HTML

Bejegyzések


Metrók

2008.08.06. 16:01 :: e-Vita

[2008-08-07]

Meglepetve olvasom a mai Metro újságban, hogy egy másik Metro megtorpedózta a lap nevét.

Próbálok utánanézni, hogy a Metro újságot mikor indították útjára. Nem könnyű a dolgom, mert az újság rövid, infódús történetét egyszerűen sehol se találom. Gondoltam, a metro.hu oldalon egy impresszumot, vagy egy "Rólunk" rovatot, és abban a cég, a lap történét, kronológiáját találok, de nem. Nézem, nézem, hátha valamelyik kattintós webbigyó (link, banner, stb.) mögött elrejtették.

A magyarországi Metro korrekt történetét meglelem, ebből tudni, hogy hazánkban 1998. szeptember 7-én jelent meg először. Azonban gyanítom, hogy nem tőlünk indult világhódító útjára. Ezért még tovább turkálok a menüpontokban, linkekben: egy metro.lu oldalra vetődök. Nem mondom, jól eldugták. Metro's Story > History nyomvonalon végülis megtudom, ami engem izgat. Itt érdekes megtudni a születési körülményeket. Különösen tetszik a
"Has this ever been done before?"
"No"
"Great - let’s do it"

kis párbeszéd. Valójában csak olyasmit érdemes kitalálni, pláne megvalósítani, amit még azelőtt senki. Ez az igazi!
Tehát itt tudható meg, hogy 1995-ben, egy hideg februári reggelen indult útjára a Metro Stokholmban. És Budapest pedig Prága után a harmadik. Ez sem rossz helyezés :-)

No és ezek után a másik felet lekáderezve: az áruházlánc bizony, már 1993-ban, magyarországi megalakulásakor Metronak nevezte magát.

A Metro lap kitalálói lehettek volna kicsit körültekintőbbek. Igaz, akkor talán még nem volt ilyen netfejlett a világ.

Érdekes lenne tudni, hogy a Metro áruházláncnak mióta lehetett a bögyében a Metro lap neve, tekintve, hogy 1995 és 2008 között 13 év telt el. Ha jól számolom. Jó lenne netinfókat találni erről a Metro kontra Metro jogsztoriról is. (Ha majd időm engedi, talán...)

Az is érdekes kérdés, hogy a metró, mint BKV jármű, vajon nem bántja-e az áruházlánc füleit? Hiszen a metró nálunk már 1993-ban is metró volt. És bár írásban van egy ékezetnyi különbség, de szóban az sincs.

Ennél a pontnál rájövök: nem tudom, a magyar "nagyföldalattit" miért is nevezi a magyar nép metrónak? Ennek is utána kellene néznem. (Ha majd időm engedi, talán...)

Szólj hozzá!

Címkék: bkv metró

A bejegyzés trackback címe:

https://e-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr37605378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pontos idő, Budapest

Friss kommentek

Frissekhez gyorskapocs

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása