.civilkomp.hu/partnerek/multir.htm
Vj-70/1997/8: http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=86&st=1&m129_doc=3242
Multireklám Rt.:
Gazdasági Versenyhivalat webhelyén a "multireklám" keresőszóval kapott találatai: http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=45&m83_act=1&st=1
EPAMEDIA Hungary Köztéri Reklámügynökség Zrt. -> Multireklám Zrt.:
http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=4132&p4j1i=5
http://www.multireklam.hu -> http://www.epamedia.hu

Szólj hozzá!

Címkék: reklám választás fasizmus

Válasz.tás

2010.03.26. 14:04 :: e-Vita

Pénzt vagy életet?

Egy ideje különös kérdést vetnek fel egyes pártok egyes megélhetési hívei. Ezen nem csodálkozom, hiszen ezért kapják a nem kis fizetésüket a költségvetésből. Tőlünk.

Azt már kissé nehezebb értelmezni, ha egyszerű választópolgárok(nak látszó) emberektől hallom. De nem lehetetlen: a politikai (mint bármely más) marketing a mai korszerű, kifinomult eszközökkel, módszerekkel csodákra képes. Az istenadta nép észre se veszi, hogy vezére nem bensőjéből vezérli többé. A szélsőjobbos fővezérek mögött pedig annyi - hazai új és külföldre szaladt régebbi - tőkés felsorakozott, hogy játszi könnyedséggel sajátíthatták el ezen eszközök, módszerek használatát. Motivációban sem szűkölködnek: bosszúvágy, hatalom- és pénzéhség, feltűnési vágy, szereplési- & karrierlehetőség, meg ilyesmik. Melyeket nacionalista-hazafias mázba rejtett drazséként nyeletik az istenadta néppel, mely drazsé hatása hátborzongatóan csodálatos: hosszan tartó zsigeri gyűlöletet képes a szervezetben szétárasztani az értelem megkerülésével.

A kérdés pedig így hangzik:

Inkább a tolvajt választod(, mint a fasisztát)?

Mely kérdés egyben sugallja is, hogy melyik választás lenne a helyes.


Tegyük fel - nem nehéz - az egyszerűség kedvéért, hogy valóban ez a választék: tegyük fel - nem nehéz -, hogy valóban van a tolvaj, és van a fasiszta.
 

Hát kérem, Hölgyeim és Uraim!


A válaszom: igen!

Igen, tisztelt Hölgyeim és Uraim, igen, inkább a tolvajra szavazok, és nem a fasisztára! Mégpedig azon egyszerű okból, mert a tolvaj csak a javamat akarja, a fasiszta meg az életemet.

Ha ellopnak tőlem valamit, még mindig vannak lehetőségeim utána: pl. feljelenthetem, perelhetem, ombudsmanhoz, nyilvánossághoz fordulhatok, tüntethetek, sztrájkolhatok, képviselői-, pártirodák, önkormányzati-állami hivatalok ajtaján dörömbölhetek - csupa ilyen demokratikus dolgot cselekedhetek.

Viszont ha valakik csak a puszta létemért nem tartanak kívánatosnak, olyasmiért, amiről nem tehetek, amin nincs módomban változtatni (gének ellen nincs esélyem), vagy egyszerűen besorolnak ilyen-olyan "másfajta", üldözendő kategóriákba - a valós tényeket is ignorálva (lásd még: "Azt, hogy ki a zsidó/roma/komcsi/meleg, én mondom meg!") - ez ellen nincs esélyem semmi.

És ha netán lenne olyan újabb jelölt, aki se nem fasiszta, se nem tolvaj (még), de megvan a reális kockázata, hogy a ráadott szavazatom elvész, ami azonos azzal, hogy a fasisztákra szavazok, nos, akkor is az a válaszom:

igen, inkább a tolvajra szavazok.


Tartózkodás meg szóba sem jöhet. Talán az utolsó esély, hogy még nagyjából demokratikus keretek között tehetek valamit.
Hát kötelességem megtenni, amit lehet.

Még.

Szólj hozzá!

Címkék: választás pártok

Esélyegyenlőség

2010.03.26. 08:57 :: e-Vita

Vannak egyenlőbbek.

"Egyenlő pályák, egyenlő esélyek"(1)

_____________________

(1) Sándor György humoralista
http://www.pm.hu/printit.php?id=739
http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=17922&print=1
https://www.youtube.com/watch?v=l6spH765K0k

 

Szólj hozzá!

Címkék: it web

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
süti beállítások módosítása