HTML

Bejegyzések


Semjén dolgai

2007.09.19. 00:50 :: e-Vita

Semjén Zsolt úr!

5 komment

Címkék: politika jobboldal antiszemitizmus rasszizmus pártok tendencia

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr12169934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a dolog azért nem ennyire egyszerű.
Annak ellenére, hogy ki nem állom Semjént.

Lásd az antibarnamedvizmus gyűjteményemet, amelyet ápolok:

vilagnezet.blog.hu/2007/05/21/antibarnamedvizmus

Érdeklődve várom a bonyolultabb megközelítést.
Bekukkatonttam hozzád.
Ahogy gyorsan átfutottam, ez csak egy kis virtuális szóbűvészkedés.
Ráadásul már az elején sántít logikailag: " Nekem gyakran az a bajom a barnamedvékkel..." ez nem azt jelenti, hogy nem tudja elfogadni, és erőszakkal akar ennek véget vetni, hanem csak hogy nem ért vele egyet.
Tehát már itt baj van a fogalmak értelmezésével. Mostanában lassan a kétfelé szakadó országban már nyelvi szakadék is mélyül a két part között.
Az, hogy elfogadok egy másféle értékrendet, csak azt jeletni, hogy elfogadom a létjogosultság - feltéve persze, hogy ez kölcsönös. De nem jelenti azt, hogy ezt az értékrendet a sajátommá teszem.
A Semjén jelenség meg egy kőkemény, rendszerbe illeszkedő tendencia, és nem csak a szavak szintjén megy polémia, hanem tettleges durvulássá konvertálódva.
És ez a nagy baj.
Tehát senki nem mondta, hogy egyszerű a dolog, de egy bejegyzés (egy nyílt levél) önmagában nem tudja a bajt a maga teljességében érzékeltetni.
A kommentről már nem is beszélve :-)
Nem merülnék nagyon bele, de egyszer réges-régen alapító tagja voltam egy pártoktól függetlenül alakuló ugynevezett NetPártnak, amit magába szippantott és tönkre is tett az SZDSZ. Ott is tapasztaltam, hogy az önüldözés kifizetődő.

Tehát engem messze hidegen hagy a téma, mert nehéz eldönteni, hogy mikor történik önüldözés és mikor tégyleges szurkapiszka.

"pártoktól függetlenül" - 1/ nem hiszek ilyen függetlenségben. Max. a függőség fokozatai különbözhetnek. 2/ Ugyan hogy szippanthatta be, tehette tönkre az SZDSZ, ha egyszer független volt tőle (is)? Ezt nem bánnám, ha kifejtenéd, mert qrvára izgat. Már csak azért is, mert rövid időre nekem is volt a NetPárttal találkozásom. És én úgy tudtam, hogy az SZDSZ-nek egy "leánycége".

Azért, már ne is haragudj, de nem teljesen értek veled egyet az érdektelenségben. Ui. amíg a szóbűvészet szintjén megy a dulakodás, addig engem is hidegen hagy.
De amikor a verbális agressziót a tettlegestől már a hajszálnál is vékonyabb határ választja el, és ez a határ máris egyre több folytonossági hiánnyal rendelkezik, akkor bizony egyrészt bemelegszem (felforr az agyvizem), másrészt lefagyok (lásd még: megdermed a félelemtől).
Amikor már épületek, autók, közterek pusztításába, vagy akár "csak" melegverésbe, tojásdobálásba, köpdösősdibe, üvöltözésbe konvertálódik a verbális "szurkapiszka" - akkor nekem muszáj állást foglalnom a rendelkezésemre álló infók, a látottak, hallottak, tapasztaltak, és a saját józan eszem alapján. Lehet, hogy ez tévedésekhez is vezet, de hiszem, hogy van olyan is, amit jól ítélek meg.
Beteges dolog az e-v., ha azon rugózol ki milyen antiszemita. Épp miatattok lesznek sokak azzá!!! A népszava meg a kormány szócsöve, gátlástalanul hazudnak, ennyi.

A nácizás szánalmas és unalmas már. A kormányt kell szidni, azok vannak hatalmon, mindig az aktuális elnyomás ellen kell küzdeni. Nem pl. a török megszállás ellenkell tüntetgetni... XD

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

május 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31