HTML

Bejegyzések


A HírTV nem érti

2008.03.16. 08:00 :: e-Vita

Állam leesik, fülem ketté áll, szemem szám tátva marad.

219 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr63382646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Irány a köv . szavazás, biztosítós lesz talán asszem. Ott pereceltek megint. Ennyi oszt jónapot!:)"

Olyan nagyon elkeserítő ez. Nem akarok egy ember alapján messzemenő következtetéseket levonni, de valami ilyesmi járhatott az robotként igennel szavazók fejében is. Nem érdekes, mi a téma, ha szólít a kötelesség menjünk a feri meg a komcsik ellen szavazni. Ugyanez van most is, itt a kommentek nagy részéből az látszik, hogy elég annyit mondania valakinek "micsoda tetű banda az, ami minden nemzeti ünnepen vandálkodik" és máris el van könyvelve ballib bérencnek, aki a komcsik szekerét tolja, közben csak az a helyzet, amit kurvára nem neház felfogni szerintem, hogy vannak, akiknek már tele a tökük ezzel a tempóval, azzal, hogy egy nemzeti ünnep sem telhet el botrány nélkül, hogy gyakorlatilag legitim lett a "szemét hazaárulók" elleni felkiáltással törni-zúzni a városban, hogy olyan egyáltalán megfordulhat bárki fejében, hogy ilyen esetben bármilyen rendőri közbelépés csak terrorakció lehet a nép ellen, satöbbi, satöbbi... Már régen elvesztettem a hitem bármilyen itthoni politikai pártban, ezért képes vagyok kívülállóként szemlélni az eseményeket, de akárhogy is van, ez piszkosul nem jó így, és nem értem, miért olyan iszonyú nehéz megérteni, hogy a feltétlen gyűlölet és a csordaszellem nem megoldás semmilyen problémára. Már kíváncsiságból is, de annyira érdekelne, milyen irányt venne a jobb kommunikációja, ha holnap lemondana a feri. Mert jelenleg gyakorlatilag köré, rá épül az egész, és ha nem lenne kártyavárként omlana össze. Jelenleg ez az üzenet: Vesszen Gyurcsány. Miért nem látja ezt mindenki?
És miért hajlandó saját maga ellen is tenni akár? Meddig rohadjunk még ebben a szar rendszerben? Nem kéne már gondolkodni is egy kicsit? Gondoskodni? Magunkról? És nem egy elképzelt vátesz után menni, és tenni, bármit is mond? Nem tudok kibújni ez alól, igen felelősnek tartom Orbánt a helyzetért. Jobban, mint bárki mást, mert hazudik, aki azt mondja, nem töketlen balfasz módon kormányzott eddig minden kormány a 18 év alatt. De ezelőtt nem a populizmus volt ez egyetlen hívószó! 4 évente tartanak parlamenti választásokat. Ott és akkor tessék választani. Elegen lenni. Nem második lehetőségeket keresni. Azt hazudni, hogy elcsalták tőlünk, ellopták. Ezek. Mert ez nem igaz. Ez az 5-600 majom az utcákon nem téma, elrendezik őket. De könyörgöm, jobboldali szavazók, ne azonosuljatok velük, ne beszéljetek célokról, meg tettekről! Bírjátok rá a vezetőiteket, hogy tegyenek le értékelhető programot az asztalra! Tegyenek valamit, ami ténylegesen előre vinné az országot! Követeljétek, és ha nem kaptok meggyugtató választ gondolkodjatok el, mit is akarnak tulajdonképpen ezek? Nem unalmas már ez a mostani téma? Normális országot akarok. Ti is, meg mindenki. Lehet az attól normális, hogy befejeződik az utcai politizálás. Tiszta ész, higgadtság. Párbeszéd. Távlatok. Nem tudom, ennyi.

(bocs a szómenésért, kéne egy saját blog.)
grupi: teljesen igazad van, kár h kevesen gondolkodnak így...
gravy t
sikerült jobban megértenem és tudtam is, hogy sajnos a választók jó része ostoba, és beveszi ezt a kampánymaszlagot. Régen talán ezért nem szavazhatott mindenki, a választójogot vagyonhoz, iskolához, magasabb korhoz, vagy nemhez kötötték (utóbbival nem értek egyet). Az, aki azért szavaz egy pártra, mert ezt és ezt ígéri, egy ostoba lélek és megérdemli. Sajnos az ígérgetés politikája megy mé ma is, ki van ez kényszerítve. A nép nem tudja fölmérni, hogy egy ország vezetése miből áll, a nép csak a saját rövidtávú hasznát akarja. Ezért lett kitalálva a képviseleti demokrácia. Idősebb demokráciákban ilyen ígérgetéssel nem is lehet nyerni.
attila rémlik mi volt prágában a nyáron hasonló provokáció idején, csak mielőtt elkezdenéd magadat nagyon okosnak hinni
Graví_t: Ezt írod:Laca:
"Apró kis trükkök"
vö.
"Trükkök százai"

Igaz. Csakhogy: a sok száz trükk a fizetőképesség fenntaertását szolgálta, ha elolvasod, az elért életszínvonal megtarthatóságának reményében.
Az "apró kis trükkök" meg éppen ezt a körülményt igyekeznek diszkreditálni.
Szerintem.
Herr Stahl te sem gondolod, h csak ennyi a különbség, ugye?
attila: gondolom igennek szavaztál te is, gondolom tudod, hogy miattad nem fognak csökkeni az általad leírt adatok még egy jó ideig
amugy azt is leírhatod, hogy még senkinek nem sikerült ilyen nagy arányban csökkenteni a hiányt
amúgy viktor a megosztó azóta, mióta kijelentette, hogy az a magyar, aki vele van... no comment
lengyeknél amugy több, mint 50% akarja privatizálni az egészségügyet: csak tudd, hogy mire kell szavaznod a legközelebbi népszavazáson, ha jót akarsz az országnak...
attila, azt tudod-e, hogy az inflációról csak részben a kormány tehet, ezzel remélem tisztában vagy?
ne reménykedjetek, hogy lehet velük érveken alapuló vitát lefolytatni
én már annyiszor, annyi helyen próbáltam, de még egyszer sem sikerült
kaptam a pofámba a büdös komcsi hazaárulót, azt kész
Nem olvastam végig az összes eddigi bejegyzést, mert annyi szabad időm nincs, csak a legelején párat. Ezért most nem reagálok, hanem csak úgy megjegyzem, hogy én tegnap 14ó 15 perckor érkeztem a Fidesz ünnepi megemlékezésére a pesti rakparton dél felől. A Mátyás pince előtti parkolóban gyültek a rendőrök, békésen, és az "Emberek" is békésen gyülekeztek (mint eddig mindíg). Itt a Mátyás Pince előtt egy deszka kerítés tövében álldogált 2 kopasz kigyúrt "Security" feliratos gorilla, és amikor épp előttük haladtam el, akkor tettek hangos gúnyos megjegyzést hogy: "...ez itt a magyarok nagy nemzeti ünnepe!" Biztos vagyok benne, hogy ezek idegen mocskok is lesték az alakalmat, hogy engedéllyel verhessenek meg lehetőleg minél több "szaros fideszest". Azonban ez nem jött össze nekik, mert a "pár tízezeres" (ker rádiók és királyi TV szerint) helyett a pár százezres tömeg békésen ünnepelt.
Malachi, így látom én is.

Mellesleg grupi és a hasonló véleményűeknél nem értem, mit várunk el a rendőrségtől? Mit számít az, hogy nincs mindenkin azonosító? Tényleg ez a fontos? a csendes tüntetőket nem verték meg soha, nem si verik meg (október 23-án a sérültek nem voltak "ártatlan" báránykák, a provokátor képviselő sem...)
Azonosító azért nincs, illetve azért nem is kellene hogy legyen egy ilyen, testi épséget s veszélyeztető munkánál, mert egy egységes végrehajtó szervezetnek a tettéért arctalanul, kollektíven kellene felelősséget vállalnia és nem vonhat felelősségre ilyen kiszámíhatatlan, "háborús", váratlan eseményekkel teli szituációban cselekvő egyéneket. Az önvédelemhez is mindenkinek van joga. Én így látom.
decens
örülök, hogy Nektek sikerül békésen ünnepelni. Jó lenne, ha másnak is megadathatna, hogy kő-, molotovkoktél-, tojászápor nélkül is ünnepelhessen.
A Security feliratos kollegák a fidesz gyűlés alkalmazottai lehettek, az államilag kirendelteket ugyanis rendőröknek hívják
ha nekem szólt, kösz az alapos kifejtését véleményednek
A Fideszes rendezők jól látható Rendező feliratot viseltek és nem Securityt!
Malachi -nak szólt a "Rosszul látod!".
a rendőrök meg jól látható rendőregyenruhát, nem? akkor kik lehettek a security-sek? hmm?
Bocsánatot kérek, üff-nek szólt a "rosszul látod!".
malachi-é az eddigi legértelmesebb hozzászólás, szerintem, de esetleg kifejtenéd, hogy szerinted miért látja rosszul?
Jót röhögök majd három-négy év múlva, a hírtv tudósításain, amikor az anarhobalosok szétkúrják a fővárost...a rend büszke őrei hősökké válnak. Hahahahaa.
Kedves keats!
Persze, hogy nem csak ennyi! A törvény számának és életkorának felhozatalával annyit akartam érzékeltetni, hogy azóta toldozzuk ezt a rozzant, szétrohadt Ladát és nem tudunk egy normálisat koppintani valahonnan. Ha pedig az érdekel, hogy az értelmezése mennyit változott az évek során, akkor ismét csak Sólyom Lászlóra tudnék mutogatni, hiszen (bár nehéz elhinni) ő még a "kommunista" alkotmányunk alapján hirdette ki a testület döntéseit a Népköztársaság nevében anno!
ellenforradalom lesz az, meglátod :)
nem az alkotmánnyal van baj, hanem annak kreatív értelmezésével, ld 3 hét=hetente, költségvetés=költségvetés kiadási oldala
Azt nem tudom, hogy kik lehettek a securitisek, de az biztos, hogy a rendőrökkel egy csoportban álldogáltak. Az is lehet, hogy a közeli vendéglátóipari egységhez tartoztak, de az nem változtat azon, hogy mocsok emberek.
miért? mert egymás közt elmondták a véleméynüket? és mi a helyzet, azzal, aki a szólásszabadságot úgy értelmezi, hogy kövekkel, tojásokkal próbálja meg másba belefojtani a szót?
én is görcsbe rándulok a fideszgyűléstől, de hidd el, nem vagyok mocsok ember
Most, hogy olvasom Malachit, mégiscsak az a véleményem, hogy rosszul látja az ország helyzetét és kilátásait.
Nem értem,hogy az ilyen Budaházy,Torockai féle egysejtű,hardcore magyarokat miért nem lehet egyszer úgy megbaszni,hogy életük végéig csak az édesanyjuk tudja kitörölni a seggüket.Évente kétszer,háromszor végig vezetik az orkokat a városon,okoznak több tízmillió forint kárt és utána,mintha mi se történt volna,diadalittasan masíroznak ki a bíróságról!Fasszopó,impotens igazságszolgáltatás!
hát, ezzel az érvekkel gazdagon alátámasztott véleménnyel nehéz lesz vitatkozni
Pokesz! Ezek a gorillák a Fidesz ünnepség ELŐTT gyalázatosan gúnyolódtak "a magyarok nagy nemzeti ünnepén". Nem a fideszen gúnyolódtak, hanem március 15.-én!
Decens:Incalosok voltak a kopaszok, közpénzből.Híradók leadták .Tény.Óránként 2000 ft kaptak.
Lám, ilyen az agónia.

Agonizál a kormány és a kormányhoz közelálló. Agonizál a gazdaság, és vele hal a hű elvtárs. (Van még ilyen? Mármint elveihez hű társ? A szocik nem azaok, mert amikor Sztálin, Kádár és gyilkos fajtársaik lábát csókolgattaák,akkor azt mondták, hogy minden a dolgozó népé, a kapitalizmus meg a mumus. mint most Orbán.) Aztán elhal menden. A katilizált elvtársak fordítottak a köpönyegen, és átáltak kapitalistává. A dolgozóui vagyon lenyúlták, elprivatizálták, és máris milliárdos tőkések lettek. A hülye köznépet, az egykori tagságot meg betetve fenntartották szavazóikként, akik a jólétük záloga. A hír Tv meg menjen Horn Gábor szavaival élve a gyurcsány után. Szerintem fontoljátok meg, az irány adott. A szadesz meg mérték adó, tehát elfogadott, jó társ. Akkor most merre is?
Vagy ezt sem érthető?
"Állam leesik, fülem ketté áll, szemem szám tátva marad."

naív lélek 2008.03.16. 15:46:29

Vajon mi annak a homlok egyenest ellenkezője, hogy ki van zárva, hogy a kormányzás érdekében a kisgazdákkal koalícióra lépünk?
Hát ugye az, hogy a kormányzás érdekében koalícióra lépünk a kisgazdákkal.
Vagyishogy az 1998-as parlamenti választásokon a Fidesz nem csak hogy hazudott a választóinak a szavazatszerzés érdekében, hanem épp az ellenkezőjét tette annak, amit ígért nekik. Ilyenformán egy csomó olyan szavazat segítségével jutott hatalomra, amelyeket csak a hazugságának köszönhetett, és épp ellenkezőjét tette annak, amit a választóinak ígért. Ezt a hazugságot a kampány során heteken keresztül zengte egységesen a kampány során megszólaló összes Fideszes fő- és kevésbé fő tisztségviselő és kampánymunkás.
" Sztálin, Kádár és gyilkos fajtársaik lábát csókolgattaák,"

Grupi, te még mindig meg tudsz lepni...
Végre valaki ráérzett (pokesz), hogy ezek nem 1x1 szintű kérdések. A mai alkotmány is jó lehetne egy olyan demokráciában, ahol egyes társadalmi, szociális, gazdasági programok ügyében társadalmi konszenzust (esetleg valódi leírt szerződést) lehet létrehozni. Az ingyen sör, örök élet, nem ilyen kérdések, nem lehet teljes társadalmi konszenzusról beszélni, mert pl. ki akar megdögleni. Nálunk a valódi nagy horderejű problémákról azért sem lehet megállapodni, mert a másik gyűlöletére épülő népszerűség épp a minden tagadás pillérén nyugszik, tehát a megegyezés valakinek népszerűségvesztést hoz. Ezért szerintem ugyan lenne olyan demokrácia ahol ez a lazán értelmezhető alkotmány is elmenne, de sajnos ez nem az. Véleményem szerint akár lesz kormányváltás, akár nem a helyzet nem fog változni az elkövetkező 20 évben. Addig mindig úgy fogják az alkotmánybírák változtatni a véleményüket, ahogy az őket a helyükre beerőltető pártok megrendelik. Pont.

Übermensch 2008.03.16. 15:55:04

Olyan mint egy osztrák piktor...
Húzzon innen OV!
Naív Lélek!

A Fidesz KDNP közös indulásról lehetett előre hallani? Nem tudom, kérdezem. Csak anno a tv előtt ért a meglepi.
Nem akarok belefolyni a továbbiakba, de javaslom, hogy ne soroljátok egymásnak a "másik" párt kampányhazugságait. Értelmetlen, mindkét fél előszeretettel él ezzel az eszközzel. Ha valaki kinyitja a szemét, be kell látnia, hogy egy ilyen elbaszott gazdasági helyzetű országot csak valami nagyon drasztikus lépéssel lehet kirántani a szarból. Viszont ezzel kampányolni, hát nem volna célravezető, ugye. Lásd, népszavazás - a szocik úgymond kénytelenek voltak a pénzelvonással "kampányolni", ha már bevállalták, szóval mondjuk úgy, nem hazudtak. A Fidesznek nem volt egyéb dolga, mint belengetni, hogy "nem kell ám fizetni ha nem akartok". Meg is lett az eredménye. Kényszerpálya ez, és amíg nem rázódunk helyre gazdaságilag, így is marad minden. Mármint a mindenkori kormánykommunikációt tekintve.
Herr Stahl:
ezért van az, hogy az ilyen helyzetekben, mint amiben most mi kis hazánk van, nem a néppel kell konszenzusra jutni, hanem a politikai erőknek egymással. Ugyanis az olyan horderejű reformok, mint amikre nekünk lenne szükségünk, alapvetően szakmai kérdések és általában ideiglenes nehézséggel járnak a nép részéről. Sehol sem gazdasági szakértőkből tevődik össze a néptöbbség. Az írek és a portugálok sem azért tudták megcsinálni, mert meg tudták értetni a néppel, hogy miért kell, hogy fájjon. Hanem mert minden politikai erő belátta, hogy vagy reform, vagy bukás. Nálunk a fidesz demagógiája ezt nem teszi lehetővé.
Malachi:
általában igazad lenne, ha nem az lenne a helyzet, hogy az ellenzék következetesen azért nem hajlandó az együttműködésre, mert "azok" genetikailag képtelenek az igazmondásra. OV viszont ártatlan báránytekintettel mondja bele a kamerába: én még sohasem hazudtam.

Ilyen helyzetben nem lehet vitázni. Az egyik fél érveit folyamatosan félresöprik az "igazmondók" és még arra sem veszik a fáradságot, hogy ellenérveket hozzanak fel.
Ja és látom, már leírta valaki helyettem, szóval én nem akartam, de akkor mégis - bizonyos társadalmi fejlettségi szint szükséges ahhoz, hogy az emberek ne mindig a legkisebb ellenállás irányába induljanak. Amíg ezt nem érjük el, addig marhára egyforma lesz minden kampány, ígérj többet, hallgasd el a bajokat, és tiéd a tuti. Aztán majd ha összedől az első kórház a krónikus pénzhiány miatt, lehet mondani, hogy látjátok kedves "nép" ez van, most akkor mindenki járuljon a kasszához. Mert addig, erre, magától nem jön rá senki. Azaz csak kevesen.
Malachi:
Megfelelő társadalmi fejlettségi szint magától nem lesz. Ha van olyan politikai erő, amelyik folyamatosan gyerekként kezeli az emberek többségét, mitől lenne felnőtt a társadalom?
pokesz, fentebb írtam, hogy általában véve kit tekintek hunyónak a kialakult helyzet miatt, csak arra akartam utalni, hogy ne fárassza megát senki a kampányok elemzésével, mert minek. Tudjuk, hogy működik ez.
Tudjuk. Te meg én tudjuk. De mit kezdjünk ezzel a sok birkával, akik törnek-zúznak, igennel szavaznak, csak mert "nekünk nem ezt ígérték" (ja, mert biztos a csalódott szoci szavazók borítgatják az autókat rendszeresen...)
A Fidesz csak kivárja, hogy az MSZP megcsinálja a reformjait ahogy sikerül, nem akar O.V. most azonnal kormányra kerülni. Esze ágában sincs! Kivárja az időt, amíg újra lesz miből költekezni! Újra. Van erre egy szép magyar mondás: Kész picsa, meleg málé! Hát ezért nincs forradalom. Ha lenne pénz koszolidálni, egy percig sem várnának az alkotmányellenes eszközökkel sem. Úgyis rákennék a díszmagyarokra. Ha az egyszeri magyar néha megnézné a KSH államháztartási adatait, az látná, hogy amit az emberekkel most kifizettetnek az a rendszerváltáskor és azután felvett hitelek kamatai (adósságszolgálat). Ha csak toljuk magunk előtt gyorsabban kamatozik, mint amennyivel nő a GDP. Ez történt 1989-től 2006-ig. Nem tudok olyan évről, amelyben az adósságszolgálat csökkent volna. Persze az egyszeri magyar ugyanúgy gondolkodik, mint eddig az összes kormányzat: a kocsi mellé bevállalok egy plazmatévé törlesztőt is, nehogy a bankban porosodjon mán a pézem!
És milyen demokrácia az, ahol az ellenzék zsarolhatja a kormányt? Ahol bármilyen törvényt, kormánydöntést vissza lehet szívatni, mert ha nem, akkor "találkozunk az urnáknál". Hogy lesz így kormányzás a maradék 2 évben? Sehogy. Aztán majd hallgathatjuk 2010-ben, hogy ezek megint nem csináltak semmit.

Mindenesetre, kedves jobbos barátaim, ne lepődjetek meg, ha neadjisten a fidesz 2/3-os többséggel a háta mögött elkezd variálni a népszavazási törvénnyel. Már Stumpf be is lebegtette, hogy ezen módosítani kell (de előbb még gyorsan zavarjuk le ősszel a biztosítós népsavazást)
Felelős mindenki, a média, a közszereplők, az szélesebb körű értelmiség, a tanárok az egyetemeken, akárki, akinek megvolna a józan esze hozzá, hogy kívülről tekintsen a kialakult helyzetre, és megvan az eszköze arra, hogy szélesebb tömegekhez szóljon. Én tőlük várnám a társadalmi nevelést, mert manapság itthon egy politikus ugye "akkor is hazudik, ha kérdez", plusz a kedvenc íróm, tanárom, rendezőm, csak nem lehet hülye, inkább hiszek neki, mint a ferinek/viktornak. És a hangsúly itt a függetlenségen, a kívülről szemlélésen van. Hirtelen nem tudnék egyetlen olyan közeszereplőt sem mondani, aki nem lenne erre vagy arra elkötelezett. Plusz kaptam olyan feladatot régebben, egyetemi tanártól, hogy elemezzem O.V. médiaszerepléseit, 10 szempont alapján, de a szempontokat előre megadta a prof, és negatív nem volt bennük. Ilyesmik. Persze ugyanezt el tudom képzelni Feri-elemzésként is, az sem jobb, érted. Szóval bármennyire is furán hangozhat ez, ezek után, az emberek azért nyilván nem hülyék. Ha értelmesen szólsz hozzájuk, értelmesen reagálnak. Fel kéne már vállalnia végre valakinek ezt a feladatot.
Herr Stahl:
A Bokros csomagot azért csinálták, hogy el lehessen kezdeni a reformokat. Csak Horn Gyuszi bácsinak nem szóltak, hogy ahhoz meg kéne nyerni a választásokat is. Sebaj, így legalább volt mit eltapsolnia a fidesznek (és még így sem tudták betartani a választási ígéreteik nagy részét -- persze nem is akarták). Nem lesz mégegyszer olyan áldott állapot Magyarországon a reformokat tekintve, mint 1998-ban volt.
Malachi-val ertek egyet.
Ha partot alapitasz mert eleged van a mostani hulladekokbol, tamogatlak :)

Naív lélek 2008.03.16. 16:22:59

Malachi:

Túl nagy a zsákmány, amihez a politikusok jutnak a hatalom által. Emiatt naivitás, hogy a gondolkodók, meg a médiumok függetlenül gondolkodjanak és kérdezzenek.
Malachi:
teljesen igazad van. Tudja ezt OV is, ezért tereli már jóideje érzelmi síkra a politikát. Ma nem lehetnek belgák ebben az országban (ld. Szeretem Magyarországot), mert a jobboldalon az "aki nincs velünk, az velük van" elv érvényesül. Ezért nehéz egy pártsemleges józan értelmiségnek a hangját hallatni. Én pártsemleges józan értelmiséginek tekintem magam (nem letagadva, hogy amennyiben választanom kell a gyurcsányi arrogancia és az orbáni demagóg populizmus között, nem kérdés, hogy az előzőt választanám), de ne tudd meg, miket szoktam kapni az ilyen fórumokon.
e-vita!

te annyi marhaságot írtál le, hogy ezekkel már vitatkozni sem érdemes!
Naív, ha úgy érted, hogy folyik az osztogatás, és állami támogatással készülnek olyan produkciók, amiknek nem volna szabad elkészülniük (szarok) és ezért sincs pl. független értelmiség, erre azt mondanám, hogy igazad van, viszont lassan talán eljutunk odáig, hogy egyre többen lesznek azok a friss arcok, akik képesek jót alkotni, és ha elérnek egy kritikus tömeget, talán áttörik végre azt a falat, ami most elválasztja őket a szélesebb nyilvánosságtól. De addig is, jó volna nem lezülleszteni ezt az országot.
pokesz, mit mondhatnék, biztosan vannak még hasonlóan gondolkodók, csak meg kell találni a közös fórumot. Nem tudom, lehet, hogy megint szamizdatozni kéne, vagy ilyesmi. :)
Én már feltaláltam a megoldást a helyzetre :)

Íme:

Nagykoalíció. Kétharmados törvények az egészségügyi reformról, amihez a nevét adja és amiért felelősséget vállal mind a Fidesz, mind az MSZP.

Az MSZP elhalasztja az egészségügyi reformot, a Fidesz a szeptemberi népszavazást. Írásban, Sólyom László közvetítésével megegyeznek abban, hogy szeptemberig megállapodásra jutnak. Ha ez nem sikerül, mindkét fél a hibás. Nem a másik.

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc garanciát vállal arra, hogy ha nem tudnak megállapodni és közösen megszavazni a végrehajtandó reformról, akkor mindketten és egyszerre visszavonulnak a politikától.
Kedves Malachi!
Akiktől azt várod, hogy józan ésszel a tömegekhez szóljon, az azért nem szól, mert megvan a józan esze, és nem akarja, hogy mások beállítsák valamilyen táborba. Nekem volt egy tanárom, akit nem szeretnék megnevezni, aki képes volt adó és pénzügyjogot úgy tanítani (mellesleg részt vett az Uniós adóügyi jogharmonizációban, azaz ők írták meg a törvényeinket), hogy minden kormány minden balfaszkodását felülemelkedve tudta kritizálni és jó gondolatait magasztalni. Minden kormányét! Mégis voltak akik nem voltak hajlandóak bejárni azután, hogy a porba gyalázta a Fidesz államháztartási politikáját. Elhiszem neki, hogy egy rakás szar, mert minden kérdésre (beszólásra)kőkemény tényekkel, számokkal tudott válaszolni. Azt is elhiszem, hogy tudja, mit beszél, ugyanis ő egy olyan ultimate szakember, aki a fent említett jogalkotás előkészítési feladatait 2000-ben kezdte. Tehát ott volt a PM-ben akkor is, most is. Miért vonultak ki a jobbosok az órájáról? Mert ott már az építő kritika is szentségtörés! Ezért nem áll ki senki és mondja el a tömegnek a valóságot. Őt lincselnék meg legelőször.
Kia fasz nézi a rémHír TV-t??? Nálam az adók közé fel sincs véve!!!!! és a szomszédok között 17 nek nincs felvéve. Egyszerűen még véletlen se lehet odakapcsolni!
Orsós Orbán bagázs:) Szarok rájuk. A kurva annyukat!
Na, ettől a HÍRTV-től már én is hányok, pedig meglehetősen népnemzetigerincű vagyok. Felvették a nyomorult rendőröket, ahogy páran alszanak a buszban. Ki tudja, hogy hanyadik napja voltak szolgálatban???
Ezt a pár tucat "tüntetőt" pedig egyszerűen szarrá verném!!
A demokratikus USA-ban aki rendőrre támad, abba előbb kitáraznak a rendőrök, azután ismertetik a jogait.

Naív lélek 2008.03.16. 16:43:56

Malachi:

Egyetértek veled. Lassan talán eljutunk odáig: kb. 80 év. A "friss" arcok megvásárlása a politikusok és a politikai pártokhoz közelálló vállalkozók és médiumok által ma még napok kérdése.
Ha már torsten megemlítette, nem mehetünk el amellett, hogy a két nagy aspiráns közül az egyik valóban zsidó származású magyar állampolgár, a másik pedig roma származású ugyanaz. Ezek közül kéne választani a magyaroknak. Mekkora ellentmondás, hogy épp ezen nemzetiségek és kisebbségek (mert nemzetiség az, amelynek van anyaországa, tehát saját nemzete is) ellen van a magyarokban a legnagyobb ellenérzés! Az is nevetséges, hogy kopaszok szavazatai segítik be a Lungo Dromot a Parlamentbe (Országház helyesen), merthát ugye pártszövetség! Röhely. Vagy tényleg nincs is rasszizmus Magyarországon?
Herr Stahl, a lincselős párhuzamot kicsit erősnek tartom, persze nyilván, a helyzet sajnos életszerű. Nem tudom, biztosan bonyolultabb a helyzet annál, mint ahogy én látom innen, nyilván egy teljes élet munkáját nem szívesen dobná ki az ember néhány őszinte kijelentése miatt, hogy aztán esetleg eltávolítsák a posztjáról, de nem hiszem, hogy ne volna az országban olyan ember, aki képes tisztán látni, annyi, hogy ha nagyon akarák, ne volnának képesek valamiféle változást elindítani. A mostani helyzet nagyon szürreális, és egyszerűen egy marha nagy csapdának tűnik, ahonnan lehetetlen szabadulni, politikusi szemszögből tekintve. Kéne az új hang, valami.
Igen, Herr Stahl nálunk egy picit keverednek a dolgok.
Hogy egy klasszikust idézzek:"Néz,mint skinhead az arabra,az Izrael ellenes tüntetésen":)
Jók ezek a viták, szeretem őket. Felvet az index vagy valamelyik blogja valami népszerű ügyet, természetesen olyan hangnemben, ami egy balliberális (mszp v. szdsz) komisszárra vall (rohadt mocskos fideszes hírtv, tetves szélsőjobboldaliak, hülye orbán, szegény rendőrök, szegény cigányok, stb. vagy ezek kombinációi), aztán minderről elvárja hogy vita induljon, ahol bevetnek kb. 100 ballib pártaktivistát, akik imádják a reformokat, gyurcsányt, a nyugdíjasként vizitdíjat, egyetemistaként tandíjat akarnak, vagy esetleg orvosként a saját korházuk leépítését akarják kicsit sem feltűnő módon, lehurrogják azt a pár tucat más véleményen lévőt, aki meg mer szólalni, végül pedig belép a játékba a rendőrség, aki a nem kormánypárti véleményűek becenevét beírja iwiwbe, és ha van találat, akkor este már házat kutatnak az illetőnél, és indul is az eljárás, lehetőleg terrorcselkémény előkészületének ügében. Ha meg nincs iwiw találat, akkor gondolom IP-t nyomoznak le, és úgy látogatnak. Úgyhogy nyilván sokan mernek majd ebbe a mostani vitába is beszállni komoly rendőerllenes véleménnyel.
Ma olyat mondtam itthon, mint még soha: utálok ebben az országban élni, gyűlölöm ezt a kicsinyes ország (nép)megosztást, utálom hogy mindenki a kicsinyes hazugságaival másokat eltipor, akár a saját maga vagy az országunk kárára is. Utálom hogy pl. Kiss Ernőt nem lehet felelősségre vonni (biztos nem tudnak az autóról DNS nyomokat venni, s egyszerűen rábizonyítani). Utálom hogy itt mindenkinek vannak jogai, de kötelessége az semmi! Itt mindent meg lehet magyarázni, akár átlátszó hazugságok árán is, és ezt még illik is elhinni!Utálom ezeket a szittya vérmagyar tüntetőket, no meg az őket patronálókat.
Dióhéjban ennyi, és most lehet mondani, hogy ha nem tetszik, menjek a picsába.Csakhogy én nem ezekért a dolgokért dolgozom s fizetem az adómat tisztességgel már vagy húsz éve.
Ennyi.
Én meg azt nem értem, hogyan veszi be ezt a provokációs cuclit az ország sokadszorra?! Mert hogy a Blahán összegyűltek bevették, azon nem csodálkozom.
De tessék mondani: egy megnyert népszavazás, egy sikeres tömeggyűlés, a 2006-os ávós brutalitás szégyenébe ragadó ellenoldallal szemben VAJON KIKNEK AZ
ÉRDEKÉBEN állt a tegnap esti balhé?! Nem éppen azoknak, akik a most (majdnem) civilizált rendőri fellépéssel akarják efeledtetni (és MEGÚSZNI) 2006 őszének ávós
mocskát?!! Ki ez a Budaházy, meg Torockai - a megasbeostású rendőr gyermeke, ugye -, akik háborítatlanul vezethetik - eredményesen - törvénytelenségre a hülyéket?!
Miért kell néhány száz elmebeteggel szemben többezres rendőrsorfal?! Miért nem lehetett őket egyenként elszállítani - civilizált módon - csak pár órára bilincsbe rakva, amíg
lehiggadnak és elmúlik az alkalom?! Minden törvényes alap meglett volna ehhez, amikor elhagyni készültek a demonstráció bejelentett helyszínét. A kérdéseimre a válasz
egyszerű: ócska provokáció, hatalmi demonstráció történt megint, rendőrök - veszélyes - stasztiszta szerepre kárhoztatásával.
Dzsugasvili te nagyon nagy őserdei papagálya vagy a Fityisz kft.- nek mi?..Fellépsz cirkuszban is?
Én csak Fidesz ÁVÓ ról hallottam,...és olyan kijelentéséről a ország "hímvesszejétől"., az Orsós Vitykától, hogy "aki nincs velünk az nincs........" Nah ?????

alfa@beta.hu 2008.03.16. 17:12:20

"Másodközlés. Az első a kapcsolat.hu-t gazdagítja. "

Most komolyan, ez után a mondat után értelmes ember pazarol pár karakternél többet erre a posztra? Szoci seggnyalók egymás között fikázzák a nemszocinemseggnyalókat. Jol van ez igy, a helyükön kell öket kezelni. Ők a hangos kisebbség:)
igazad van. rendőrterror van. a tegnapi molotovosok meg szabadlábon
A Hir-tv saját magáról:
"Független és tárgyilagos híreket közlő, kiegyensúlyozott vita-, háttér- és elemző műsorokat kínáló vállalkozásunk egyedülálló a magyar televíziós piacon. Feladatunknak azt tekintjük, hogy lehetővé tegyük nézőink számára azt a gyors és széleskörű tájékozódást, amellyel mindennapjaikban megalapozott döntéseket hozhatnak.

Műsorainkban a tények közlésére, a közéleti személyiségek és szakértők álláspontjainak bemutatására szorítkozunk, szabad teret adva nézőinknek, hogy önálló véleményüket kialakíthassák.

Célunk, hogy meghonosítsuk a CNN, a SkyNews, a BBC által képviselt televíziós műfajt és színvonalat. Híreink széleskörűek és tényszerűek, vitafórumainkban pedig minden érintett oldalnak lehetőséget adunk szempontjaik ismertetésére, ütköztetésére."

Forrás: hirtv.hu
Na erről beszéltem Torsten elvtárs. E-vitának nevezi a szező az oldalát, de elolvasva az eddigi termést, meg az index korábbi közéleti témáinak kommentjeit, arra jutottam amire. És csodák csodája mi történik. A témához nem is kötődő véleményem közlése után már 9 perccel én vagyok a "papagálya"(nem tom mi lehet, de nem dicséret). A továbbiakban nyaljátok egymás kormánypárti fenekét, gondolom izgalmas lesz, én meg távozok a szélsőjobboldai sunyi Horn Gáborba. Üdv mindenkinek.

Még annyit"aki nincs velünk az nincs........" Ez mit akart jelenteni?
robibubi:
a röhejes elméletedet nem véleményezném, de erre hadd reflektáljak:

"a 2006-os ávós brutalitás szégyenébe ragadó ellenoldallal"

bocs, én az ellenoldalhoz tartozom (mármint a 2006.okt.23.-i csőcselék ellenoldalához) és szégyen csak azért van bennem, mert nevetségessé tettük ezt az országot azzal, ahogy kedvenc hőseposzunk 50. évfordulóját egy csendes kis harakirivel ünnepeltük meg jó alaposan.
Ha bárkinek is van értelmes véleménye közkinccsé teheti azt normális hangnemben is. A "szoci seggnyalók" meg a "ballib pártaktivisták" jól hangzanak egy naggyűlésen, de máshol nem feltétlenül. "Fityisz Kft, Fidesz ÁVÓ" szintúgy. Ez nem vélemény. Ezekből van elegem. Ugye milyen fura, hogy van olyan akivel lehet kommunkiálni is? De ha ilyennel kerültök szembe elakad a lemez és marad az, amit az elvtársak és a vezetők szajkóznak.
Kedves alfa@beta.hu!

Ha visszaolvasol pár oldalt, láthatod, hogy igen kemény viták és sárdobálás volt itt délután, de a vége felé szaporodnak a hosszabb postok, a vélemények bővebb kifejtései. Az a helyzet, hogy akik nyíltan jobboldalinak vallották magukat, azok lemocskosszociseggnyalózták azokat akik a véleményüket többel tudták alátámasztani, mint hogy mocskosszociseggnyalók, azok pártjukhoz hasonlóan kivonultak. Miért nem tudtok indulat nélkül vitatkozni? Miért csak magatok közt érzitek jól magatokat? Közben lehet, hogy a szomszédom vagy, lehet, hogy szoktunk is beszélgetni a kedvenc kocsmánkban, bárakarmi... Legjobb barátaim között többen vannak az atomjobbosok, mégis barátok vagyunk. Hogy van ez? Úgy, hogy intelligensek és műveltek, így szemtől szemben képesek vagyunk kompromisszumra. Én arc nélkül is képes lennék. Nem rajtam múlik.

MEGSÉRTŐDÖTT ÜNNEPELNI AKARÓ 2008.03.16. 17:46:28

„Kornis Mihály: Az alvajáró ország” A 2006. december 1.-i írását szabadon elemezve az alábbi a véleményem a 2008 . március 15-én történtekről. Az egész alapja a médiaszabadságon alapuló szabad lábon maradó „helyszíni közvetítői riporterek meggondolatlan és átgondolatlan olajat a tűzre taktikája, a média sikerük érdekében.” A lakosságot félreinformáló HIRNEMIGAZ TV után a köztévé ( M1) riporterasszonya is kitett magáért az esti híradó különkiadásában az Állami Központi Ünnepség közvetítése után. „ Szabadon: a rendőrökön vannak-e azonosító számok ?” Azt nem kérdezte meg, hogy a hatszáz semmirekellő rendbontón, akik a fejükre csuklyát, különféle rongydarabokat tekertek, írtak-e magukra „ a rendőrségi azonosításukhoz szükséges azonosító számokat” –mert ez lenne a fair- és azt leadni a tüntetés főszervezőinek a BRFK illetékesének, hogy ha nem jól viselkedik a barommá változott „demokráciát gyakorló tüntető,” utána azonosítani tudja Őt a hatóság. Hivatalból értesítse a kedves szülőjét, hogy kicsi csemetéje estére megint hulla részegre itta le, lőtte be magát, és nem tud állati ösztönein uralkodni.” Mert az ilyenek akik egy nagy Nemzeti ünnepet meggyaláznak nem emberek, hanem állati módon viselkedő, embernek nem nevezhető, valami más, még a helyes kifejezést senki nem találta ki rájuk. Ezért nevezzük el őket elfajzott őskori maradvány egyedeknek. A betanított kutyának azt mondja a gazdája, hogy elég, ne tovább az meghunyászkodik és eláll a szándékától. Míg ezek az eszement elkényeztetett csürhe a rendőrtől, a törvénytől a könnygáztól, a vízágyútól sem riad vissza . Miért nem? Mert az önmagukat médiasztároknak hitt riporterek adják alájuk a lovat, közvetítenek „sztárokat csinálnak belőlük és a meghülyült csürhének ez tetszik. Mert ez a menő! Jól van ez így? Nem. Szigorúbb, visszatartó törvényeket kell alkotni. Szigorú ügyészeket és nem pátyolgató bírákat kellene a tárgyalásokra kijelölni. Nem megengedni Nekik azt, hogy az „ilyeneknek”: „ejnye bejnye, legközelebb jobban viselkedjél ám”. Mint az óvodásnak, egy megtévedt kicsike emberkének az óvodában mondja az óvó néni meg a dadus. Törvényi szigort, és rácsot az ilyenekkel szemben, a normális embereknek meg demokráciát. Ezt akarná és ezt akarja, szerintem már nagyon várja Magyarországon, a Normális többség. „Ez a magyar tragédia. 2006 októberében és novemberében Mo.-n egy felülről szervezett politikai demonstráció-sorozat csődjének a tanúi lehettünk, amelynek célja a kormány megbuktatása lett volna. De az események irányítása kicsúszott a zavargásokat szervező erők kezéből. És átalakult valami kaotikus ifjúsági rendezvénnyé, amely nagyon érdekes, alvajáró, neurotikus úgynevezett ismétlési kísérlete volt az 56-os események félreértett, a társadalmi emlékezetben hamis módon rögzült mítoszának.” / Kornis Mihály/ 2008. március 15-én hasonlóan működött megint az egész, 1848-at ismételni 160 év elmúltával. A FIDESZ vezérétől az Erzsébet híd pesti hídfőjétől kiadott burkolt biztatás, amire a szélsőjobbos vezér beindította a csőcselékét. „Magyarország azért nem tud kikeveredni a megosztottságból, azért vannak és lehetnek e morális zűrzavarnak szélhámos haszonélvezői, mivel a hortyhsta-szálasista-kádárista cinkosság majd száz éve alatt, ezeket a mindannyiunkban óhatatlanul mélyre leágazó gyökereket magunkból ki nem ástuk, és nem hatásta- lanítottuk. Ez a fertelem tehát mind veszélyesebben romlaszt-bomlaszt, őrjít és betegít egy országot. A tünetek látványos formában mutatkoznak meg manapság, például a Kossuth téren, odakint, de odabent, a kupola alatt is.”…….…….……„Az elmúlt, lassan 19 év alatt nem engedélyeztetett a magyar társadalomnak a diktatúrák latrina-létébe fojtott múltját: mai önmaga előzményeit megismernie. A pártok s kormányaik képtelenek voltak az országot valamely konstruktív, az egész társadalmat egy cél érdekében mozgósító, és minden magyar állampolgár számára örömmel vállalható új ország és erkölcs-építő feladatban egyesíteni. Ennek épp az ellenkezője történik. A pártok kenyeres pajtásokat, klientúrát gyűjtenek, és különféle nagyiparosok kijáró embereivé lesznek, meg csupa ehhez hasonló korrupció-gyanús dolgot művelnek, ahogyan azt már a horthysta, rákosista és kádárista politikusok is tették.”………….. „Kinek mit kellene tennie, hogy ez megszűnjék? Az MSZP esetében a kádárizmusban szerepet vállaló politikai garnitúrának át kellene adniuk a helyét a fiatal baloldalnak, a mind fiatalabbaknak, folyamatosan és megállás nélkül. Az SZDSZ-nek újra fel kellene vállalnia eredeti gyökereit, és például a társadalom tudtára adni, miféle alkuk zajlanak – és hányféle és hogyan (!); alkotmányellenesen és jogintézményeinktől ellenőrizhetetlenül – folyamatosan a háttérben, a gazdasági életben éppúgy, mint a politikaiban. A napi gyakorlatban a bíróságok, a jegybank, az Alkotmánybíróság politikai függetlensége és pártatlansága a közvélemény szemében kérdésessé vált, a független média pedig pártossá lett. És még le is tagadják.”…… „A demokráciát újra kell építeni, ami azt jelenti, hogy az elvi kereteket valódi tartalommal kéne kitölteni. Aminek azonban előfeltétele a társadalmi békéért értelmes kompromisszumokra, sőt, áldozatokra képes nemzeti egység, vagy legalább az erre irányuló politikai szándék konszenzusa. A nemzeti egységet a társadalmi dialógus, a békés megbeszélések országos és szervezett elindulása, a béke-megbeszélések teremthetnék meg, nagyjából úgy, ahogy az Nyugat-Németországban a fasizmus évtizedei után lezajlott.”……………” Társadalmi méretekben hazudni, naponta elárulni elveinket vagy hitünket a túlélés vagy a siker reményében, Magyarországon többé-kevésbé sikeres politikai stratégia lehet egészen addig, míg a kádárizmus etikai örökségével le nem számolunk. Ezt, amiben most benne vagyunk, az elnyomás etikáját hagyománnyá avató, hosszú szolgaságban telt múltunkkal való radikális szakításunk elmaradásából következtetem. Ezzel magyarázom, hogy már sem az MSZP-SZDSZ koalíció, sem a jobboldali pártok mögé felsorakozó választópolgárok nem fogalmaznak meg már semmiféle etikai követelményt azok vezetőivel kapcsolatban. Annyira rettegnek attól, hogy a másik párt hatalomra jut, vagy hatalmon marad, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle erkölcsi elvárásuk a legismertebb politikusokkal szemben, egyik oldalon sem.”……. „Esély a kibontakozásra akkor lesz, ha a politikai életben, úgy a baloldalon, mint a jobboldalon megjelenik a politikai korrektség fogalmát belülről ismerő, felkészült és eu-tudatos új generáció, amely már kész felvenni a küzdelmet a kádárizmus, horthyzmus, szálasizmus, egyáltalán, a vezér-kultusz társadalmunkat pusztító rögeszméjének hatástalanításáért. És talán épp e politikai elmebaj megszüntetéséért vívott, de azért mindenféle értelemben környezetbarát küzdelem jegyében sikerül majd létrehoznia, a bibliai tisztaságú össztársadalmi szolidaritás 1956 októberi, (1848 – 49- es Forradalom és Szabadságharc- kiegészítés-) hagyományaira épülő nemzeti egységet. A mai huszonévesek józan reményeiben, nyugati egyetemeken szerzett szakképzettségében, és a politikailag korrekt viselkedés iránti általános elköte- lezettségében bízom. Félő, hogy amíg e nemzedék-, illetve szemléletváltásra a politikai életben nem kerül sor, csak a romlás mélyebb és mélyebb bugyraiba süllyed hazánk. Remélni merem, közel a fordulópont.” / Kornis Mihály/ Én aki osztozom a szerző gondolataival, megszerettem volna osztani az Ő kitűnő elképzeléseit a blog tisztelt olvasóival. Akinek tetszik az magáévá teszi, aki megvet érte az nem úgy gondolkodik mint én . Joga van hozzá, mert demokráciában élünk…….. Remélem nem tévedek……Talán!?...
Mit nem ért a Hír?
A Tv, a nemigaz-hír-Tv adásait vette át a BBC, az NBC és a többi mértékadó és mérvadó társaság. Még a magyar gagyi tv-ék is a Hír Tv anyagait adták a TV ostroma után.
Hát ennyit a nemigazságról, meg a hitelességről.
Nem érti valaki, hogy bűnt elkövetni a trövénytelenséggel lehet. legyen az Molotov -koktél, vagy ki nem tűzött azonosító, elfogott randalirozó, vagy rendőrnek beöltözött azonosítatlan garázda. Mit nem lehet ezen érteni?

Miért baj, ha a léha, aluszékony, vagy a túlöltözött csuklyás rendőröket filmezik? Nem baj, mert vigyék csak Demszky koszorúját, nem számít, mert hagyjuk a könygázt belőni az erkélyre, a szobába, vagy a kemény fejüek koponyájába. Akár a szemüregen keresztül is. Igaz? Ez a lényeg, nem ? Mit nem érte ezen a másik fél? Mit akadékoskodik a Hír Tv, Mit nem értekenek ezek? - teszi fel a provokativ kérédést a balfék.
Közben kit érdekel, hogy a rendőrség és az ügyészség egyik fele üldözi a saját szakbarbárjait, míg a másik titkolja, leplezio azokat. Közben meg a nagy elquró hatalmát féltik, és rinyálnak érte mindnyájan? Miért nem érti ezt meg a Hír Tv? A kissebbségbe szorult szoclibek szírénhangja süvölt végig az éteren. s olyan ez, mint a sarokba szorított pestist terjesztő rágcsáló visítva vinnyogó vészkiáltása. Az agónia hangja.
Csak még nem értik meg egyesek.
Illetékes elvtárs bejelentése szerint kedden még nem volt balhéveszély a március 15-ei ünnepségeken, csütörtökre viszont lett.
A március 15-ei balhé úgy kell ennek a haldokló kormánynak, mint egy falat kenyér.
"Állam leesik, fülem ketté áll, szemem szám tátva marad."
Emlékezzünk rá, hogy a Gyurcsány-kormány titkosszolgálata milyen határozottan állította a 2006. október 1-jei önkormányzati választás előtt, hogy rendbontás készül. A történelemből ismerve a kommunista provokációs rutint, joggal eshetünk kétségbe: mi folyik itt?
Ki nem ért itt valamit?

"Állam leesik, fülem ketté áll, szemem szám tátva marad."

Forradalmat mi már nem csinálunk. Akár felelős kormányunk van akár felelőtlen. Így is van ez rendjén, miért is elégedetlenkednénk?

"Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a …csába. Valljuk be!"

Az Európát képviselő alelnök egy másik, ugyancsak Európát képviselő pártelnöknek üzent ebben az európai stílusban.

Az ugyancsak nemmel szavazó pártelnöknél jó helyre talált az üzenet. Ő ugyanis korábban többek közt eme európai kijelentéseket tette: „...ebben a kurva országban!” „…másról szól ez a kurva ország.” „…ezt a kurva országot.” „Bassza meg, ugyan nem értek egyet…” „…írok majd kibaszott jó könyveket.” „…az egymás közötti faszkodás.”

És így tovább.

Ez a stílus teljesíti ki Európát az Európát képviselő Párt elnöke szerint. Amely párt – egy 2004. augusztus 19-ei miniszterelnöki nyilatkozat alapján – „tele van korrupciós ügyekkel.” ("Csak az nem látja, aki nem akarja: ezek sima randalírozók.")

Eszerint Európa és a korrupció egy és ugyanaz.

Mit nem értenek ezen itt valamit egyesek?
"Állam leesik, fülem ketté áll, szemem szám tátva marad."
Mit nem ért a Hír?
Nem értem. Hogy mit nem értesz a Hír TV-ből?

Nemért Elek 2008.03.16. 18:32:00

A HIRTV nem érti! ???
Szerintem te nem érted...

Egy normális országban egy biztonságért, a törvényes rend betartásáért felelős közhivatalnok, "közszolga" (még normálisabb helyeken akár egy kidobó ember) nem azért van hogy megsértődjön, visszavágjon, összezavarodva folytassa a provokálók által kezdeményezett balhét!

A minimum az lenne, ha már hagynak kialakulni kb. 20xszoros emberi és kb. 200 szoros technikai túlerőben egy ilyen rendbontást, akkor ahogy elkezdődik a törvénysértő magatartás, HATÁROZOTTAN, DE MINDEN TÖRVÉNYES KERETET BETARTVA 10 PERCEN BELÜL ELŐÁLLÍTJÁK A RENDBONTÓKAT!!!

Nem pedig ismételten, hagynak magukból hülyét csinálni, 100-200 provokátort végigkergetnek a fél városon, nem védik meg a polgárok nyugalmát, értékeit, a közvagyont.
Mindezt úgy, hogy több százezres fizetést kapnak, több 10 milliós biztosítási díjat számolnak fel a mi (állam) zsebére, és több milliárdért vesznek vízágyút és minden technikai szart.

Egyáltalán miért kellett megint engedélyezni egy ilyen mocskos skinhead, náci társaság buliját a Fidesz rendezvénytől 800 méterre???
Hátha megint össze lehet terelni a 100 fős provokátort a békés ünneplőkkel???

NA EZT NE ÉRTSD!!! NE A HIRTTV-T!!!
Sokkal egyszerűbb lenne a HörrTV-s szerkesztők élete, ha végre kiállna valaki a tévé vezetőségétől, és azt mondaná: "Igen, mi a tüntetőkkel vagyunk!" Egyrészt egyenesebb is lenne, mint ez a folyamatos sugalmazós megfogalmazás, másrészt megkönnyítené egy csomó hörrtv-s munkáját, nem kéne virágnyelven beszélniük. Mondjuk ki együtt: A krumplileves legyen krumplileves!
Rogán Antal szerint sikeres nemzeti ünnepet zárt a Belváros, sikerült ugyanis megvédeni az V. kerületet. A kerület polgármestere szerint a március 15-e téren megtartott fővárosi megemlékezés kivételével sehol sem történt komolyabb rendbontás, és bár elítéli az ott történteket, arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a város békéje és nyugalma érdekében ünnepi beszédeit zárt helyen tartsa meg a jövőben.
Az idei március 15-ei események egyértelműen csak a Jobbik számára hoztak politikai sikert. Az MSZP vezére és az SZDSZ gyűlöletkeltő főpolgármestere bebizonyította, hogy gyáva, reszkető és alkalmatlan.
Az egész ünnep feszült hangulatban telt, végül este háromnegyed kilenctől durvultak el az események.
számos elemző a gyurcsányi politikában, a tévtban látja kiváltó okot.
Bebizonyosodott, hogy már nem elég, ha fedett helyre vonul és zárthelyi beszédeket mond, mert jelene és alakja a provokáció magva.
Egy (-két) személy okán nem lehet a fővárost kordonok közé szorítva lefolytani. Ezt nem lehet szakszerűen és jogosan megtenni. Gyurcsány ma a legnagyobb provokátor. Ő hívja utcára a tömegeket, s lobbantja fel a lángot.
Az hogy pár száz vadbarom úgy érzi, hogy mindenki nevében, így az enyémben is ugrabugrálhat, rendőröket dobálhat a Blaha és a Erzsébet híd között, még nem forradalom. Az, hogy a Hír TV mit gondol az eseményekről és mit sugall a nézői felé, az az ő dolga. Mindenesetre nagyjából annyi közük volt a 2006-os vereséghez, mint Orbán Viktornak, mivel, akinek bejön ez a mi vagyunk a fasza gyerekek, mindenki más kommunista, zsidó, áruló vagy buzi, az már úgyis oda szavazott, az esetleges új szavazókkal meg nehéz így összekacsintani.
Lehet védeni és támadni a nevezett csatornát, de teljesen fölösleges, mert önmagát minősíti minden elfogult, vagy csak annak tűnő mondatával.

A Hír Tv velünk, a Tv2, az RTL ellenünk? Az ATV a szadesszel, az M1-től a Dunán át meg a kormánnyal?
Így gondolod?

Ezt kell kimondani?

A népszavazás világossá és megfogalmazhatóvá tette vágyad. Kiderült, hogy 80 % a kormánnyal szemben, 15 % mellette. Figylembe veszik?


Ha a rendőrség nem tartja be a szabályokat, akkor mit vár az állampolgároktól?
Az autón kötelező a rendszám, a rendőrön az azonosító.
A hír Tv alapján már nem lehet ezt eltitkolni.
Annyira nem, hogy már vizsgálni fogják a szabálytalan rendőri intézkedést tevőket. A magukat nem vállaló rendőröket, a szabálytalan, rendbontó rendőröket. Mert most is volt rendőri túlkapás, szabálytalan és jogsértő rendőri akció.
Csak ahogy mondod, a kormányhoz közeli tévék nem mutatják be neked ezt, mert nem erre szakosodtak, ők csupán kormányközeli gagyik.
Ha jól értelmezem soraid, gondolataid.
Asszem:

Felvetetted a nagykoalíció lehetőségét.

Itt és most nem hiszek benne. Az igazi, európai jellegű jobboldal itteni létrejöttéhez a mostani olyan-amilyennek sokunk bánatára de hatalomra kell jutnia, hogy aztán jegecesedjen, finomuljon, alakuljon, eleinte uralkodjon, később irányítson. Ez idő alatt a "bal" meg kell találja önmagát, amely a mi jobbunk szoc-populista ideológiája elviselhető részének
visszavételét jelenti, annak korlátainak ismeretében.
AZUTÁN - ha még kell - jöhet a nagykoalíció, ami nem jó, csak nem rossz.
Addigra viszont mindenkinek nemzetinek ÉS szabadelvűnek (értsd. liberálisnak) kell lennie az agyakban, szívekben.
Kis szómagyarázat...
nemzeti: öntudatos
szabadelvű: nyitott
Rendben, bár nem nagyon értek vele egyet. ráadásul zárójelben a szabadelvűt liberálisként aposztrofálod, míg alább nyitottnak.

Végül mindegy, de itt nálunk semmi sem az, aminek látszik, vagy tudja magát.

A szoc-libek vadkapitalisták. A szocdemek is. A szocik nem szociálisak, a libsik, meg nem liberálisak hanem csupán szelektívek.
A jobboldal tagozodott, amiből a Fidesz szociális irányzatú, a KDNP tőle jobbra, hol mérsékelt, hol meg radikálisabb attüdökkel. Az MDF balszélre tolódva, az SZDSZ-t behelyettesítve várakozó pozicióban, szerpváróan jelre várva, és ingatag, labilis állapotban. Az egykori jobbszélső MIÉP-et fel/leváltotta a Jobbik. Csurka megroggyanva, Dávid kivirágozva, de nem Antalli örökség képviseletében illatozva, ahogy Orbán sem annak tetszelegve van jelen a közéletben. Gyurcsány és az MSZP sem Kádári utódpárt, hanem egy görcsösen vad-kapitalizálodott érdekszövetség. Az szadesz, meg a vallási tökebefektetők érdekképviselői. Az egyik a szocializmust kapitalizálta, a másik a csillagot tovább sarkosítva váltotta szinét.
Nincs közép út, és nincs nagykolació, mert ez nem lehet kiegyezés. Nem is az. Nem működik. Nincs.

A társadalom jelenleg még alakul, formálódik, forrong, majd kialakul, létrejön valamilyen új formában, formátumban. Nem tudom mi lesz az a képzödmény, de nem a nagy koalició. Szerintem ebben az átmeneti korban élünk, ennek vagyunk tanui, és elszenvedői.

Sokak ezért nem látunk világosan, s ezért nem értjük a körülöttünk zajló eseményeket.
Grupi: szadeszes vagyok (ebben e mai választékban, a 2002-es tornatermi beszéd óta), ötszáz éves lutheránus, sok könyvem, több diplomám,ilyen-olyan szakmai elismerések, nulla vagyon.
A család kőkemény hagyományos, 100 év előtti elveiben konzervatív. remélem, a fiam majd maga nem fogadja el a hőzöngő megélhetési hazafiságot, se a szociális demagógiát, sem ne, fog másokat a pénz kedvéért tönkretenni.
Ezt kapd ki... nagy ám a paletta, sok a szín rajta.
Előzmény: e-vita.blog.hu/2008/03/16/a_hirtv_nem_erti#c1727868
Fekete Pestisnek: az iwiwet ki nem sz.rja le. Ott aztán teljesen valós, hiteles emberek vannak, mi?
Bárki mármilyen névvel, identitással szerepjátékolhat. A politikai manipulációnak is ideális terepe.
Előzmény: e-vita.blog.hu/2008/03/16/a_hirtv_nem_erti#c1727511
tomcat, hát rögtön rácuppansz a nevedre megint? Kicsit se vagy önközpontú, igaz? Mindenesetre köszönöm, hogy helyettem is tutira tudod, hogy én értek-e valamit, és hogy az micsoda.
Ha már ennyire belém látsz, akkor nem tudod véletlenül, miért fáj és melyik fogam? Hálás lennék, mert én magam képtelen vagyok rájönni. Köszönöm.
ELőzmény: e-vita.blog.hu/2008/03/16/a_hirtv_nem_erti#c1727762
tamásnak: köszönöm a jó hírt, de ha már infó, legyen egészen az: kérlek, áruld el, hogy hova mehetek érte? Mert jól jönne némi utánpótlás - nem kifejezetten dúskálok. És azt nem tudod, mennyit fogok kapni? Remélem, jó sokat, és akkor én is megengedhetném magamnak a rendszeres tüntetésre járás luxusát.
Előzmény: e-vita.blog.hu/2008/03/16/a_hirtv_nem_erti#c1727844
pubbancs: hát persze, hogy érti: szolgáltatásuk jelmondata: mindent a megrendelőnek.
Előzmény: e-vita.blog.hu/2008/03/16/a_hirtv_nem_erti#c1728010
wmiki: mi bajod a kapcsolat.hu-val? Oda is bárki regisztrálhat, bárki írhat, és képzeld: nem megrendelésre. Vannak ott jobbosok is. Ami nagyon is jó - feltéve, ha kulturált vitát lehet velük folytatni. Nyugodtan próbáld csak ki.
Szerintem összekevered valamelyik jobbos fórummal, vagy ilyesmivel, ahol netán az a szokás, hogy megrendelésre írnak. Azt se tudod, miről beszélsz, és még hitelességet emlegetsz.
Abból, hogy két helyre teszek fel egy szöveget, csak annyi következik, hogy több mindenkinek el akarok valamit mondani.
Esetlég még tanácsolhatnám: ne magadból indulj ki.
A vérjobbos kommentelőknek köszönöm, hogy nem okoztak csalódást. Ciki lenne, ha kulturáltabbra vennék a formát, és érveket, tényeket sorolnának fikázások helyett, mert akkor lehetne érdemi vitába szállni velük, ami viszont időigényes. És az időm elég kevés.
Előzmény: e-vita.blog.hu/2008/03/16/a_hirtv_nem_erti#c1728450
gravy_t: bár túlzásod kissé költői, de hát nem minden tévé mögött áll akkora tőke, mint a HírTV mögött. És azért ez nem egy mellékes körülmény. Sok pénzből könnyebb mindenütt ott lenni.
Kedves Rá Dios! És akkor most mi van, ha szadeszos vagy?
Liberálisként biztos egyetértes a homokosok előretörésével, segíted az egyneműek házasságát, megérted a devienciákat, és támogatod a drog fogyasztás szabdságát.
Az SZDSZ a mai liberális párt mindezt megteszi, és képviseli magában és tagságával. A csalás és a korrupció melegágyaként. Ezt már a D-209-s is megmondta, a mostani elnök választási csalásuk meg ráeősítve bizonyította. Gondolom a jelkép a csillag és a gyertyatartó, a templomotokba meg sábeszt hordasz. Na és? Érdekel engem, hogy ki vagy, mit teszel? hogy heteroként más neművel, vagy nem aként azonossal élsz, vagy hálsz? nem mindegy ha egységként és pártársi kapcsolatként ezt képviseled, miközben a haza kiárulásán és gyarmatosításán munkálkodik a törpe közösséged. lehet jó ember, csak leértékeled magad egy rossz szerveződés és hit által. Magán ügyed, hogy elmész a Hit-gyülekezet szeánszaira, vagy az ATV-n nézed. közüggyé csak akkor válik, ha ezen szélsőséges szemléleteid, elkorcsosult és kifordult liberalizmust a családod ferde hajlamán túl már a szom,széd által elszívott fűves cigi szagában is megérezni, vagy amikor majd a gyerek rontja meg a másikat, vagy fordítva. majd akkor legyél liberális, megértő és laza. mikor már nem csak a nemzet leépülésének következtében lángol fel a város, hanem a szivedben és a lelked mélyén is tűz lobban a sajátjaid megvédése érdekében az elferdült, kifordult liberalisták nyomán. majd ha a gyerekedet kezelik a Nyírő drog ambulanciáján, vagy Zacher doktor tárja szét a karját előtted. Majd amikor a rendőr pszichologús beszélget veled, hogy a gyerek megerőszakolását feldolgozhassátok.
Akkor, majd akkor állj ki és kiáltsd az éterbe, hogy igen, bőszke, boldog és liberális vagyok.

Különben sem veled, sem az értékeiddel nincs gond.
Itt szerencsére ez a liberalizmus nem idea. Horn Gábor nyilatkozata, számodra érték-, és meghatározó lehet.
Gondolkodj el rajta.
grupi: "Érdekel engem, hogy ki vagy, mit teszel?" - el se merem képzelni, mi lenne, ha érdekelne. Talán több oldalas kommentben foglalkoznál Rá Diossal...
Csupán arról volt, s van szó, hogy ki mit nem ért, főleg a Hír és a Hír Tv vonatkozásában. onnak eljutottunk a kommentek által odáig, hogy a nevezett tv jobboldali, míg a másik bal, vagy libsi. Így vallot majd magárol és a libetralizmusról Ri Dios. Csak úgy általában. Ahogy másról is szó volt. Így jött képbe a liberalizmus és vonzata is, mint a hír és a tv-k vonzata. Erről volt szó. Mint nem ért itt a Hír Tv, vagy valaki? Ahogy mások sem értik meg az idők szavát, vagy a csalást. Netán konkrét esetünkben a demokráciát, vagy a liberlizmust és annak hozadékait.
Ime:
"Judit, hogy megfiatalodtál!"
A borsodiak regisztrációs pultjánál T. Asztalos Ildikó több alkalommal is ellenőrizte a létszámot, nagyon izgult, hogy mindenki eljön-e. - Vagyis a négy hiányzóról is tudhatott. Az álküldöttekről viszont a megyei küldöttek többségének kellett tudnia, és nem csak azért, mert eleve egy busszal érkeztek a tisztújításra. Vicc tárgyává vált például az az álházaspár, amely a (pártba nem sokkal korábban belépett, kevéssé ismert, a küldöttgyűlésről hiányzó) Vági házaspárt volt hivatott "helyettesíteni". Vági Sándornét a két választási fordulóban két különböző ember "helyettesítette", mert az első nem illett korban a "férjéhez", ami újabb élcelődés tárgyává vált. "Judit, hogy megfiatalodtál!" - informátorunk állítása szerint hallotta T. Asztalos Ildikót gúnyolódni egy hölgyön, akinek kitűzőjén szintén Vági Sándorné nevét olvasta.
Az SZDSZ elnökválasztásáról - Népszabadság.

És ez nem a Hír TV. Mit nem ért akkor és ki?
Hát pl. én. Azt, hogy pl. ebből, amiket mondtasz, hogy következik az, hogy szét kell dúlni budapest utcáit, tereit, fel kell gyújtani rendőröket, kukákat, uszítani kell, fenyegetni kell, polgárháború rémét felidézni kell. Mert kizárt dolog, hogy azok, akik mindezt teszik, olyan nagyon érdekelné az ország, a nép sorsa. Megnézném pl. azt, hogy miből élnek, mit dolgoznak, milyen adót fizetnek.
Azt meg mindenki tudja, hogy jobbparton legalább annyi csalás, hazugság, susmus, lenyúlás van, mint a balon. Akkor most lőjük a Dunába az összes politikust? Meg még aki "más, mint a többi", aki nem árjafajta, vagy mi?
Végül nem baj, hogy elnyúlt a dolog, mert legalább számos hozzászólás közepette valós disputa, vita jött létre.
Gondolom a cél, a szándék is a vélemények ütköztetése, a téma kitárgyalása, és nem csupán az egyéni vélemény közreadása volt.
A 210 fölötti hozzászólás az Index-nek hála, nagy hírverést kapott. Főleg, hogy manapság a hír tv-nek nagyobb a hitele és hir értéke is sokkal magasabb, tehát hitelesebb és stabilabb a gagyi kereskedelmieknél, vagy a királyinál. Ezért magas a nézettsége, ezért veszik át egyre többen annak anyagait. Egyes helyekről, eseményekről csupán ők tudósítanak. A rendőrség számos esetben használja fel híranyagait alapként az eljárások során. A rendőri visszaélések kapcsán is kulcsszerepet kaptak. Nekik is köszönhető, hogy mára sokkal kevesebb rendőri túlkapás, vagdalódzás és erőszak történt. Ez tény, és jó dolog. Mondhatni rájuk tücsköt békát, de nem egy bulvár munka az övék. Tényfeltáró, kiengyensúlyozott, de mások nem ezt érzik. Nem így értik.
Ennyi a hír tv értetlenségéről.

Az, hogy a másik oldalon legalább annyi 2susmus" van, nem hiszem.
Tudom, hogy van, itt/ott is, de nem azonosíthatóan annyi. Mert ugye, a buza, meg a tönköly ez is. Ami nem azonos, kettő között, az a számbeliség és a hozzáállás. A jobboldali politikus süllyesztőbe kerül, lemond, vagy lemondatják, ha valamibe belekerül, vagy ha valami svingli kiderül róla. A baloldali marad, legfeljebb magyarázatot fűz hozzá. Erről számos példa és név van elöttem. Ne soroljuk. A kölönbség a probléma kezelésében van, vagyis más a viszonyulás és az alap. Ez nagy különbség, ha számbeli előfordulást, mint hasonlítást nem vesszük, akkor is.
Végül pár szó a rongálásról, meg a gyújtogatásról.
Azok nem Fideszesek, hanem szélső jobbos elegyek. Tehát nem a Fidesz emberei és annak politikai hozadékai zúznak, törnek, duhajkodnak. Sokkal inkább MIÉP, Jobbik, és egyéb emberek. ne feledjük, hogy jobboldalon sokan támadják a Fidesz gyáva politizálását, hiányolják radikalizmusát. Tudom, hogy káros ez ahatás és az a következm,ény is amit talán magad is elitélsz. Nem is azonosulandó dolog amit véghezvisznek egyesek az utca sötétebb oldalán. Én örülök, hogy nem vagyok érintet ebben. Örülök, hogy nem vagyok benne. Sajnos azonban ez hozadéka a mai hatalmi arroganciának. Ráadásul történelmi példák is erősítik ezt a forradalmi ellenállói hangulatot és viszonyt. A rendőrség, meg a politika már korábban felkorbácsolta ennek hangulatát. Mára ez hecc és politikai játéktérré váló történet lett.
Sokan erre gyúrnak. Ha most a Fidesz lenne hatalmon, szerintem akkor is lennének ellenállók, meg ellenvéleményt kifejtő randalirozók. Akkor is valamelyik szélősséges oldalról. Aztán ne feledjük, hogy vannak ennél nehezebb esetek is. Ma sem tudjuk ki verte meg a Pénzügyi Felügyletek elnökét, ki volt Csintalan támadója, és ki lőtt be a rendőrpalotába. olajügyek, maffia szerű leszámolások. Pisztás ügy, fenyő gyilkosság. tehát van egy politikai, alvilági szféra, ami azért több az utcai balhéknál. A kutya, meg valahol a középúton van elásva.
A dolgok tehát nem 9összekverendők. Erre probáltam utalni a szabályosan eljáró rendőr, meg a vétkező esetében. A vétkezőnek ugyan úgy ne legyen mentsége, mint a tüzes palackokat dobáló, autókat felgyújtónak. A rendőrtől, hivatásából adódóan többet és jobbat várok erkölcsi és törvényi alapon, mint egy köztörvényes senkitől. Csupán ennyi az én szigorom velük szemben.
grupi: persze, hogy jöhet a vita, hiszen különben letiltanám a hozzászólás lehetőségét. Érdekel, ki mit mond, persze a kulturáltság keretein belül, és a zsigeri rosszhiszeműséget mellőzve.
Hát, nem értek veled egyet általában most se. Nem tudom, mikor lesz kis időm válaszolni. De megpróbálom.
Látod, az ilyen kommentek tudnak megszorítani, mert ilyennel lehet érdemi vitát folytatni, viszont sokkal több idő kell hozzá, mert alaposan át kell gondolni, meg anyagot is kéne hozzá gyűjteni. Mert csak az, hogy "hiszem", meg "én úgy gondolom", az kevés.

Addig is azért arról szólhatnál, hogy szerinted mire lehet vélni, hogy korábbi kormányzások idején, 2002-ig nem volt ez a polgárháború rémét felidéző utcai politizálás? Azt te nem úgy látod, hogy ezt a fajta "politizálást" Orbán vitte ki az utcára? 2002-es vereségét követően.
És szerinted az nem bátorítás az ilyesfajta szélsőségeseknek, ha azt mondja pl. a legnagyobb, parlamenti ellenzéki párt, ill. annak vezére, hogy ez a kormány neki nem a kormánya, a miniszterelnök neki nem a miniszterelnöke? És hogy nem is áll vale szóba? És hogy el kell zavarni? Szerinted, az ilyesmit a szélsőségesek minek vesznek?
És szerinted az nem minimum hallgatólagos támogatás, hogy nem, vagy csak alig, ímmel-ámmal határolódik el a fidesz és vezére ezektől a szélsőséges, barbár megnyilvánulásoktól? Hiszen ha attól kéne tartania, hogy majd az ő hatalma idején is megtörténhet ez, hát legalább azért, önérdekből kellene egyértelmű, karakán elhatárolódás. Lehet, hogy tán biztos benne, hogy az ő idejében nem fogják ezt tenni? És ha igen, akkor vajon miért olyan biztos benne?
"2002-ig nem volt ez a polgárháború rémét felidéző utcai politizálás? Azt te nem úgy látod, hogy ezt a fajta "politizálást" Orbán vitte ki az utcára? 2002-es vereségét követően."

ilyen baromságot csak tudatlanságból vagy szándékos hazudozás céljából állit valaki.
ad. 1. már a 80-as évek végén "kivitte a politikát az utcára" az akkori DE, a Dunakör és a többiek. Ezek egy részéből később egy szadesz nevű pártnak nevezett képződmény keletkezett.
A 90-es évek elején naponta több tüntetés volt az utcán "utcai politizálás". Akkor még biztos oviba jártál, vagy tévét néztél.
nemtom ron werber bácsi neve mond-e valamit neked?
a gyülöletkampány kifejezést hallottad?
a szélsőbalosok gyújtogatásairól hallottál-e?

hagyjuk a meséket, nem mindenki az anyátok köztön nevelkedett.

Kori menórapina 2008.07.12. 05:28:59

ja, turulpina, neved igen kifejező, én is követem kifinomult példádat.
Kori: "a gyülöletkampány kifejezést hallottad?"
Hát hogyne. A jobbosoktól. Olyan ez, mint amikor egy tolvaj tolvajt kiált, hogy róla elterelődjön a gyanú.
2002 előtt nem érdekelt a politika. Orbán Viktor 2002-es választási őrülete kényszerített és azóta is kényszerít bele, hogy válasszak: őt, a fideszt, és csatolt jobbszéleit nem akarom.

"nemtom ron werber bácsi neve mond-e valamit neked?" - leköteleznél, ha felvilágosítanál, engem, mint elmehunytat.

"a szélsőbalosok gyújtogatásairól hallottál-e?" nem. Mi lenne, ha konkrét tényeket közölnél, de legalábbis valami linket adnál, hogy hadd művelődjek? Mert így csak üres szavak. És, egy jobbszélső szavai erős kétségeket támasztanak bennem. Talán megérted. Ha nem, akkor is.

És hol mondtam, hogy szélsőbalosok esetleges utcai terrorizmusa szivemnek kedves?
Bár nyilván hiába mondom, de egy utcai tüntetésnek még nem velejárója a polgárháborús fenyegetettség, az utcai terrorizmus. Amit Orbán az országra szabadított, az már köszönőviszonyban sincs a tüntetésekkel, mégha annak is becézik. Közönséges utcai randalírozásnak, terrorcselekményeknek, uszításnak, közösség elleni izgatásnak, az állampolgárok megfélemlítésének mondják normális országok normális jogszolgáltatói.

Bár a korom nem lenne szempont, de annyiból igen: én a legutóbbi "átkosban", "diktatúrában" nem tudtam, mi az, hogy félni: tanultam, dolgoztam, éltem félelem nélkül. Most, a nagy fene "demokráciában" félnem kell. Folyamatosan és egyre inkább. Most magándiktátorok uralják az utcákat, tereket, és semmi/senki nem tartja vissza őket attól, hogy lassan az élet minden területét.
Ha nem lennék ilyen öreg, húznék el ebből az országból ezerrel.
De még így is reménykedem, hogy találok egy normális országot valahol a földön.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30