HTML

Bejegyzések


Abszurd jogszerűség 3.

2007.10.10. 18:32 :: e-Vita

No és, ha valami isteni csoda folytán mégis visszakapom a gépemet, adathordozóimat?
Egyáltalán működőképes lesz-e?
A jogellenes adattartalmat nem tartalmazó anyagaim olvashatók lesznek-e?

Egy 100eFt-os szakértő, aki még annyit se ír bele a vizsgálati jegyzőkönyvbe, hogy milyen verziójú az illegális op.rendszer, csak annyit, hogy WinXP?

És hogy most (csak most!?), amikor a gépem kiadása körül borogatom a bilit, az ügyész úr meghökkenve konstatálja, hogy nem csak egy vincseszter volt/van a gépben? Hát miféle vizsgálat lehetett az? Miféle szakértő lehetett az? 100eFt-ért (amit természetesen szintén én fizetek az adómból?) Mennyire szedhette szét a gépemet? Hogy vették fel a leltárt róla? Egy db számítógép - és passz? Egy szürke gépház, és passz? Hogy mi minden volt benne, százezer Ft nagyságrendű értékben, az le van sz@rva? Ha visszakapok egy üres házat, nem probléma? (Naja: nekik nem.) Még jó, hogy fiókos vincseszterek voltak benne, annak vizsgálatához, külön kezeléséhez nem kellett (volna) szétbarmolni a konfigurációt.

Az én százezer fölötti értékű tulajdonom senkit nem érdekel, csak a 100eFt-os "szakértői" díj a lényeg? Na meg az ő papírjaikban nem is az én tulajdonom? A vason belüli (nem jogellenes) személyes adattartalmak becsülhetetlen (mert pótolhatatlan) eszmei értékéről nem szólva? Ki tudja, milyen szakszerűen tárolták? Nagy meleg, nagy hideg, egymásra hányva - ez mind-mind árthatott nekik. Lehet, hogy tök fölöslegesen eszem magam, mert már odavesztek az adataim rég...
Hogy lehet jogszerű úgy lefoglalni-kezelni egy bűnjelnek tekintett tárgyat, hogy sokkal nagyobb kárt okoznak vele-általa a tulajdonosnak, mint a terhére megállapított kárérték? 20.500,- Ft - semmi már az eddigi káromhoz képest is. Utazgatások, levelezések, telefonálások, idegeskedés, és több, mint egy éve nem használhatom a személyes adataimat, az  eszközeimet, ami ennyi idő alatt, - lévén számítástechnikai eszközök - már rendesen elavulnak maguktól is?

Szólj hozzá!

Címkék: jog bíróság bürokrácia pedofil igazság hatalom jogszerű kifosztásom

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr5192482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása