HTML

Bejegyzések


Mi a bátorság?

2008.01.16. 18:51 :: e-Vita

Avagy: Sok hűhó semmiért?

158 komment

Címkék: média politika félelem gyurcsány ferenc kossuth tér

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr20299303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát tényleg elég sanszos, hogy több lesz az ellentüntető, mint a "szimpátiások".

Mindenesetre nem egy életbiztosítás manapság egy ilyen rendezvényen résztvenni.
Kommunista blogger ?
"minden baj forrását egyetlen emberre vetít"
Groteszk dolog ezt olyanoktól hallani ,akik szerint 6 évvel az utolsó kormányzati éve után is minden gondról Orbán Viktor tehet ebben az országban....
"előre tudva, vállalva a (szélső)jobbosok várható durva, verbális és tettleges támadásait."
Már akiknek ugye még nem lötték ki a szemét, az lehet, hogy durva lesz...
"amikor a (szélső)jobb az utcát, és minden tüntetést, minden ünnepet kisajátít"
Igen, folyton szélsőjobbos tüntetés van mindenhol. Elállják a kocsik útját, felborogatnak mindent. Nemúgy, mint a hős antiglobalista tüntetők külföldön. Az a fránya szélsőjobb. Szegény Gyurcsány is mindig egymaga ünnepel, mint Kádár elvtárs roszabb pillanataiban. Miért is nem lehet most is gépfegyverrel kergetni az embereket, hogy integessenek Gyurcsánynak. Igazságtalan ez a világ...
Hát ez aztán tényleg kurvanagy bárotság.

Ezzel az emberrel szimpatizálni inkább ostobaság és demagógia, mintsem bátorság. Szerintem aki odamegy szimpátiatüntetni, annak igazán nem kár, ha néhány tojás szétfröccsen az arcán. Bár a józan ésszel összegyeztethetetlen dolgok mindenhol vannak, a minap találkoztam egy emberrel, aki szeretei a tökfőzeléket. Őrület.
Ezek nem bátrak, csak szimplán hülyék! Én csak egyet kérdeznék tőlük, mint jobboldali ellentüntető (ja, és az édes jó nénikéd szélsőjobboldali.... csak azért mert utálom ezt a bandát!) hogy aki, vagy akik mellett tüntetnek, mivel is segítette elő az ő boldogulásukat az elmúlt években???

Vagy már ott tartanak, hogy fejenként 2 ezer forintért és egy tál lencséért kimennek tüntetni, mindegy, hogy kiről, miről van szó!

Szánalmasak!
jobboldal=szélsőjobb, ugye? demagógia a csúcson...
pfff, szánalom
Szóval ha én jobboldali lennék, pláne konzervatív, akkor verném az asztalt a vizitdíj meg anyugdíj miatt. Mármint hogy miért nem 1300 Ft a vizitdíj, meg hogy mire má' az a 13. havi nyugdíj, a 12 is sok nekik. De mivel a fiatal meg demokrata párt balról (BALRÓL !!!) előzi a szocialistát (köcsög kommunista szocialista párt, a vezetője is egy kibaszott kizsákmányoló burzsuj kapitalista, skandalum), szóval balról előzni, meg visszaállamosítást ígérni nem más mint maga a kommunizmus. Orbán Viktor mint kommunistavezér. Szóval a legfőbb kommunistázó kommuniszmust akar. Szép.
Viszont ha tényleg jobbolodali lenne, amikor nem a kibaszott csórók éhenhalásával foglalkozna, hanem a nemzet (NEMZET!) jövőjével foglalkozna, akkor ehhez képest az a szaros 300 forint (csak 2 korsó sör, vazze!) az 1300-hoz képest tényleg igazán balos dolog lenne.

De nektek ez nem jó, nektek Orbán kell és kommunizmus!
"Akik ott lesznek tüntetőkként, a tüntetőkkel, a bátorság mellett tüntetnek."
De ez a legjobb komolyan... Bezzeg azok, akik tavaly kimentek a Fidesz tüntetésére és szarrá verték őket a rendőrök, miközben mentek volna haza, azok nem bátrak voltak, hanem fasiszta disznók, igaz elvtárs?
Erre a blogra már haragudni sem érdemes, legfeljebb enyhén undorodni, és szánni aki eddig jutott emberként...
K ügynök!
Akkor talán arra válaszoljatok, hogy mitől a szocialista párt kormányoz? Azért mert hazugok vagytok, még saját magatoknak is hazudtok! Arra hivatkoztok, hogy a hálapénzt akarjátok megszüntetni a vizitdíjjal.

Természetesen menjetek és nyaljátok a seggét Gyurcsánynak. Remélem az Indexről ismert egyfogú nő is ott lesz...
Muaddib, barátom, tavalyelőtt volt, másrészt október 23-án ne tüntetgess, hanem megemlékezz. Egyébként amikor megszervezték azt a kommunistaellenes tüntetést a kommunizmust akaró Orbánék, akkor előre tudták az egybegyűltek, hogy a rendőrök "hazafelé, emberek" felszólítására nem fognak szót fogadni sőt fejbevágósan mégiscsak haza lesznek zavarva? Konkrétan, az egybegyűlt komcsizó komcsik úgy mentek oda, hogy bátorság kell ahhoz, hogy odamenjenek?
Tojgli drága, ugyan mit hazudok, pláne magamnak?
K ügynök 2008.01.16. 12:40:31
Te miről beszélsz? A rendőrök elvileg azért voltak ott, hogy biztosítsák, ne menjenek szélsőséges tüntetők a Fidesz gyűlésre ,és megvédjék az ott tartózkodókat. Erre fel mentek oda szélsőségesek és megvédés helyett rommá vertek mindenkit. A rendőrök senkit nem szólítgathatnak fel egy előre bejelentett tüntetésen, hogy hazafelé.. Azt csak szeretné a te fajtád...

egy hozzászóló 2008.01.16. 12:47:41

a bátorság nem azonos a hülyeséggel

attól, hogy valamit bátran csinálsz, még lehet hülyeség.

üdvözlettel.
K ügynök 2008.01.16. 12:40:31
Azért kommunista Orbán, mert nem akar mindent privatizálni, köztük az egészségügyet? Hát igen, ha az kommunizmus, hogy hülyeség minden állami tulajdont eladni... Mindig tudta, hogy nem stimmel valami a sógoroknál. A MÁV-Cargo-t is többségi állami tulajdonú osztrák cég vette meg. Rohadt kis komcsik ezek a sógorok...Pfuj
engem tényleg érdekel lesz-e egy maroknyi elmebeteg nyugdíjas, aki erre elmegy... ők egyébként is röhejes marionett figurák valaki kezében egy ócska provokációban.

a szélsőjobb, jobboldal összemosás szánalmas, ezzel való riogatás undorító, elavult praktika...
Hm. Már látom, hogyan lehet nagy látogatottságra, blogcsóvára szert tenni.
Hideg virsliért és meleg sörért mindig lehet pár busznyi szenilis nyugdíjast toborozni Gyurcsány Bátor Fletó hazugsághalmazának a hallgatására (szépen alliterál...)

Mi is a szélsőjobb? Aki útálja a jelenlegi kormányt? Aki fütyül és tüntet? Akit szétvernek? Akire könnygázt dobnak? Dobj meg tojással visszadoblak könnygázzal?

És egyébként is: az utca sétálásra való(Medgyesi útelágazódás Péterkém).

A Kossuth tér nem tüntetésre való (GyF) És most hol vannak a kordnok? Mi van ha a szimpatizánsok százezres tömege megostroloja a Parlamentet kifogja a lovakat GyF kocsija elől és maga húúz az autóját? A viperák már elő vannak készítve? És a vízágyúk majd ott sorakoznak a rakparton, a rabomobilok meg a ellékutcákban? Vagy ez most "jó" tüntetés, mindenki kóser, a rendőrök a sárba terítik köpenyeiket, hogy csak azon kesresztül?

És mennyire szeretik azt akinek az ünneplését "spontán" meg kell szervezni? Rögtön az egri tanácskozás után. Egerben holvoltak a szimpatizánsok? Ott a rendőrök "kiszorították" - imádom ezt az álszent kifejezész - a tüntetőket. nehogy véletlenannak a 20 embernek a hangjától félni kelljen odabent.

Hitler, Sztálin, Rákosi, Gyurcsány - ezeket ünnepeltették: Él-jen Gyur-csány, él-jena-párt!

Bátor baloldaliak...

Azt mondod bátor - azt mondom Őszöd
Azt mondom vizitdíj - azt modod nem montad
Azt mondom vasút - azt mondtad fejlesztitek (nem vissza)
Azt modom gyáva - azt mondod dübörög
Azt mondom csőd - azt mondod reform
Azt mondom beteg - azt mondod széf
Az mondom szegénység - azt mondod mi az hogy, nagyon is!
0xFFFF 2008.01.16. 12:08:27
Leköteleznél, ha definiálnád a "kommunista" fogalmát. Én ugyanis nem tudom biztosan, mi az. Pláne e szép új világban.
Muaddib: bátorság-e odamenni egy olyan tüntetésre, amiről legrosszabb álmodban sem gondolod, hogy hazakergetnek? Ehhez képest szombaton LESZ futás?
Sőt a Renault is állami, meg még ezer dolog. De az a kibaszott multi TESCO a 3. legagyobb munkaadó ma Magyaroszágon! A MÁV meg a Posta előzi meg. De baromi nyereséges vállalkozás mind a kettő.
Egyébként meg ha szeretnék ma Magyaroszágon meggyógyulni, hálapénzt kell adjak. A kurva életbe má' hogy nem tehetem ezt törvényesen!
0xFFFF 2008.01.16. 12:08:27
Leköteleznél, ha definiálnád a "kommunista" fogalmát. Én ugyanis nem tudom biztosan, mi az. Pláne e szép új világban.
Szavazás

Ön részt vesz a Gyurcsány Ferenc mellett szervezett szimpátiatüntetésen?
1. „Mi az hogy, nagyon is!”
2. Igen, már ki is fizették az útiköltségemet.
3. Nem, mert „a politika nem az utcára való”.
4.„Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.”
5. „Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”
A 4-es metró barátai is szombaton gyülekeznek? Érdekes napnak nézünk elébe.
És metrópótló buszokkal mennek a Kossuth térre :)))
osztovata, talán Rákositól tanultál? Talán nemzetiszocialista gyűlésekre jártál még a háború előtt? Mi ez a komcsi demagóg duma? Talán aki Gyurcsányt favorizálja, az nem veretheti szét a fejét? Mert lesz néhány taknyos tojásdobáló, az konkrét. Csak neked meg a hozzád hasonló jobboldalinak hazudott újtöbbségi újkomcsinak lehet mondanivalója?
fapuma 2008.01.16. 12:58:19 helyett a forrást én adom meg: www.mno.hu
A Magyar Nemzethez (az újság, nem a nép) illő stílusú kérdések.
Érdekes megközelítés a már bőven a kormánypártok népszavazási kampányába beletartozó tüntetés résztvevőit előre mártírként beállítani.
Az pedig nagy bátorságra vagy butaságra(?) vall, amikor valaki még mindig próbálja azt a 200 fős minden ünnepen hőzőngő szélsőjobboldali csoportot egy kalap alá venni a több millió mérsékelten jobboldali szimpatizánssal.
Persze, arról nem esett szó, hogy az is csak nálunk, Abszurdisztánban lehetséges, hogy a miniszterelnök saját magának szerveztet szimpátiatüntetést. :)
a hálapénz kb. olyan hazugság, mint hogy a parasztok dőszölnek vidéken és 10milliós traktorokkal járnak a wc-re. soha nem kért még orvos tőlem pénzt, édesanyám decemberbe kórházba került, ő sem adott pénzt. nem tartja a markát senki a pénzért (illetve az alsó 100ezer tartja, + a felső 100ezer ellopja)
fúj, de szánalmas már ez a hónaljszagú erőlködés!
szombaton megyek röhögni! (ha lesz egyáltalán valami ebből a kreténségből)
K ügynök
"jobboldalinak hazudott újtöbbségi újkomcsinak" - quo erat demonstrandum - tehát ez is hazugság. Vagyis nem vagyok újtöbbségi, hanem régi, nem vagyok újkomcsi se régi. Ha bírod követni :))) agyilag :)))
K ügynök 2008.01.16. 12:54:44
maganklinika.lap.hu/
Miért nem teheted meg most, hogy törvényesen fizetsz, ha jobb szolgáltatást akarsz? De aki nem teheti meg talán annak is járna megfelelő szolgáltatás.. Szerinted miért lesz jó egy biztosítónak egy kóros, beteg embert, (akin nyilvánvalóan veszesége lesz, még a legoptimistább számítások szerint is), megfelelő ellátásban részesíteni? Nyilván minél jobb szolgáltatást ad, annál több ilyen beteg fog hozzá menni és növelni fogja a veszteségét? Ugye nem hiszed, hogy ezek után nem egy alapminimumot fognak az ilyen betegek kapni az összes biztosítótól? Vagy az szerinted rendben van?
osztovata, többség, tudod, bolsevik.
Te tudod követni?
Muaddib, Te tudod egyáltalán miről beszélsz? Tisztában vagy vele hogy miről is szól ez az egész társadalombiztosítási mizéria? Vagy csak vagdalkozol, mert az észosztók sem tesznek egyebet?
Akkor minden országban ahol választások vannak a bolsevokok nyernek - ők vonnak többségben. Te pedig ronda reakciós mensevik vagy :)))
Sokat kell fizetni a nyugdíjasoknak, ha felbuszoztatják őket és még csak hideg virslit, meleg sört sem kapnak, sőt, még Korda Gyuri és Balázs Klári sem fog playbackelni. :)
De a szimpatikus munkásőrök majd fokozzák a hangulatot, ha megint teli torokból üvöltött "cigány orbángecizéssel" lincshangulatot idéznek elő a Hír Tv stábja láttán.
K ügynök 2008.01.16. 13:10:21
Ez nem cáfolat. Tényeket. Tudjuk: mindenkit ki kell szolgálni. Tudjuk: lehet biztosítót váltani. Egyébként egy kóros beteg ember veszteséget termel. Nem kell hozzá sok. Google.com a barátod.. Lehet keresni: maximális fejpénz emberenként, tavalyi év ráfordítása a OEP- nél mondjuk egy rákos betegre. Kivonni a kettőt egymásból, és lőn világosság...
És Bangó Margit a Magyar "Népköztársaság" nagy híve vajon ott lesz? Drága Bolgár Úr? Acsádi Aczél? Forró Tamás? Tocsik? Kulcsár? Lehet hogy Zuschlag is kimenőt kap?
És Bangó Margit a Magyar "Népköztársaság" nagy híve vajon ott lesz? Drága Bolgár Úr? Acsádi Aczél? Forró Tamás? Tocsik? Kulcsár? Lehet hogy Zuschlag is kimenőt kap?
drága testvérem, vedd észre a " jeleket, amikből következtethetsz az idézet mivoltára, ha elgondolkodsz rájössz, hogy mindet szeretett mini-elnököd (Gyurcsány Elqúró Ferenc) mondta

"...sajnos Gyurcsány Ferenc nem egy szerethető, kedves hülye, hanem egy agresszív és kártékony miniszterelnök."
megmentelek a kereséstől kedves Köztársaság Barátja:
gondola.hu/cikk.php?szal=57351
A zsurki vodkagyár korrupciós ügye miatt megsüllyedt, Kulcsár-haver politikus szimpátiatüntetést szervez egy másik politikusért, aki csak azért nincs börtönben, mert már elévült a Fittelina Kft. ügye.
Veres János szoboravatás lesz-e?

Bátorság kell egy ilyen kurzusnak asszisztálni, az tény. Hiszen az ország 75%-a néz hülyének benneteket.
K ügynök 2008.01.16. 13:08:13
Nekem az az érzésem ti nem tudjátok miről beszéltek. Google.com a barátod. Fennt van a maximális fejpénz ,amit egy emberért lehet kapni a biztosítónak. Fennt van a tavalyi adat pl. egy rákos betegre költött éves pénzről. Kivonod a kettőt és láss csodát.
Bocsi, hogy kétszer kb. ua.-t küldte, de nem voltam biztos benne,hogy elment.
(szélső)jobb
neked ugyanaz mind a kettő?
fura
K ügynök

Úgy néz ki, ha nem kiabálsz valaki ellen akkor mellette kell legyél. Micsoda ostobaság.

Tényleg kellene már egy jobboldali kormány, csak meg kellene találni hol a jobboldal.

Szerintem erre a szimpátia tüntetésre csak lököttek mennek, ugyanazok akik a másikra szoktak.
Lehet tüntetni és ellentütetni, de ezt a tolvaj ganyét és a hozzá kapcsolódó társadalmi bűzt két év múlva úgyis - remélhetőleg örökre - ad acta tesszük.
Érdekes blog... Tehát éljenek a hős tüntetők akik ki mernek állni MO jelenlegi legnépszerűtlenebb embere mögöt...

A postolóknak meg a nénikéjét mert meg merték írnia vélemnyüket de szerencsdére ez téged igazol bár mindenki leszól a postjában de ez azt jelenti hogy jó úton jársz. Ja és úgy posotljunk hogy nézed az IP-nket aztán meg a végén kijössz és megvertsz mindket ha nem a neked tetszőt írunk... :)
Majd küld egy sms-t az IP-címedre és akkor eláshatod magad.
"Arra is felhívom a figyelmet, hogy a bloggazda (vagyis én) a kommentelők IP címeit látja. Ha esetleg valaki fél (bármitől is), akkor ennek tudatában mondja a magáét"

Egy gyenge kis burkolt fenyegetés.
Amúgy elég gyengécske írás ez. Milyen bátorság? pár barom sunyi bolsi összeszorított üleppel ott lófrál majd 4xes rendőri sorfal mögött. Aztán meg hazamennek fiktív számlát meg útnyilvántartást gyártani. Rá kellene már jönni, hogy leáldozott nektek komcsikáim.
1984: big brother is watching
No szóval akkor drága újbolsi elvtársak, ki merjek-e menni szombaton vagy ne merjek? Megdobálnak-e tojással vagy nem dobálnak? Lezsidóznak-e vagy nem zsidóznak?
Kedves elvtársak, gyertek ki Ti is, és védjetek meg Ti minket a csürhétől. Ti ki mertek jönni?
Nem vak az, csak bátor
K ügynök 2008.01.16. 13:47:17
Mit érdekel engem kimész e vagy nem. Pont ugyanannyi jogod van tüntetni ,mint nekem. Azért van a rendőrség, hogy megvédjen. Ez lenne elvileg a dolga. Bal-jobb oldalit, tök mindegy...
K ügynök 2008.01.16. 13:47:17
Mit érdekel engem kimész e vagy nem. Pont ugyanannyi jogod van tüntetni ,mint nekem. Azért van a rendőrség, hogy megvédjen. Ez lenne elvileg a dolga. Bal-jobb oldalit, tök mindegy...

Őrnagy Őrnagy 2008.01.16. 13:55:26

Én kimegyek Dr K, de röhögni. Sajna a Demszky tojásozásról lemaradtam, így ezt nem hagyom ki :) És az egyik csürhét nem védem meg a másiktól, harmadik félként szétröhögöm magam. Remélem lendvai Ildikó is ott lesz, akkor tuti megéri kimenni. Cirkuszt a népnek, ha már ilyen drága lett kenyér !
Hajjakend: hát pont erről írtam az elején! Hol van a jobboldal, amikor a saját magát jobbosnak hazudó főprókátor annyira kommunista, hogy már fáj?
hol van a jobboldal amikor csak 300 forint a vizitdíj és miért nem kiabál, hogy 1300 forint legyen? hol a jobboldal amikor nyugdíjemelésről beszél ez a szoci kormány, miért nem dübörög és nem veri az asztalt ez a cuki kis jobboldal hogy NE SZÓRJÁTOK EL A GYERMEKEINK - VAGYIS NEMZETÜNK- JÖVŐJÉT mindenféle 13. havi nyugdíjra meg 50%-os bérrendezésre?

HOL VAN A JOBBOLDAL?
Ez az IP-címes kisstílű fenyegetőzés...
Ez a pártra vall, le se tagadhatná, hova húz.
K ügynök 2008.01.16. 13:47:1
Még mindig nem értem ,mi köze van a bolsinak hozzánk... Biztos tudatlan vagyok. Ismét kéne kicsit szétnézned a google segítségével. A társadalmi szolidaritás és közös felelősségvállalás nem bolsi találmány...
Elkepeszto ez a szinvonal, emberek!
De jo volt idelatogatni, elmult a honvagyam. Lehet, inkabb tul kozel van a julius?

Miert kritizaljak emberek a parlamentet, ha ok maguk sem kepesek szinvonalasabb vitara?
Hát olvasni, szövegértelmezni, gondolkodni azt nem tudunk, már látom :))
Hol hát a jobboldal, hogy ne kelljen a sok ingyenélő 10 gyerekes kocsmatölteléket eltartanom?
Hol a jobboldal, hogy csak azért fizessek az orvosnak amit meg is kapok?

Ugyanakkor minden blog, fórum ugyanilyen kicsinyes vitákba zuhan. Szerintem aki itt jobbosként nyilatkozott jó része csak szoci provokátor.

Mintha csak két szó, két név létezne az országban a Feri, meg a Viktor isteneké.

A magam részéről arra a pártra fogok szavazni legközelebb akinek a képviselői minden juttatásukkal pontosan ugyanúgy elszámoltak számlával mint nekem kell az APEH felé.
Algopyrint - 300 Ft vizitdíjjal - K ügynöknek!!!!!Szegénynek fáj...

Szóval a kommunista nem kommunista de a nem kommunista az kommunista. Ez amolyan baloldali dialektika:)))
A jobb oldal szerintem a jobb oldalon van. Hacsak a dialektika szerint nem a bal van jobbra:)))
De szerintem jobb a jobb...
K ügynök! A gazdiknak pedig szólj (tudod, Gyurcsányi, Baja, Veres, Zuschlag, Katus, Weiszenberger, Tóth, Juhászné, Kabai, Csonka, stb.), hogy ne lopják el nemzetünk jövőjét.
levcsi 2008.01.16. 13:58:37
Hát, nekem is van kinnt Svájcban barátom... Ő pl. szélsőjobbosnak számított itt. Meg is lepődött mennyi fasiszta, szélsőjobbos él Svájcban... Csak ott polgárnak hívják őket... És még meg sem verték soha azért, mert nem svájci... fura dolog ez a világ, ejj...
k ügynök!

A mélyreható ismereteidet hol szerezted?
Jó hogy feljöttek itt az októberi események... ahol verik a békés tüntetőket... na mostan az én ott parkoló kocsimat ki gyújtotta fel molotovkoktéllal? ha nem a békés tüntetők, akkor biztosan a rendőrség...
:DDDDDDDDDD. Ez jó volt ebéd utánra, a legjobb a "(szélső)jobbos", meg a parttalan semleges, (akit csak visz a víz), meg a média elferdítő másodkeze.
Mivel a magyar parlamentben baloldali párt nincs, ezért valakiknek a szociális értékeket és a civil társadalmi szervezetek érdekeinek közvetítését.
Jó kis rendezvénynek ígérkezik két tucat komcsi akciónyugger szemben több száz provokátor a bloggoló szájaíze szerint szélsőjobboldali :D:D
Muaddib: a társadalmi felelősségvállalás meg a szolidaritás baloldali dolog, nem jobboldali. Miért gondolod, hogy egy jobbos hivatott arra, hogy, megszabja mi mennyire társadalmilag felelősségvállalós, mi mennyire szolidáris? Miért nem bízzuk ezt egy baloldalira? Szóval egy balost balról előzni, pláne visszaállamosítással fenyegetőzni micsoda ha nem kommunista ideológia?
hát talán azért meg lehet találni a különbséget. a Fidesz tüntetései azért olyan "méltóságteljesek", mert nem megy oda senki megzavarni. valahogy kulturállamban azt mondják az emberek: "miért ne mondhatná el nyugodtan MINDENKI véleményét?". az csak Mo-n dívik, hogy valakibe bele akarjuk fojtani a szót, odamegyünk kereplőzni, sípolni, dobolni, megzavarni. rendes helyeken az ellenkező véleményű csoportokat legalább 500m-re elkülönítik, aztán mindenki mondhatja a magáét.

ez egyszerű kulturember kérdés. nem értek egyet veled, de hagyom, hogy nyugodtan, szabadon elmondd, amit gondolsz. hál istennek a Fidesz ellenfelei kulturemberek, nem zavarják meg az ő gyűléseiket.

nézzük, hogy az MSZP ellenfelei kulturemberek-e?

ja, valaki kérte a kommunizmus definícióját: több is van neki, az, ami most ide adekvát az az, hogy az állam fogja biztosítani, hogy Te jól élj. Neked felelősséged nincs, kötelességed is csak annyi, hogy kritika nélkül elfogadod a vezetődet, hiszen ő jót akar, jót tesz, érted dolgozik, érted kel, érted fekszik. az elmúlt 20 évben az MSZP 4x nem fogadta el kritika nélkül a vezetőjét, és cserélt. a FIDESZ az elmúlt 20 évben végig ugyanazzal a vezetővel kel, fekszik, ha esik, ha fúj, ha nyer, ha veszít.
Izé 2008.01.16. 14:05:26
Értem, tehát ,ha 100 elmebeteg szélsőjobbos felgyújtja az autódat, akkor a Fidesz tüntetésről hazafelé tartókat rommá kell verni... Logikus.. Csak jusson eszembe, ha az anarchisták valami antiglobalista tüntetésen balhéznak, szóljak a rendőröknek, ugyan verjék már össze mondjuk a mszp-seket is, merthát majdnem ugyanaz.
Na ezt hívják ferdítésnek amit írsz. Szélsőjobb=jobb=Fidesz. Szép, undorító hazugság...
Szombaton nincs is ott Feri gyönyörködni bennük! Elkúrták !
K ügynök 2008.01.16. 14:09:41
Tehát, ha kiderül egy szerződésről, hogy esetleg előnytelen, stb. ,akkor,ha ez közted és Gipsz Bt. között jött létre, akkor mész bíróságra és visszakapod a javaidat, mert törvénytelen dolog történt. Ha viszont ezt az állam csinálná, akkor kommunista disznóság...
Muaddib, osztovata: Fidesz, mint Fiatal és Demokrata, kolbászból kerítést, tejet, mézet, Kánaánt kínál. No ez mitől nem bolsi duma? Miért nem 1300 forintos vizitdíjat prédikál? Miért nem? Mitől jobbos ő ha bolsi a dumája?

Akinek meg gondja van a Fital Demokrata=jobb=szélsőjobb=kommunista egyenlettel, lesz szíves a nemzeti és szocialista nevű párt tevékenységére gondolni.
K ügynök: minden nagyobb cég rendelkezik társadalmi felelősség vállalással, divatosan ezt CSR-nek hívják. Pl a Vodafone vszleg nem balodali de van CSR-je.
"És miért gondolod, hogy egy balos (SIC) hivatott arra, hogy, megszabja mi mennyire társadalmilag felelősségvállalós, mi mennyire szolidáris?" - idézet K ügynöktől.
Namármost ha a politikai teret elvonatkoztatva egy körnek képzeljük el akkor a bal balján a jobb van...
Muaddib, ha perel az állam, az mitől kommunista dolog, ember? A visszaállamosítás azt jelenti, hogy visszacsináltatja a tulajdonviszonyokat, nálunk még nem kis cinikus aljas köcsögséggel még azokkal fizettené ki ennek költségét, akik tulajdonosok voltak.

Mi ez, ha nem a legsötétebb bolsevik kommunizmus, mi ez ha nem sztálinista, rákosista szemlélet?
Te K ügynök, most már nem tudom hanyadszor írod ezt az 1300 ft vizitdíjat? Ez a mániád?
A logikád kb annyi, hogy ha nem piros akkor fekete, ha fekete akkor nemzetiszocialista? Ha? Ez kb annyi mintha minden szocualistára azt mondanám, hogy kommunista a sztálinista javából. Schröder pl szocalista, de ettől még nem kommunista.
Vedd észre 6 (hat) éve a "Fletó and Co" kormányoznak...
Érdemes lenne megnézni, hogy az Alkotmányban is szereplő szociális piacgazdaság fogalma mit jelent. És nem eszetlenül kommunistázni mindent, ami eltér a laisses fair kapitalizmustól.
Némi tudás nem árt, ha valaki flémel'
K ügynök!
Ezek szerint a francia, a német, az olasz, a belga állam is kommunista, mert szűkségesnek tartja a strarégiai jellegű közszolgáltatókat állami kézben tartani?
Az osztrákok is bolsik, mert az Osztrák Államvasútak megvette a hosszú évek óta nyereséget termelő MÁV Cargot?

Ahol pedig a kivizsgálás során kiderül, hogy a privatizált céget megvásárló új tulajdonos megkárosította a Magyar Államot, ott igenis, vissza kell fizettettni a különbözetet!
osztovata, ez csöppet bonyolult gondolatmenet nekem ez a piros-fekete-nemzetiszocialista vonal. De Te biztos érted miről beszélsz.

1300 Ft. Gondold végig, ha Te jobbos vagy, akkor mi a fontos neked. A Te adód legyen minél kisebb, vagy mindenkinek mindent ingyen? Mitől lesz kevesebb az adód? Ha magasabb a vizitdíj. Ilyen egyszerű. Ehhez képest, mondom, EHHEZ képest a 300 forint, mármint hogy nem több mint 300 forint igazán balos, meg szoci dolog. Tényleg bonyolult?
Ez a szimpátiatüntetés eleve mosolyt rajzolt a számra, de amikor bátorság szó is felbukkant, leestem a székről a röhögéstől.

Kemény szervezéssel, 100 bérelt busszal lesz jó esetben 2-3 ezer nagyon bátor nyugdíjasotok, meg 200 fletojunkie fiatalabb. Gratulálok! Milliókat fizettek azért, hogy rajtatok röhögjön az ország. (azért kicsit zavar, hogy ehhez nekem is hozzá kellett járulnom, autópályaépítés és egyéb közpénz lenyúláson keresztül, de ezt baszki komolyan nem sajnálom).

Ott szorongtok kb hatan egy ideológiai pottyantós budiban, és egymást bíztatjátok, hogy itt bezzeg mekkora béke meg egyetértés van, a sok hülye nem érti milyen jó.

Ja. Meleg van, és már a szarszagot se veszitek észre. Csak ez a drága, rettenthetetlen ember székeljen itt a fejünk felett, addig jó!
A két véglet, a kommunista és az MSZP által képviselt neoliberális gazdaságpolitika között elég széles átmenet van.
Persze, sokkal könnyebb zsigeri gyűlöletből fasisztakommunistafidesznácizni, mint ezt az apró tényt felmérni.
Kedves K üynök
próbáltam humorosra venni amiket írsz, mert komolyan venni nem lehet. Szerintem végy elő okos könyveket, olvass sokat, művelődj, tanulj egy kis közgazdaságtant, stb. s majd utána írjál...
Steppenwolf!

Alapvető hiba olyannal vitába szállni, aki a kommunizmus vs. demokrácia között különbséget leegyszerűsíti az állami tulajdon vs. magántulajdon dichotómiára és ezt, mint magyarázó elmélet akarja ráhúzni a mai magyar politikai vitákra.
Ez amolyan tipikus szdsz-es, primitív megközelítés. Ilyenkor a finoman cizellált gúny a megfelelő válasz!
Például:

K ügynök!

A keresztényszocialisták is kommunisták?
Békén hagynátok már ezzel az állam a legjobb tulajdonos dumával? Miért jó az nekem ha belepofázhatok mindenbe ami állami, hogy az nem jó úgy? Miért baj az, ha valakinek anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy amit csinál azt jól csinálja? Cserébe keresse halálra magát, leszarom, de a szolgáltatás amit nyújt az első osztályú legyen, és ha nem az, akkor picsán tudjam rúgni.
Egy állami cég bármely vezetőjét mikor, és hogyan lehet picsán rúgni? Miért fog egy állami cég vezetője üzleti szempont alapján dolgozni, ha pont azért teszik lapátra mert kockáztat? Megemelték kétszeresére a BKV vezér bérét. Állami. Miért emelték meg, van hozzá közöm? Van. Pedig sokkal kevesebben bliccelnek mint azelőtt. akkor most jogos volt az emelés vagy nem?
apám, te egy nagyon langyos gyerek vagy. :) ilyen tré fenyegetést utoljára óvódában kaptam, akkor széttéptem a gyerek uszonnáját.

"A sajtó legyen pártos, munkájában álljon fenntartás nélkül a proletárdiktatúra talaján, álláspontja legyen mindig osztályálláspont. A párt irányításának az egész sajtóban érvényesülnie kell, mert csak így biztosítható a sajtó állásfoglalásának pártossága, csak így kerülhető el a marxizmus-leninizmustól idegen nézetek érvényesülése”

te vagy a bárot ecsém, hogy még ma is ezt vallod...
Kifogytatok az érvekből, újtöbbségi, újbolsi elvtársak? Talán nem is voltak érvek?
tudjátok egyáltalán mi az hogy érv?
K ügynök!

Légy oly' drága és rúgd picsán a T-com elnök-vezérigazgatóját, mert szar szolgáltatást nyújt!
Köszi!
matula drága, vesztes ember vagy, a faszér' vagy még T-comos!
pölö azért, mert ahol lakom nincs más! Persze el lehet menni Szlovákiába is!
Most jön a Kuncze által dörmögött szöveg, hogy a zállam rossz gazda.
Persze, hogy rossz gazda az állam, ha az államot rossz és a feladatra alkalmatlan emberek irányítják. :)

Egyébként sem a Máv Cargo, sem a Szerencsejáték Zrt., sem a volánok nagyrésze nem veszteséges.

A BKV pedig nem állami, hanem fővárosi tulajdonban van; hát olyan is.:P
K ügynök 2008.01.16. 14:40:29
ROTFLMAO...
Mondja ő ,aki csak minden 3. postra reagál...
Meséld el, ha külföldön lehet jó tulajdonos az állam, akkor itt miért nem? Talán azért, amiért még sohasem vontak itt abszurdisztánban senkit felelősségre semmi komolyabb sikkasztásért.
Az a vicc, hogy szerinted arra, hogy lopnak az állami tulajdonban levő cégeknél, amikor a ti kedvenceitek vannak kormányon, az a megoldás, hogy mindent eladunk, merthát a mi kutyánk kölke lop.... Öngól...
K ügynök! Miből gondolod, hogy a mocskolódásaid és a másként gondolkodókra aggatott jelzőid után még sok embernek van gyomra lealacsonyodni a szintedre?
Ja és érdekes, hogy arról szíveskedtek ilyenkor elfeledkezni, hogy a közösségi tulajdont több lehetőségem van befolyásolnom, mint a monopóliumok működését. Pölö a választott képviselőkön keresztül.
Hogy ragaszkodjak a már bevált terminus technikushoz, egy képviselőt nagyobb eséllyel rúghatok picsán (min. 4 évente), mint Sugár Béci utódját, akinek nem tudom a nevét!

Monnyuk' ennek az abszolválásához egy szdsz-es kevés
Mellékesen, az EÜ törvénnyel pl nem az a baj, hogy magánkézbe adja az egészségügyet, az hogy semmiféle számadat nincs arról, hogy ez jó vagy rossz lesz.

Nincs!! Átolvastam az előkészítő anyagokat, a tv-t. Nincs hatástanulmány, senki sem tudja hogyan alakulnak a költségek.

Ráadásul mégcsak verseny sem lesz (tessék olvasni függ. szakértői véleményeket: Kornai pl)! Egy rettenetes Frankensteint csináltak, és nekem kell majd életben tartani.
matula: t-comhoz benyit, száj kinyit, szóvátesz. Ugye nem gondolod hogy én fogom helyetted megoldani? Vagy pláne állambácsinak kellene? egyébként nem igaz, hogy csak T-com van. Bármelyikkel szeződhetsz, de ezt ne itt kelljen elmondanom, légyszi!

Steppenwolf: fővárosi, állami, ebből a szempontból egykutya. A repülőtér sem volt veszteséges a maga 10 milliárd forint nyereségével. Akkor viszont miért adott egy idióta kapitalista luxusburzsoá 400 milliárd forintot érte? Mikor fog ez neki megtérülni? lehet, hogy a 10 mrd több is lehetett volna csak szarul üzemeltették/szétlopták?

Van itt ebben a blogban valaki aki abból él amit megkeres magának?
Érdekes vita.

Steppenwolf - az állam rossz gazda. Pl. még egyik kormány alatt sem volt a tisztségviselőknek teljesítményarányos javadalmazása. Az egyéb állításoknak kevés a valóságalapja.

Értelmetlen összekeverni a hasznos működést a 1990 óta hatalmon lévő pártok - pártköltségvetést kijavító - privatizációs ügyleteivel.

Ostovata, Muad'Dib - csak a ti kedvenceitek- mikedvenceitek párosban bírtok gondolkodni?

El kellene olvasni mit ír K ügynök valójában.
Ezek egybevágnak a közt.eln. kifogásaival is. Annyira evidens, hogy már fájdalmas, mégis vannak, akik rajonganak érte. Nem is értem, hogyan veszítheti el valaki a józan eszét és belátó képességét, pusztán azért, mert szdsz szavazó!
Steppenwolf: a véleményem mondom, nekem sem tetszik, mokor valakire azt mondják hogy hazudott, miközben meg nem. Viszlát.

Muaddib: nagyon szívesen reagálok bármelyik posztra, egyszerűen sokan vagytok, sokat írtok. Miről kéred a véleményem?
Fogalmam sincs, hogy külföldön miért tud működni ami állami. De azért azt nem gondolod, hogy a Nyugatot az állami cégek tették naggyá? Nálunk, itt abszurdisztánban nem működik az állami tulajdon. Tény. Még mindig jobb ha privatizáljuk, mintha az adófizetők pénzét szórjuk szét a levegőbe.
Nem erről van szó. Az ország egyetlen (egy esetleges háborús helyzetben stratégiai fontosságú) nemzetközi, nagygépek fogadására alkalmas repülőteréhez semmi köze a Magyar Államnak és a magyar adófizetőknek, ami nem mellesleg még nyereséget is termelt.
Az tény, kaptunk érte 460 milliárdot, amelyet nem lehet látni, hogy hol van, és amellyel a kormány mai napig nem tudott elszámolni, hogy mire költötte.
ha privatizálva lesz, az ingyen lesz?
matula

Nem nem lesz ingyen, viszont az adónkból le lehetne vonni a fenntartását - ha nem volna aki valami másra ellopja.

Steppenwolf
Két dolog van az egyik a privatizáció, ami vagy jó vagy nem ha stratégiai cégről van szó, a másik hogy hova tették a pénzt.
Tényleg jó lenne már elszámoltatni a kormányokat az iylen pénzekkel, már mindent eladtunk, az adósság més csak nő.
matula: ha privatizálva lesz, akkor nem lesz ingyen, de legalább megbecsülöd, mert kibaszott keményen kellett érte megdolgoznod hogy hozzájuss. És ha nem kapod meg, vagy nem olyan minőségben akkor ajtó leszakít, száj kinyit ...

Például, ha 1300 lenne a vizitdíj, nem vernéd ki a balhét hogy fél órát kellett várnod az orvosra? Szervezze meg, hogy időben fogadjon. Az IS a dolga.

Akinek meg sok az 1300 forint, az kap majd támogatást. Mert ez a szoci bagázs sajnálja a gyengéket és elesetteket.
Hajjakend 2008.01.16. 15:00:14
Mégegyszer a te kedvedért is. Hogyvan az, hogy külföldön jó tulajdonos az állam? (MÁV-Cargo,osztrákok vették,OMV, stb...)
És erre ,hogy itt nem jó, az a megoldás, hogy mindent eladunk... Ez igen
K ügynök!

Mire az 1300 Forintos vizitdíj abban az országban, ahol TB-járuék van, és amely az átlagfizetéshez mérten az egyik legmagasabb Európában???
Muad'Dib

Nem kell a kedvemért tenni semmit. Ott is tudják, hogy az állam nem jó gazda ezért inkább vállalkozás jelleggel működtetik, ott a fizetés arányban áll a melóval, és nem elég egy állami hivatali székbe beleszületni a magas nyugdíjhoz. Az OMV kutast hiba esetén úgy rúgják ki hogy a lába nem éri a földet. Hallott valaki olyat, hogy okmányirodából udvariatlanság miatt kirúgtak valakit?

Persze ha nem lennének ilyen cégek akkor a mindekori aktuális kormány nem oszthatná a székeket a spanoknak.

Nézd csak meg a MÁV-ot, a tipikus haveri karrierparkoló minden kormánynak. Ez jó, stratégiailag fontos?
Muaddib: külföldön működik az állami tulajdon, itt meg nem. Tény. Érted, tény.
Egyébként meg mi az hogy működik? Nyereséges? És ha magánkézban lenne lehet hogy kétszer annyi lenne a nyereség, meg a nyereségadó... De ha külföldön jó tulajdonos az állam, akkor miért nincs minden állami tulajdonban? Ne haragudj, de az állami tulajdon mellett érvelni Magyarországon 40 év kizárólagos állami tulajdon után nekem csöppet necces. Én az ilyenre simán rámondom hogy kommunista felfogás.
Steppenwolf

Igazad van. Ne fizessünk TB-t, csak az orvost oszt kész.

Mondjuk, ha magánkézben lenne a TB, az állam bácsi nem lophatná ki a műtétek költségeit 4-es metróra, vagy akármire, ahogy most teszi.

Ha magánkézben lenne a TB akkor pl. lehetne választani, hogy a német TB-vel biztosíttatom magam? De rossz lenne.
Hajjakend, K ügynök!

Példák sokaságát lehetne sorolni, hogy miért nem így van. Attól, mert valamihez magánérdek fűződik, még nem lesz sem jobb, sem szebb. Mandeville mesét írt, ideje belátni.
Vannak állami feladatok és van a piac.
Amit a piacról érdemes beszerezni, azt onnan is kell, de ami állami feladat az úgy a jó, ha az is marad.
A reptér üzemeltetés az nem állami feladat, engem nem zavar, hogy eladták. Az inkább zavaró, hogy végül Putyin sameszának a kezébe került .
De az egészségügy nem működik magánkézben, mert a szolgáltatást eladó és a szolgáltatást vásárló nem egyenrangú. A beteg ember kiszolgáltatott. A piacon egyenrangú felek üzletet kötnek egymással egy termékről. Az egészségügyben a termék az életem. Köszi, én ezt nem szeretném.

Steppenwolf: HÁT EZ AZ! Hogy lehet az, hogy a munkavállalók egyharmada, (EGYHARMADA!) minimálbérre van bejelentve? Milyen TB-járulékról beszélünk?
Ha elutazol vidékre, akkor lehet találkozni azzal a szembetűnő érdekességgel, hogy az emberek nem csak minimálbére vannak bejelentve, hanem annyit is keresnek.
(persze nem tagadom a jelenség létét, csak szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy picikét árnyaltabb a kép)
Hajjakend!
Ilyet írtam volna? Nem hinném...

Mit akarsz német TB-vel biztosíttatni??? Német állampolgár vagy és a német államnak adózol?
Másként nem nagyon menne...

Ha magánkézben lenne a TB, valóban nem az állam, hanem a magánbiztosító szedné el a most befizetett pénzed akár többszörösét is, hogy extra profitot termeljen magának.
Emellett a magánbiztosítók rendelkezésére bocsátanák, tehát kiprivatizálnák az eddig az befizetett és felhalmozódott TB-járulékaidat, amivel a magánbiztosító azt tesz, amit akar.
matula, ne légy már ennyire félős! De tudod mit, legyen csak állami az egészségügy. Működik? Nem. Ennél bármilyen privatizált dolog csak jobb lehet. Egyébként tudsz róla, hogy a háziorvosi ellátás teljesen magánkézben van Magyarországon? És ez olyan rossz? Elláttatlan maradtál talán? Talán a szegények maradtak elláttatlanok? De mit aggódsz Te a szegények miatt, aggódjanak a szocik, azért balosok, nem?
matula:

A gond csak az hogy most:
1. az orovosaink nincsenek megfizetve ezért elmennek, ide majd a románok meg az ukránok jönnek
2. ha jó szolgáltatást akarsz akkor fizethetsz, vagy várhatsz éveket egy műtétre
3. nem tudni hogy hova megy a befizetett pénz, mert minden bemegy az állami nagykalapba
4. abszolút értékben egyező a TB befizetésünk az osztrákokéval, hol hát a hatékonyság, amit a TB most emleget?
5. itt a legtöbb (ál)rokkantnyugdíjas európában, mert nincs érdek ellenőrizni őket, az ő nyugdíjuk is a mi befizetéseinket terheli. (Bezzeg az amerikai biztosítók nyomozói...)
6. minden hatékonyság mérési kísérlet (pl. kórházak halálozási arányainak közzététele) kudarcot vall, mert az apparátus meg tudja akadályozni a hatékonyság mérését. A konkurencia ezt automatikusan megoldja.

És még hosszan lehetne sorolni.

Mire alapozod hogy az állam ebben az esetben jó gazda?
Hát, nemzetközi összehasonlításokból nem ez látszik.
Még a jóléti államokhoz mérten sem (volt) rossz a magyar egészségügy. (Hozzátenném, a szdsz-mszp jelentős mértékben lerobbantotta)
Szóval, ez megint nem más, mint szemfényvesztés.

Csak valami fasz kitalálta és ti bekajáltátok, hogy kevesebb pénzből lehet szuperjó kórházsorozatos színvonalú eü-t csinálni csak magánosítani kell!
Persze....

Steppenwolf: mi a bajod az extraprofittal? Hát Te nem a profitból élsz? Talán barlangban laksz és gyüjtögetsz?
Steppenwolf:

1. Az adő és a TB nem ugyanaz. Adót fizethetek oda ahol dolgozom, a betegbiztosítás meg biztosítás, ugyanolyan mint a casco. Akármelyik erre szakosodott biztosítóval megköthetem ha szabad a piac.
2. A gyakorlat nem a többszörösének az elszedése, ez csak riogatás. A sógoréknél kb. ugyanennyit fizetnek. Amerikában se jelentősen több ismereteim szerint - abszolút értékről beszélek, nem a fizetéshez képesti összegről.
3. nincs felhalmozva semmi. A II. VH után a kormány a folyó méregre alapozta a működést, a problémát azóta húzzuk magunkkal. Azaz a mi mostani befizetésünk nem kötvényekbe, értékpapírokba, ingatlanokba vándorol ahogy azt egy biztosító köteles tenni, hanem a folyó kiadásokat fedezi. Ha megszűnik a befizetés a rendszer azonnal összeomlik. Amely osszeomlás amúgy szintén elkerülhetetlen, csak az időpont a kérdés.

Hol vannak hát az előnyök?
A profit és a mások kizsigereléséből szert tett extra profit között nagy különbség van.
De a véleményem továbbra is az - amit eddig az összes nemzetközi példa alá is támasztott - hogy az egészségügy nem lehet üzlet.
matula: most akkor a háziorvosi ellátás kibaszott nagy lenyúlás vagy működő konstrukció?
matula

Voltál már osztrák kórházban?
A magyar egészségügy azóta lerobbant amióta ismerem.

Valaki tényleg nagyon bekajált valamit.
Hajjakend!

1, Ez így van, ez az élet rendje, hogy a versenyképes tudással rendelkező emberek a jóbb fizetés felé mennek. A magánosítástól sem változna ezen a téren semmi.

2, Ez is így van. És minek köszönhető? A volumenkorlátozásnak.

3, Nem megy minden a nagy kalapba. A TB külön kassza.

4, Lehet, hgy %-ban egyezik, de összességében nem, mert ugye kevesebbet keresünk. 100-nek a 10%-a 10. 1000-nek 100.

5, Így van, régi történet. De ami amcsiban van az sem normális. De: ott azok egyéni visszaélések, míg Maon a strukturális munkanélküliséget kezelték így államilag.

6, Ezzel a hatékonyság méréssel ne fárasszuk egymást. Gondolom nem vagy szakmabeli, nem is kezdek bele, hogy hány változó befolyásolhatja egy ilyen mutató étékét.
Steppenwolf:

Az egészségügy most ebben a pillanatban is üzlet Magyarországon, csak sok van belőle a fekete meg a szürke zónában.
Pl. a gyógyszerrel kapcsolatban is irdatlan pénzek vándorolnak, csak nézd meg hogy mozog a támogatott gyógyszerek listája, attól függően melyik lobbi jutott előnyhöz.
Ilyen pl. az állami pénzből finanszírozott kórházban műtő magánorvos.

Miért akarod ezeket fenntartani?
K ügynök!

"most akkor a háziorvosi ellátás kibaszott nagy lenyúlás vagy működő konstrukció?"

Nyílván a csirke is elrepül Afrikába telenként, elvégre madár.

értsd: nem összevethető a kettő
A háziorvosoknak a praxist privatizálták, nem az 1500 milliárdos TB-kasszát.
Nagy képzavarban vagy.
Az EÜ reformhoz bemásolom egy másik blogba írt hozzászólásom.

A többiztosítós rendszer adminisztratív költsége nagyobb lesz a mostaninál. Ezt a nyugati tapasztalatok, és a hatástanulmányok is alátámasztják.

Hiába lébecol egy rakás felesleges ember az OEP-nél, 8-10 biztosító mindenképpen nagyobb költséggel dolgozik összességében. A jelenlegi 4% helyett kb 8-12%. Ehhez jön még a profit.

A megtakarítás (lásd: Mihályi féle anyag pl) a betegutak optimalizálásából, a hatékonyabb szűrési rendszerből, gyógyítási technikákból (egynapos műtétek), az intézmények pazarló gazdálkodásának megfaragásából származhatnak (egyszerüsítve).

Abban reménykednek , hogy a magánbiztosítók, mint ebben érdekelt tulajdonosok ezeket majd kikényszerítik.

Csakhogy. Az EÜ rendszerünk nem csak pazarló, de egyben alulfinanszírozott is. A pazarlás részben éppen emiatt is alakult ki. Az orvosok pl azért végeztetnek felesleges vizsgálatokat, mert van olyan vizsgálat (rengeteg), ami döbbenetesen keveset ér, ergo ki kell pótolni valahogyan. Tehát nem elég a költségeket lefaragni, van ahol tetemes pénzeket kell visszatenni a rendszerbe.

Ez a helyzet a munkabérek esetén is. OK , konyec hálapénz (ami, egyébként egy átlag orvosnál pár tízezer forint).
De akkor azt is vissza kell adni (sőt), immár legálisan közterhekkel együtt, mert az orvosi szakma a nemzetközi (brit, német)munkaerőpiacon is partiképes, és egyszer csak nem lesz orvos (már most is van hiányszakma).

Nem beszélve az ápolókról, akik a jelenlegi bérek mellett elképesztően fogynak.

És most kapszkodj meg! Ahogy a Közt. Elnök említette, NINCS HATÁSTANULMÁNY!
(elolvastam az előkészítő anyagaokat, tényleg nincs).

Ezt úgy kell érteni, hogy a kormánynak fogalma sincs!: mennyit lehet hozzávetőleg megtakarítani, hol mennyivel növekednek a költségek.

Azt az apróságot nem is említettem, hogy nem létezik az a szakmai állomány, ami a magánbiztosítói rendszert profeszionálisan menedzselni tudná.
Pályakezdők, és a régi struktúrát tanult embereknek kell majd valami teljesen újat irányítaniuk.
(ezt egy biztosító hely. ig. valotta be, de jobban belegondolva nyilvánvaló).

Én nem vagyok a magánbiztosítói rendszer ellensége, de ez a mostani változat röhejes és ijesztően amatőr.
Komoly szakember erről jót még nem mondott.

Ostobaságnak tartom a Fidesz totális ellenkezését (bár ez nagyrészt csak a politikai küzdelem része), de van akkora hülyeség, ha nem nagyobb, valami szart mindenáron letuszkolni a torkunkon.

Ha valaki azt állítja, hogy ennél bármilyen magánbiztosítói r. jobb lehet, az egyszerűen ostoba, ugyanolyan Black&White színben látja a világot, mint az, aki zsigerből elutasítja.
matula

1. miért nem kapnak itt megfelelő fizetést?

3. De a közös nagykalapba megy, az állam rendszeresen elvon ebből más költségekre - ami ugye nonszensz. Lásd: Cser Ágnes, ha esetleg ismerős a neve.

4. sokadszor mondom de nem megy át, nem százalékban fizetünk ugyanannyit, hanem értékben. Azaz a sógor befizet 200 eurót mi meg 200*250= 50k forintot.

5. Most mit kezelünk hogy így hagyjuk?

6. Ha nincs hatékonyság mérés, akkor hatékonyság sincs. Ez nem szakmafüggő.
Steppenwolf: olvasd csak Hajjakendet, szabatosan fogalmaz, türelmes, modoros...
Ha a gyógyszergyár képes ma annyiért adni a gyógyszert amennyiért, akkor eddig milyen extraprofitot csinált rajtad meg rajtam? Ebből kifolyólag miért ne lehetne az egészségügy üzlet? Gondolom ismered a történetet Krisztus sírja meg az őrzői díjazásának összefüggéséről?
Miért hiszed, hogy az orvos nem szereti a pénzt és több pénzért sem hajlandó jobb munkát végezni? Ugyanez kórházra is.
Szejler

"Ostobaságnak tartom a Fidesz totális ellenkezését (bár ez nagyrészt csak a politikai küzdelem része), de van akkora hülyeség, ha nem nagyobb, valami szart mindenáron letuszkolni a torkunkon.

Ha valaki azt állítja, hogy ennél bármilyen magánbiztosítói r. jobb lehet, az egyszerűen ostoba, ugyanolyan Black&White színben látja a világot, mint az, aki zsigerből elutasítja. "

Egyetértek. Mindkettő ostoba.
Amatőr kormány, megalapozatlan döntések, vérgőzös fejű ellenzék, ostoba gyerekes durcás hozzáállás.

Azt kellene végre megmagyarázni, hogy a kettő közül hogyan szolgálja bármelyik is az ország, a mi érdekünket?
Hajjakend!

1, Mert nincs sem döntéshozói akart, sem fedezet
3, A TB-ből nem fizetnek autópálya építést, stb. Általában a TB kasszát szokták kipótolni.
4, Megismétlem 8M sógor összességében többet fizet, mint 10M magyar és csak 8M-nak kell eü finanszírozni belőle! ponty.
6, a méréstől még nem lett semmi sem hatékonyabb! De senki nem akadályozza meg, ha valaki valamit mérni akar. Bármikor bemehetsz egy klinikára és a személyes adatokon kívül mindent megtudhatsz, csak egy kutatói engedély kell.
Steppenwolf

"A háziorvosoknak a praxist privatizálták, nem az 1500 milliárdos TB-kasszát."

Viszont ettől a ténytől senkinek nem jut ma eszébe hálapénzt adni a háziorvosának, az meg azért hálás mert írhatja a pontokat, amit a biztosító fizet neki.
A jó rendszer automatikusan megszüntette a visszaélést.

Nem lehet, hogy a beteg rendszer kalapálgatása helyett, egy egészégesebbet kéne bevezetni?
Hajjakend

Nem védeném a Fideszt, leírtam a véleményem. De az is tény, a kormány tevőlegesen balfasz, az ellenzék pedig szóban, konkrét felelősség nélkül hord hetet-havat össze.(nem szipmatikus, de kárt nem csinál)

Az is tény, az általam nem kül. kedvelt Mikola alatt készült EÜ magánosítási terv.

A fidesz kormány alatt 2001-ig korrekt gazd. pol folyt, , utána lett elbaszva, ezt nem én, hanem Bokros Lajos állítja. Akkor ez 1 választási év a Fidesz kormány alatt, a többi meg a szocik sara.

Szóval ez a Fidesz-kommunistázás retorikailag még picit igaz is lehet, viszont hatalomban nagyjából ésszerűen cselekedtek.

Ellentétben ugye..

Hajjakend: a gond csak az, hogy tiszta lappal indulni, az alapoktól felépíteni egy újat, jobbat sokkal nehezebb, mint toldani-foldani. Igaz: hosszabb távon megtérülne, és olcsóbb lenne, mint a foldozás, de hát egy átmeneti időszakot nem lehetne megúszni: amikor csak inkább kuszábbnak látszana minden, sőt drágábbnak, hiszen egyszerre kellene a régi módszer szerint üzemelni és mellette az újat építeni (az átépítés alatt nem lehet az eü-et bezárni, ugyebár). És egy ilyen megújuláshoz legalább a fő irányokban kéne politikai megegyezés, és viszonylag nyugodtabb politilai légkör. Egy ilyen szélsőségessé vált politikai klíma keretei között nem hinném, hogy ez a megújulás egyáltalán lehetséges lenne. Simán reménytelen az ügy.
K ügynök: részemről nem bízom az olyan orvosban, aki több pénzért jobban meggyógyít, mint kevesebbért. Egyáltalán: mi a mérőszáma egy beteg gyógyultságána? Létezik, hogy valaki csak kicsit gyógyul meg, vagy nagyon? Nem olyan ez, mint kicsit meghalni, vagy nagyon?
Tehát valahol a gyógyítás mégsem fordítható le igazán üzleti nyelvre.
Előzmény komment: e-vita.blog.hu/2008/01/16/mi_a_batorsag#c1288104
K ügynök:
Tudod pont ez a baj Magyarországgal: nem lehet zsigerből elutasítani az állami tulajdont, mert 40 évig rossz volt. A baj pont az, hogy szinte ugyanazokkal a szabályozásokkal működik ,mint az előző 40 évben. Ezen kéne változtatni, amit jelzem még egyik kormány sem mert/akart megtenni. Nyugaton ,ahol nem volt kommunizmus, pontosan tudják, hogy iganis vannak tipikus állami feladatok, nemzetbiztonsági érdekek, de ettől még képesek sikeresen, jól ellátni a feladatokat, nyereséggel, sőt bizonyos esetekben (OMV, osztrák vasút), még terjeszkedni is. Tehát észre kéne venni, hogy nem feltétlenül az a legnygyobb kérdés, miért nincs még eladva minden, hanem miért kádári beidegződések szerint működik egy állami tulajdonú vállalat. Sőt az egész állam, és emiatt hiába adod el a befolyt pénz ugyanúgy eltűnik...
Na ennél "oldalsemlegesebben" nem tudom leírni a véleményem
e-Vita: Szerintem nem az kérdés, hogy újat kell-e csinálni.
A jelenlegi rendszer törvényszerűen össze fog omlani, mert gazdaságtalanul működik. A kérdés hogy az új milyen legyen és mennyit költünk a régire feleslegesen addig, amíg nem lesz meg az új.

"részemről nem bízom az olyan orvosban, aki több pénzért jobban meggyógyít, mint kevesebbért"
Pedig csak iylen áll rendelkezésedre. Ha pl. elfogyott a kerete tomográf felvételre, akkor bizony előfordulhat hogy rosszabbul gyógyít.
Amúgy meg miért ne keresné az orvos a saját boldogulását? Mirt szívassa itt magát éhbérért, amikor kicsit arréb a társadalom megbecsült tagja kiemelt fizetéssel?

szejler: "az ellenzék pedig szóban, konkrét felelősség nélkül hord hetet-havat össze" - sajnos pont ez igazolja azon álláspontot, hogy olyan nagyon nem is akar kormányt váltani - ez sem nagyon ésszerű számunkra.
Politikailag teljesen okos dolog, mivel a balhét muszáj elvinni ezért mindig csak a határig szabad elvinni konfliktust, mert ha leváltanák a kormányt, akkor az elkerülhetetlen és népszerűtlen reformot a Fidesznek kellene felvállalnia. Az meg kit érdekel, hogy közben néhányan belehalnak?

matula:
" méréstől még nem lett semmi sem hatékonyabb"
Nos attól valóban nem, de ehhez lehet kötni mondjuk a javadalmazást, amitől viszont már hatékonyabb lehet.
Nem is nagyon tagadhatod hogy a szakmai klikkhez tartozol.
Addig meg marad a mostani szubjektív osztogatom-foszotgatom, ami csak annak érdeke aki ezzel jól jár.
A betegek és adófizetők nem részei a jól járó csoportnak.
"A TB-ből nem fizetnek autópálya építést, stb." - Akkor a FIDESZ HAZUDOTT, MONDJON LE :-). Nem az ujjamból szoptam, bár konkrét számaim nincsenek, mivel tényleg más a szakmám.

A 6. pont akkora demagógia hogy kiesik a monitorom gombja tőle, de ilyen alapon meg bemehetsz nyugodtan a parlamentbe, csak választasd meg magadat, oszt majd jó lesz a politika.
Azért ez nem volt szép kis lovag. :-)

Muad'Dib

A magyar jó példákat miért hagyod ki? MOL, OTP, terjeszkedik, hasznot hoz, stb.

De ezek ettől még vállalkozások, míg pl. a MÁV nem vállalkozás, olyan is.
Az állam akkor lehet jó gazda, ha amije van az vállalkozásként megy piaci körülmények között. ezt mondjuk már feltalálták, úgy hívják hogy részvény tulajdonos.

Amit viszont az állam működtet az gazdaságtalan. Mondhatom példának rögtön (amiket nem lehet privatizálni) a rendőrséget, az államigazgatást, meg ilyeneket. Marha érdekes, hogy ezeket pl. szabad bírálni, de a az okokat nem.
"oldalsemleges" - ez teccik :-D Bár lehet, hogy már hallottam, de csak most "ült". Muad'Dib, engedelmeddel honosítom.
Előzmény komment:
e-vita.blog.hu/2008/01/16/mi_a_batorsag#c1288492
Nem kell ezt túlbonyolítani. Nem tudtak annyi embert összeterelni, amennyit már tüntetésnek lehet nevezni. Lefújták. Ennyi. Mármint Gyurcsány támogatottsága.

Nem csodálom.
Laikus sztoikus: a te állításod ugyanolyan feltételezés, mint az enyém. Hacsak nem te egészen "-közeli" ember vagy, és ezért tudod 100% bizonyossággal.
A (szélső)jobbosoknak nem snassz 10-20 fővel is kiállni tüntetni. Igaz: ők lármásabbak, ezért talán többnek tűnhetnek. De legalábbis erőseknek.
Akárhogy is: szerintem előre kellett volna ezt egyeztetni, mert ezzel így megint csak jó csámcsognivalót kapott a média, a túlpart. Esetleg az istenadta nép.

Hírmondó Helén 2008.01.18. 07:05:21

A tojás és a paradicsom lepkehálóval való elkapása kitűnő edzőprogram. Már csak ezért is érdemes tüntetésen résztvenni. :-) Lehet, hogy szólok a maminak, legközelebb ne a piacon árulja a tojásokat...
Csakhogy meglegyen a 140. (- a Mi a botorság - hoz.)

Talán a tüntetés(ek)nek (sztrájkoknak) is megvan a maguk kulturája. Mikor, hol, miért.
Alighanem most éppen egyik kritérium sem állt fenn. Legfeljebb a hol, de annak az a másik kettő hiányában nincs semmi értelme, ha nem osztanak gulyáslevest. De rögtön itt a kulturális önkérdés is: ha a politikának nincs, (kulturája) miért épp a tüntetéseknek lenne.
azért ez így kicsit vicces lett megint. rájöttek, hogy most mégse annyira szimpatikus fletó? és akkor most szépen, csendben megvárják, hogy az legyen, aztán akkor szimpátiatüntetnek? vagy majd szólnak az embereknek, hogy most már szimpatikus a vezér, lehet jönni?

nekem azért volt egy gyenge megérzésem, hogy itt erőszakkal sem lehet 10 embernél többet összeterelni.

kedves e-vita! és akkor te most ki sem mentél melegszívűen szeretni ferencet? vagy fakultatív, egyénileg néhányan megkönnyeztétek azért?
üjjéle: nattyon vitzes vagy :-) Imádom, ha valakinek humora van, még akkor is, ha nem ugyanazon a parton vagyunk. A humor sok mindenre képes. Lenne. Ha...
Kéremszépen, kedves üjjéle (különcködsz, vagy csak elgépelted a nevedet? hehe) hát tk. most kezdődne, 14 órakor pontban, ha esetleg taxival odarohannék... de bevallom, eszembe se jutott, hogy mindennel dacolva kimenjek... Kár, hogy előbb nem szóltál, ill. nem olvastalak... most, hogy mondod, jó hecc lett volna.
Komolyra fordulva: tk. egy hülye ötlet volt parttársaimtól, valljuk be. Bár én is csatlakoztam (volna), fenntartásaim ellenére, mert 1/ komoly bátorságpróba lett volna, meg egy újabb, komoly bizonyítéka a jobbszélsők kettős mércéjének: tüntetni manapság csak nekik ill. csak az ő céljaikért(?) tüntetőknek van joguk 2/ végre valamit már (úgy-ahogy) megszervez a balpart - majdnem mindegy hogy milyen (balos) jelszóval, csak menjen már ki az utcáért.
Nos: ebben tévedtem: mégse mindegy a jelszó. Szervezni kell, kivonulni, de egy más célkitűzéssel. Pl. egy magyar gárda kivonulás mellett/ellen ott lenne a helyük a balosok kezdeményezte ellendemonstrációnak. Na ennek lenne értelme.
üjjéle: nattyon vitzes vagy :-) Imádom, ha valakinek humora van, még akkor is, ha nem ugyanazon a parton vagyunk. A humor sok mindenre képes. Lenne. Ha...
Kéremszépen, kedves üjjéle (különcködsz, vagy csak elgépelted a nevedet? hehe) hát tk. most kezdődne, 14 órakor pontban, ha esetleg taxival odarohannék... de bevallom, eszembe se jutott, hogy mindennel dacolva kimenjek... Kár, hogy előbb nem szóltál, ill. nem olvastalak... most, hogy mondod, jó hecc lett volna.
Komolyra fordulva: tk. egy hülye ötlet volt parttársaimtól, valljuk be. Bár én is csatlakoztam (volna), fenntartásaim ellenére, mert 1/ komoly bátorságpróba lett volna, meg egy újabb, komoly bizonyítéka a jobbszélsők kettős mércéjének: tüntetni manapság csak nekik ill. csak az ő céljaikért(?) tüntetőknek van joguk 2/ végre valamit már (úgy-ahogy) megszervez a balpart - majdnem mindegy hogy milyen (balos) jelszóval, csak menjen már ki az utcára.
Nos: ebben tévedtem: mégse mindegy a jelszó. Szervezni kell, kivonulni, de egy más célkitűzéssel. Pl. egy magyar gárda kivonulás mellett/ellen ott lenne a helyük a balosok kezdeményezte ellendemonstrációnak. Na ennek lenne értelme.
megtisztelő, hogy a blog írója válaszra méltat, komolyan. nem számítottam rá, így örülök. :)

na, akkor vicceskedjünk tovább. (a nevemre való utalásod nem értettem)

igazad van abban, hogy mindenkinek van joga tüntetni, tökmindegy melyik parton áll. a nem lényegtelen kérdés inkább az, hogy alapja van-e annak az összecsődülésnek? ha már a magyar gárdát hoztad fel éppen, akkor maradhatunk ennél. nem vagyok 100%-ig képben, de asszem most azért gyűltek össze, mert itt volt vmi román cigánygyerek, aki a blahán szúrkált minden következmény nélkül (szerencséjére nem találkozott velem, hehe :)) és a MG erre azt mondta, hogy ez így mégsincs jól. ha te odamész 9 barádottal, hogy ellentüntessetek, akkor az egyrészt nevetséges lesz, másrészt könnyen bele lehet magyarázni azt, hogy a ti ellentüntetésetek a román csávó melletti kiállás. bár én igazán azt sem értem, hogy miért kell a MG ellen tüntetni, mi olyat tettek, amiért félni kell tőlük? vagy fekete a ruhájuk és azért?

szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy míg a jobbosok egy olyan dolog ellen tüntetnek (én az ország tönkretételének hívom, te meg bátorságnak/hőstettnek/reformnak), addig a balosok leginkább jelentéktelen és a józan ésszel teljesen ellentmondó ostobaságok mellett. most fejből nem mondom meg, hogy fletó hol van a népszerűségi listán, ettől függetlenül lehet szeretni. hitlert is imádták, pedig ő sokkal nagyobb patkány volt. csak egy kicsit ciki.
üjjéle: a neveddel kapcsolatosan, nagyon egyszerű. Számomra ui. egy ismeretlen szó, magyarosságáról meg ne is beszéljünk. A jelentéséről ebből adódóan gőzöm sincs.

Szokásom válaszolni, mert alapelvem: netes kommunikációs felületen (ilyen pl. a blog, a fórum, a vendégkönybóv) alapkövetelmény, hogy a kommunikáció kétirányú legyen. Már csak azért is, mert az egyoldalút nem is nevezhetjük annak kommunikációnak.
Sajnos erőforrásaim eme elvemhez nem mindig engednek hűnek maradni, most hogy sikeresen belecsaptam a lecsóba, és megugrott a kommentelők száma, bizony attól tartok, nem tudom tartani magam az elvemhez. De azért törexem rá.

Sajnos az érdemi(?) része a kommentednek azt mutatja, hogy tk. nem vagy képben a történésekkel. Úgyhogy így pazarlásnak tartom a veled való vitára szánt időt. Azért annyit mégis:
Érdekes dolog úgy vitába szállnod, hogy nem vagy a vita (egyik-másik) tárgyával képben.
Mondtam volna, hogy itt, most a Blahás esetnél "ellen"-tüntetni kellett volna? Ha igen, rosszul mondtam. Helyesbítek: a balos (és egyéb) partiaknak is szervezetten, nagyobb csoportban oda kellett volna menniük, a saját jelképrendszerükkel (pártjelvény, szivárvány, akármi, csak egyértelmű jelzése legyen, hogy kik ők). Csak egyszerűen odamenni, és csendben, békésen állni, mint akik szintén elítélik az erőszakot. Na ez lett volna még egy érdekes, és sokatmondó dolog.
Mert ugyan honnan tudni, hogy pl. Kende is nem azért ment oda, hogy az erőszak ellen, a félelem ellen tiltakozzék? Nem csinált semmit tudtommal, csak egyszerűen megjelent. És hogy-hogy elüldözték? Miért? És hogy-hogy azt kiabálta a "népharag", amit?
Tudod, nem elég nem rasszistának, nem fasisztoidnak lenni, de annak is kell látszani.
Ha egy tüntetésen a szervezők, a szónokok szó nélkül hagyják, engedik a népharagnak ilyetén megnyilvánulását, az azt jelenti, hogy egyetértenek vele, és a népharag meg bátorításnak veszi. (Nem hihetem, hogy a gárdásvezérek ne lennének tisztában a tömeglélektannal.) Tehát a gárda minimum jelképrendszerével, ruházatával, imázsával, megnyilvánulásaival bátorítja, szítja az antiszemitizmust, a rasszizmust, másik oldalon meg növeli a félelmet, a rettegést. Aki pedig ilyet tesz, az maga is rasszista, antiszemita.
üjjéle: a neveddel kapcsolatosan, nagyon egyszerű. Számomra ui. egy ismeretlen szó, magyarosságáról meg ne is beszéljünk. A jelentéséről ebből adódóan gőzöm sincs.

Szokásom válaszolni, mert alapelvem: netes kommunikációs felületen (ilyen pl. a blog, a fórum, a vendégkönyv) alapkövetelmény, hogy a kommunikáció kétirányú legyen. Már csak azért is, mert az egyoldalút nem is nevezhetjük annak kommunikációnak.
Sajnos erőforrásaim eme elvemhez nem mindig engednek hűnek maradni, most hogy sikeresen belecsaptam a lecsóba, és megugrott a kommentelők száma, bizony attól tartok, nem tudom tartani magam az elvemhez. De azért törexem rá.

Sajnos az érdemi(?) része a kommentednek azt mutatja, hogy tk. nem vagy képben a történésekkel. Úgyhogy így pazarlásnak tartom a veled való vitára szánt időt. Azért annyit mégis:

Érdekes dolog úgy vitába szállnod, hogy nem vagy a vita (egyik-másik) tárgyával képben.

Mondtam volna, hogy itt, most a Blahás esetnél "ellen"-tüntetni kellett volna? Ha igen, rosszul mondtam. Helyesbítek: a balos (és egyéb) partiaknak is szervezetten, nagyobb csoportban oda kellett volna menniük, a saját jelképrendszerükkel (pártjelvény, szivárvány, akármi, csak egyértelmű jelzése legyen, hogy kik ők). Csak egyszerűen odamenni, és csendben, békésen állni, mint akik szintén elítélik az erőszakot. Na ez lett volna még egy érdekes, és sokatmondó dolog.
Mert ugyan honnan tudni, hogy pl. Kende is nem azért ment oda, hogy az erőszak ellen, a félelem ellen tiltakozzék? Nem csinált semmit tudtommal, csak egyszerűen megjelent. És hogy-hogy elüldözték? Miért? És hogy-hogy azt kiabálta a "népharag", amit?

Tudod, nem elég nem rasszistának, nem fasisztoidnak lenni, de annak is kell látszani.
Ha egy tüntetésen a szervezők, a szónokok szó nélkül hagyják, engedik a népharagnak ilyetén megnyilvánulását, az azt jelenti, hogy egyetértenek vele, és a népharag meg bátorításnak veszi. (Nem hihetem, hogy a gárdásvezérek ne lennének tisztában a tömeglélektannal.) Tehát a gárda minimum jelképrendszerével, ruházatával, imázsával, megnyilvánulásaival bátorítja, szítja az antiszemitizmust, a rasszizmust, másik oldalon meg növeli a félelmet, a rettegést. Aki pedig ilyet tesz, az maga is rasszista, antiszemita.
akkor félreértettük egymást.

nos, Kende magam sem tudom, hogy miért ment oda. képmutatás azt gondolni, hogy ő vmi ellen vagy vmi mellett akart a jelenlétével tüntetni. csupán hergelni akarta az embereket, mivel nála jobban senki sincs azzal tisztában, hogy miből él. egész életében mást sem csinált, csak abból kapott pénzt, hogy mással rosszindulatú volt. lehet ez könyv, vagy akármi más. az emberek nem azért utálják, mert antiszemiták/rasszisták vagy mindegy mik, hanem azért, mert azokat az embereket mindenki utálja, akik így viselkednek. Kende egész életében soha, de soha semmi olyat nem csinált, ami bárkinek hasznos lett volna. magán kívül persze. én pl. szívesen megnéztem volna, ahogy darabokra szedik, mert megérdemli az ilyen ember. sajnos a baloldalon vannak többen ebből a fajtából, ezért ha elhangzik egy "büdöscigánykende" jobbról, akkor már lehet kiabálni, hogy hohó, itt már megint rasszizmus/antiszemitizmus van. természetesen ez jó nagy fasság, mert senki nem gondolja azt, hogy most ezután bézbólütővel bomberben igazságot tesznek majd a bőrfejűek. ez csak egy belemagyarázás balról, de már kezd unalmas lenni. semmivel sem kritikusabb a helyzet itthon, mint bárhol máshol. én pl. jobban félek szlovákiában magyarul beszélni, minthogy egy zsidó srác mondjuk kipában végigsétáljon a Váci utcán.

Tehát összefoglalva: Kende nem azért kapta azt amit, mert cigány/zsidó/néger, hanem azért, mert olyan ember, amilyen.

tudnál egyetlen dolgot mondani, amiért a balosoknak tüntetniük kéne?
"nála jobban senki sincs azzal tisztában, hogy miből él" - és ebben hozzá képest te kb hol vagy a skálán?
látom, a lényeget sikerült kiragadnod. :)

most visszakérdezhetnék, hogy hányas skálán ésatöbbi, de akkor már nagyon elmennénk meddő irányba. tisztában vagyok annyira Kende "munkásságával", amennyire nem lehet őt elkerülni a közéletben, és ezen morzsányi információk alapján is nyugodtan ki merem állítani, hogy óriási szerencséje van, hogy néhány jóakaratú derék emberrel nem futott össze vmelyik sötét sikátorban. természetesen igaz ez az összes hozzá hasonló zsiványra is, de most ő került szóba, ugyebár. biztos láttad te is annak idején a Napkeltében, amikor Lovassal vitázott. nem tartom éppen sokra Lovast, de akkor Kende úgy égette magát, hogy biztos voltam benne: ezek után papírzacskóval a fején fog közlekedni. ehhez képest kimenni egy MG rendezvényre, már-már az állati oktalansággal vetekszik. erre nincs mentség, ez az ember hülye, de annyira, hogy még titkolni sem tudja. az ilynetől meg minek sajnálnánk már egy-két pofont? :)

esetleg a hsz-em többi, amúgy jelentéktelen részére is válaszolnál? :)
Türelem, mert melózok. És a "jelentéktelen részre" nem lehet csak úgy kutyafuttában pár szót idevetni.
Kösz a megértést.
akkor jó munkát neked, majd később cserélünk. :)

én azért írok pár sort.

előszöris:
index.hu/velemeny/eheti/varga2111/

pl. javaslom, hogy a balosok tüntessenek amellett, hogy a rendőrők a hatalmukkal visszaélve ne verjenek cigányokat (meg leginkább senkit se). pláne, hogy egy perui srácról van szó. erre a megmozdulásra majd én is ki fogok menni, pedig én a te szemedben (szélső)jobbos vagyok. (szerintem akár el is hagyhatnád a zárójelet, tök felesleges. de a legegyszerűbb, ha simán csak nácinak tartasz, az ugyebár rövidebb szó, leírni/kimondani is egyszerűbb, meg mindenki tudja, hogy aki nem hozsannázik fletónak, az csakis náci lehet.) nade ez csak vicc volt. :)

nem mennék bele abba, hogy a rendőrség miért tette azt, amit, mert ez már 1000-szer lerágott csont, de sajnos úgy látszik még mindig aktuális. viszont érdekes a helyzet, mert a rendőrök mégiscsak azért mentek oda, hogy a szélsőjobbosokat (továbbiakban: nácikat) szétverjék - mint kiderült - bármilyen eszközzel. gondolom nem kis meglepődést okozhatott a rendőröknek, amikor az árja tüntetők között találtak egy cigány(=perui) embert. namost akkor ki is a náci?

A másik:

A MG melyik jelképe kelt benned félelmet? Talán te is az Árpád-sávtól félsz? És akkor a magyar címertől is végigfut a hideg a hátadon? És a tévének is hátat fordítottál, amikor a miniszterelnököd felesküdött rá?

A fekete ruha? ugyan. hisz a bkv ellenőrök és más alakulatok (amennyiben a bkv-t lehet annak nevezni :D)egyenruhái is mind sötétek túlnyomórészt. tudom, a mentősök fehérben járnak.

Viszont a legjobban mégiscsak az érdekel, hogy melyik volt az a megnyilvánulásuk, amivel ők az antiszemitizmust vagy a rasszizmust szították?
üjjéle (esetleg üljél le?), köszönöm a további adalékokat, igazán lekötelezel. Még türelmezned kell, mert én az adófizetők derékhadát képező bérrabszolgák egyikeként mérsékelt szabad erőforrással rendelkezem. De csak kések (ollók), nem múlok.
na, sikerült kitalálni. :) esetleg még mondhatod utána azt is, hogy egyes. :) azért igyekszem helyesen írni, de néha meg szoktam engedni ilyesmit, mert talán jobban kifejezi a hangsúlyt, amit képernyőn keresztül amúgy nehéz átadni.

akkor további adalékokkal nem is fárasztalak, előbb megvárom a válaszod.
üjjéle: még fogom a feldobott labdát, de nem jutottam hozzád. Hogy rendes, igazi, érdemi választ adjak. Jártomban keltemben fogalmazom, de még az írásig nem jutottam. (lásd: erőforráshiány) De a visszavágó nem marad el. Hamarosan jön...
üjjéle: sajnálom, de ezt moderáltam:
üjjéle 2008.01.24. 15:41:52
.....! már várom. :)
Nos, kezdtem azt hinni, hogy neked csak a hangulatkeltés megy (esetleg bérbe vagy ingyen, tökmindegy), ha érvelni kell, akkor már gond van. Tulajdonképpen az írásod után nem is számítottam arra, hogy bármilyen épkézláb gondolattal elő bírsz állni.

További jó gyűlölködést. :)
Azt hiszel, amit akarsz - gondolatszabadság van.
Épphogy az érveléshez kell sok idő, és még nem bírtam annyi egybefüggő időt összeszedni, hogy jó, kiadósat írjak neked.
Amiket közben ideirogattam, ahhoz elegek voltak nyúlfarknyi kis időszakaszok, tehát ezzel ne gyere.
A másik oldal tengernyi ideje az óriási, folytonos nyomulásra - épphogy az sejtet "bérhangulatkeltőket".
A szál nincs még elvarrva.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása