HTML

Bejegyzések


A hányás szabadsága

2010.03.31. 00:23 :: e-Vita

Ahol a part szakad

Volt egy rövid időszak, amikor azt hittem, liberális vagyok. De aztán hivatásos-megélhetési liberálisok dolgai meggyőztek arról, hogy talán mégse.

Volt egy hosszabb időszak, amikor azt hittem, baloldali vagyok. De aztán a hivatásos-megélhetési baloldaliak dolgai megingattak e hitemben, hogy talán mégse.

Ezért most nem tudom, mi vagyok. Nem tudom biztosan, hogy itt és most mi a liberalizmus. Nem tudom biztosan, hogy itt és most mi a baloldaliság. 

6 komment

Címkék: választás fasizmus pártok

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr171888380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A választások után pedig csomagolok. Nem akarok olyan országban élni, ahol a társadalom 99,99%-a diktatúrát, fasizmust akar."

Ennyire azért nem rossz a helyzet, a legújabb közvélemény kutatások szerint legfeljebb 99.95%...hehe...Sőt!
Az ördög a részletekben van. A szám akkor lenne igaz, ha a társadalom jelentős része akarna egyáltalán valamit, az akarók meg tudnák, mit akarnak.
"Volt egy rövid időszak, amikor azt hittem, liberális vagyok."

Liberálisnak lenni nem hit kérdése, nem is elhatározásé. Az igazi liberális az liberális, valahogy azzá lesz, azután meg úgy marad.
"És az elméleti meghatározások, viták nem is érdekelnek. Csak és kizárólag a tettek, és azok következményei."

A meghatározások az ilyen-olyan "értékek mentén" való politizálást szolgálják. Nincsen olyan, hogy mentén, (mentén a pityke van..)csak érték(ek) van.
"A választások után pedig csomagolok. Nem akarok olyan országban élni, ahol a társadalom 99,99%-a diktatúrát, fasizmust akar."

Akarja a nyavalya! :-)
De azt sem akarjuk, hogy évek óta rendszeresen a pofánkba hazudjanak! :-(
Kéremszépen, a demokrácia arról szól, hogy visszapofázunk. Nem csak 4 évente járunk el szavazni, oszt közben meg ülünk kényelmesen, max. háborgunk.
És emellett hagyjuk a dehogyisnácikat szépen jatalomra jutni. A pofánkba hazudás nem akarása nem azonos a diktatúra & fasizmus akarásával.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása