HTML

Bejegyzések


Rajtunk múlik

2008.08.11. 17:45 :: e-Vita

Felhatalmaztak, hogy egy felhívást terjeszthetek, ahol csak tudok. Ime. Aki látja, adja tovább:

Félelem nélkül, szabadon!

Összefogás az erőszak ellen



Ma Magyarországon egyre jobban teret nyer az erőszak és a diszkrimináció. Nap mint nap tapasztaljuk a nyílt erőszak brutális megnyilvánulásait, és fennáll a veszélye, hogy az agresszió válik a konfliktusok és nézeteltérések megoldásának hétköznapi formájává. Ebben a helyzetben senki nem maradhat közömbös, ezt a folyamatot meg kell állítanunk.


Az nem elég, amit a politika és az állam intézményei eddig tettek a szervezett agresszivitás ellen. Ezért felszólítjuk politikusainkat, hogy hathatós törvényekkel biztosítsák az alapvető emberi jogokat, a jog alkalmazóit és végrehajtóit pedig, hogy hathatós módon alkalmazzák ezeket a törvényeket.


Sok más hasonló kezeményezésről tudunk. Fontos volna együtt föllépni! Ki kell lépni az elszigeteltségből! Sokan vagyunk, szétszórva, megosztva. Néhány alapvető dologban azonban biztosan egyetértünk. Például abban, hogy tennünk kell valamit a jogállamiságot lebontó agresszív jelenségek, a szabadon burjánzó gyűlölet ellen. Mi, egy sokszínű világ hívei, olyan országban akarunk élni, ahol senkinek sem kell félnie.


Ennek a demokratikus minimumnak a védelmére, civil szervezetek kezdeményezésével létrehoztuk az Összefogás az erőszak ellen mozgalmat, melyhez kérjük, csatlakozzon minden magánszemély és civil szervezet, amelyik visszautasítja az erőszakot és az etnikai, nemi és vallási diszkriminációt.


Tarka magyar! Ne hagyd magad! Elég volt az erőszakból és a magyar identitás kisajátításából! Elég a kisebbségek elleni atrocitásokból! Elég a lincshangulatból! Magyarország sokszínű! Ideje megmutatni, hogy a többség békés, szolidaritáson, párbeszéden alapuló demokratikus országot akar.



Az Összefogás az erőszak ellen mozgalmat kezdeményezö szervezetek:


Angyalkommandó, Civilek a Mecsekért Mozgalom, Családok a Családokért Polgári Egyesület, Háttér Társaság a Melegekért, Humanista Mozgalom, Humanista Párt, Interkulturális és Irodalmi Centrifuga Alapítvány (ICA), Kultúrák Központja, Labrisz Egyesület, Magyarok a Nácik Ellen, Részvételi Demokrácia Hálózat, Roma Polgárjogi Alapítvány, Romédia Alapítvány, Szimpozion Egyesület és civil személyek


Mozgalmunkhoz és az október 4-re tervezett tömegdemonstrációhoz a következö e-mailen lehet csatlakozni: tarkamagyar kukac gmail pont com

komment

Címkék: politika társadalom félelem fasizmus antiszemitizmus rasszizmus tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr95611025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Családok a Családokért Polgári Egyesület 2008.09.24. 10:02:59

Tisztelt Civil Társadalom !

Elérkeztünk az óra százhúszadik percéhez!!!!! Ébredj Civil Társadalom !!! Most itt az idő hogy cselekedjünk, figyeljünk egymás szavára mondatára, együtt sikerülni fog. Pozítív gondolkodás. Sagát Lászlóné Anna elnök.
Az idő már itt van vagy jó 10 éve, de hát az ilyesmit elkezdeni sose késő. És hogy mennyire lesz sikeres, az majd az okt.23.-én esedékes újabb városdúlások idején kiderül.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása